НЕВИЂЕН СКАНДАЛ! Лажни црногорски митрополит извређао СПЦ, патријарха Иринеја, патријарха Павла…

NEVIĐEN SKANDAL! Lažni crnogorski mitropolit izvređao SPC, patrijarha Irineja, patrijarha Pavla…

23 oktobra 2016

8787gg6g6g

Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije, kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Kako prenosi RTCG, mitropolit je rekao da je podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima.

– Ta patrijaršija, i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je djelovala i djeluje protivu Crne Gore po nalogu Beograda. U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namjera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa – naveo je Mihailo u saopštenju, prenosi RTCG.

U tom poslu, kako je dodao, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

– Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sjede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umjesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih djela. Zato bi Državni tužilac trebao da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji”, saopštio je mitropolit.

KOMENTARI8 komentara

 1. micky says:

  J...eb..o ti pas mater nacisticku u pic...ku.

  • Lune says:

   Hm,hmm..zar u Crnoj Gori, naravno i "vostaloj Serbije", crkva nije odvojena od drzave ? Kucaj : Komunisti forumotion/srbija spremna za novu izazovnu buducnost

 2. Trifun says:

  Nece proci. Pokusaji da se izbori pretvore u nacionalno prebrojavanje su propali! Gradani Crne Gore su glasali vecinski, i pored ogromne krade i namestanja, za smenu mafijaske vlasti Dikanovica. 47% za opoziciju 41% za Dikanovica aka Don Milo Godfather III. Ovaj cica je pun mrznje, kako on moze sluziti Bogu? Nema sanse. Usli davli u njega.

  • Marko says:

   @Trifun aj se smiri malo i prestani da davis gugutke sa tim izborima vise. Dosadan si ko muva na gov..o! Idi popi lekice koje ti je prepisao doktor,kupi informer i kurir i citaj tvoje omiljeno stivo. Sta si zapeo sa tim zavrsenim izborima vise ko pensozi u SNSbistanu na sendvic sa podrigusom!

 3. Beli Orao says:

  Koja govna spemna za raskol pravoslavlja i služenju nato - vatikanu , nisko ste pali dubrad pokvarena ! Da Bod dao svakom po zasluzi!!!

  • Jure says:

   Pravoslavlje je u raskolu od svog postanka. Zato svaka nacija i ima svoju nacionalnu (autokefalnu) crkvu.

 4. Trifun says:

  Ne nasedati na podvale i pokusaja pretvaranja izbora u povod za izazivanje nacionalnih podela. Opozicija je dobila NAJVECI BROJ GLASOVA, 47%, a za nju su glasali gradani Crne Gore koji zele smenu mafijaske vlasti i bolju buducnost za svoju decu.

  • Jure says:

   Čovječe, ti nisi pametan. Đukanović je osvojio 41% glasova, a svi ostali zajedno 47%. Tih 47% ne pripada jednoj stranci i jednom lideru, već nekolicini. Đukanović je, prema tome, osvojio NAJVEĆI POSTOTAK GLASOVA. Matematika ti ne ide!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *