НЕВИЂЕНИ ПРЕОКРЕТ: ЦИПРАС НАПАДА РУСИЈУ, ОКРЕЋЕ ЛЕЂА НАРОДУ И ПРАВОСЛАВЉУ!

NEVIĐENI PREOKRET: CIPRAS NAPADA RUSIJU, OKREĆE LEĐA NARODU I PRAVOSLAVLJU!

21 jula 2018

Moskva pokušava da spreči balkanske zemlje da uđu u NATO. Grčka je na kraju preduzela mere protiv Rusije, čak iako je grčki premijer Aleksis Cipras ranije rekao da je Ruisja strateški partner Grčke. Šta je izazvalo toliko gneva u Atini?

Sporazum koji je 17. juna potpisan između Grčke i Makedonije (zvanično ime – Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija) za preimenovanje zemlje u Severna Makedonija, pokrenuo je proteste u obe zemlje. Makedonci se snažno suprotstavljaju mogućnosti da “Centralna Makedonija“ – odnosno, Grčka – aneksira njihovu državu u nekom trenutku u budućnosti, izveštavaju ruski mediji.Grci ne žele da prenesu ime i istorijske korene svoje domovine u Makedoniju. Grčka vlada je pretpostavila da je Rusija bila ta koja je organizovala proteste. Atina je zaključila da se Moskva mešala u njihove poslove i odlučila da protera četiri ruske diplomate (dvojici drugih je bio zabranjen ulazak u Grčku).

Marija Zaharova, zvanični portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova, ubrzo nakon toga je izjavila da će Rusija u odgovoru preduzeti odgovarajuće mere. Zauzvrat, zvaničnici grčkog ministarstva spoljnih poslova su pozvali Rusiju da prestane Grčku da tretira sa nepoštovanjem.

“Izjave predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova pokazuju tipično nepoštovanje prema trećoj zemlji, kao i nedostatak razumevanja savremenog sveta u kom države, nezavisno od njihove veličine, imaju svoju nezavisnost i mogu primeniti nezavisne, demokratske i svestrane spoljne politike,“ navodi se u poruci grčkog Ministarstva spoljnih poslova.

Čini se da fraza “nezavisne politike“ ne drži vodu, jer evropske elite propagiraju zapadne vrednosti i promovišu zapadne politike. Čini se da se ni reč “demokratske“ ovde ne uklapa, jer demokratija podrazumeva ispunjenje volje naroda i snažnu povezanost između vlasti i naroda.

Sedamdeset odsto Grka se protivi sporazumu sa Makedonijom. Grčki zvaničnici su u pravu samo po pitanju “svestranih“ spoljnih politika: sedenje između stolica je već dugo uobičajena praksa mnogih lidera istočne Evrope i Balkana. Oni pozdravljaju distribuciju novca Viktorije Njuland među “demonstrantima“ i ulaganju od pet milijardi dolara u “demokratizaciju“ Ukrajine. Ako se Rusija usudi da uradi nešto takvo, oni odmah počnu da pričaju o “mešanju u unutrašnje poslove.“

Naravno, ovo je njihovo tumačenje događaja, ali Rusi imaju svoje. Zašto bi trebalo da postiču mišljenja nepredstavničkih političara ako NATO gradi pojas haosa oko Rusije? Rusija ima pravo da upotrebi sva sredstva “mekog“ uticaja, uključujući i mere podrške verskim i etničkim osećanjima stanovništva putem nevladinih organizacija. Obaveštajne službe su takođe uvek korisne.

Grčka je proterala ruske diplomate nakon objavljivanja izjave predstavnika svih manastira Svete Gore. Oni su snažno osudili inicijativu za preimenovanje Makedonije. Monasi su pozvali grčki parlament da “poštuje volju grčkog naroda i istorijsku istinu.“ Bratstvo Svete Gore ima veliki uticaj na Grke, a Aleksis Cipras je militantni ateista. Ovo je besmislica za grčko društvo. Cipras je dozvolio gej brakove i otkazao obavezne molitve u grčkim školama.

Grčka se uvek, čak i tokom Hladnog rata, uzdržavala od neprijateljskih koraka protiv SSSR-a i Rusije. Anti-ruske akcije grčke administracije izgledaju sve čudnije, jer je Cipras pre nekoliko godina došao u Moskvu da traži pomoć od Putina za vreme grčke dužničke krize. Mnogi u Rusiji se još uvek sećaju da je Cipras govorio o bratskim odnosima između ova dva pravoslavna naroda. Šta ga je sada nateralo da se okrene protiv volje svog sopstvenog naroda? Da li mu je neko obećao otpisivanje grčkog duga? Ili je to bio lep bankovni račun i obećanja o udobnoj penziji?

Kako je Džordži Engelgard, istraživač Instituta slovenskih studija rekao, glavni cilj NATO-a danas je da uništi zone na Balkanu koje ne pripadaju bloku. “Proterivanje ruskih diplomata iz Grčke pokazuje koliko su grčke vlasti nervozne zbog protesta.

Gotovo 30 godina, nekoliko vlada je uveravalo svoj narod u vernost stava države o pitanju Makedonije. Korak dalje od ove politike izaziva ozbiljno nezadovoljstvo. Grčka vlada je odlučila da bi bilo najbolje da razlog protesta prebaci na Rusiju,“ rako je Džordži Engelgard u intervjuu za ruske medije.

Makedonski premijer Zoran Zaev je najavio referendum o novom ustavnom nazivu Makedonije. Referendum će se održati kasnije ove godine. U januaru 2019. godine, parlament treba da odobri Ustav zemlje. Grčki parlament će morati da ratifikuje sporazum, i pre nego što stupi na snagu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI16 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  PRICALI MI LJUDI, STARIJI I ISKUSNIJI, POLITIKA JE KURVA... KAD NEMAS, KAD SI NEBITAN, KAD TI SE PODSMEVAJU, CAK I PRIJATELJI, VERUJEM SAD, TESKO JE... KAD SLAZES, PA OBECAS, PA TE IZABERU, PA SI VAZAN... KAD SI TI TAJ IZABRANI, BOGOM DAN... KAD OSETIS MLADO MUSKO DUPE... KAO NEKAD TVOJI PRETCI... VIDEO SAM I JA NA VAZAMA... MECE KO KOME STIGNE... KAZU DEMOKRATIJA...KAZU SVE ZABORAVIS... KAZU... VIDIM I JA SAD... E MOJ TI... CIPRAS...

 2. milorad says:

  CIPRAS JE PODMETNUTI IZDAJNIK GRČKE ZAKOPO IH JE DO GRLA LAŽOV.

 3. Dane Radakovic says:

  AMERIKA I katulici i vatikan nece nikad dati nikom da upravlja sa grckom nego V A T I K A N

 4. doktrina soka says:

  Rusija je kriva sto postoji.Treba Rusija pustiti Erdogana da im otme teritoriju velicine Makedonije,a on odavno kidise na Grcku,pa neka o njemu kmece kako se mesa u politiku Grcke.Bolje Turcima dati malo grckog Balkana,nego nacianglosaxoncima.

 5. Miraš says:

  Na koju god stranu da se pogleda, baš onoliko naroda niko nije mogao da podgovori da protestuju ni u Makedoniji, a ni u Grčkoj. Domaćim lutkama čim se nešto ne odvija po planu i zadatom zadatku onda optužuju Rusiju, tako Podgorica (Djukanović), tako Skoplje (Zaev), tako Atina (Cipras)... Lutke su isto programirane, samo ima malo razlika kad se koja navija i igra. Po svoj prilici i u Beogradu tek ćemo videti igru lutke na navijanje. Cipras sada ide stopama Tereze Mej te zmiji slično kao i ona protiv Rusije. U Grčkoj će zbog toga Aleksis tek izvisiti jer Grci su kao narod prilično religiozni, a i pobunljivi su.

 6. Miraš says:

  Bilo koji domaći lutak kad izvršava neku nemoguću misiju te zbog toga ne može da izadje na kraj sa narodom, onda ne uvažava i ne priznaje volju naroda, a ni ne povlači se kao nesposoban da izvrši zadatak, nego optužuje Rusiju. Tako slično već više od godinu dana rade protivnici Trampa tj. predstavnici "duboke države" u SAD. To je još jedan jasan signal da sve njih redom u regionu (Kijev, Podgorica, Skoplje, Beograd, Atina...) posadila je na vlast "duboka država". Kako tu "vilinu kosicu" istrebiti. Da je u polju i na njivi znam kako se to radi, ali kako ovu hibridnu očešljati*

  • PASTOR AETERNUS says:

   Sabesebiče Miraše ! Muči Te kako istrebiti najgori mogući fašizam u današnjoj savremenoj civilizaciji koju ja nazivam Civilizacija LEOPOLDINA (obrazložiću Ti zašto ?) a koja se samoreklamira kao liberalni demokrati premda je to korumpirana hobotnica Duboke Države = samoproklamovani IV RIM. Svaka imperija je imala svoj vek koji se obeležava kao Civilizacija. Ali, reče neka stara baba da nema sreće za nas dok se ruski konj neuneredi (ona to u orginalu) u Vatikanu ! Samo da se podsetimo da je ruski car Aleksandar l prodefilovao ispod Trijumfalne kapije u Parizu 31.03.1814. da pokaže Francuzima i Napoleonu ko je pobednik. Veličanstvena fotografija kad Meliton Kantarija 30.04.1945.kači pobedničku zastavu SSSR-a na zgradu Rajhstaga pored spomenika Germanije. Dakle, znaju lordovi iz 500-godišnjeg iskustva da će THE END da bude onomad kad iznad London Cityja i The Wall streeta zaleprša Zlatni Dvoglavi Orao kojeg je u času venčanja za velikog kneza moskovskog Ivana lll na njegova prsa stavila Sofija Zoa Paleolog rečima: neka večni plamen Aja Sofije gori u tvom srcu. Sve imperije propale su od sopstvene dekadencije pa će tako i ova. Ko preživi pričaće !

   • Miraš says:

    Da, dobro ste primetili to mi izgleda najveći problem. Po svoj prilici trebaće duže vremena da se to zlo iskoreni. Ne bi bilo dovoljno ni da Rusija mnoge od njih pomlati, ali neke za primer pomoglo bi. Zatim ovo me se baš jako ne dopada: Što bi braći želeli opet veće ratove? A to zlo potiče odavno. Nije Rusija dužna da iznutra uredjuje i uči reda potonulu Srbiju, Jermeniju, Ukrajinu i dalje redom. Ima Rusija potrebu sebe da razvija u svakom pogledu, a ne da joj se svi okačimo kao kamen oko vrata. Ciceron je to odavno definisao: "Nacija može preživeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred vratima grada je manje zastrašujući – jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi put i do najviših, vladarskih odaja. Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čoveka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko telo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga." Baš ovo je i dan danas najveći problem, a u ovom savremenom dobu riba smrdi od glave samog vladara više nego ikada. Kazna ima i vaspitnu i preventivnu ulogu. Dok društvo samo i iznutra ne počne da kažnjava ovom zlu nema kraja.

    • PASTOR AETERNUS says:

     Slozićeš se sa mojom tezom da niko drugi nije nama kriv doli onaj najgori među nama i da je izdaja srpstva najunosniji biznis ali ne od danas već vekovima je bilo onih koji su verovali samo u ovozemaljski život i srozavali lični moralni dignitet do nivoa kojeg ja nazivam UZVIŠENOST MORALNOG POSRNUĆA. Nažalost u našoj kvazi eliti i akademskoj pseudo inteligenciji nije se pojavio jedan Miroslav Krleža (Leopold Friedrich) koji je svojim sunarodnicima ostavio u amanet preciznu analizu TROVARSI ALTRO SIGNORE = TRAŽENJE NOVOG GOSPODARA! Za naše iskustvo izdaje moglo bi se štampati leksikografsko izdanje ali obrazovni sistem ne ističe istorijske izdajnike za pouku već ih čaršija proglašava za snalažljive i oštroumne...koliko je koštalo ubistvo Drage Mašin a koliko 27.mart..??..itd..itd..itd....ima kod Engleza nešta šta mi neumemo da kopiramo...pogledaj film Elizabeta l pa ćeš saznati kako je ser Frensis Valsingem stvorio MI6...niko nikad posle 08.08.1588.nije se usudio da izda Kraljicu, Krunu i Državu već peva God save the Queen jer je taj čovek lično svojim očima gledao Bartolomejsku Noć. Nažalost nas je Bog obdario da se oktroisane marionete uzgajaju na Ergeli Trojanskih Konja!

  • PASTOR AETERNUS says:

   Civilizacija LEOPOLDINA je humanističko dostignuće smisla života u EU - medijska debilizacija građana (u njihovom rečniku Rulje) svodi se na lep život u se na se i podase. Pogledaj na vikipediji (na raznim jezicima) pojam SUVERENA DRŽAVA KONGO ! Odmah ti zapinje za oko zastava (čiste evropske boje samo 1 žuta zvezdica a sad ih je 28-1). To je bio PRIVATAN posed belgijskog kralja Leopolda iz krvoločne dinastije Saxe-Coburg-Gotha koja se intenzivno razmnožavala u promiskuitetnim incestima i kome su uvalili Valonce i Flamance da im bude kralj Belgijanaca. Jel ti poznat pojam etnoinženjering? I On je uspeo da pobije 15 miliona crnaca Konga u neviđenoj pljački prirodnih bogatstava Konga. Kuriozitet tog Genocida je u tome što Leopold nije investirao u metke već ih je pobio IZGLADNJAVANJEM-čak im nije dao ni hrane ni vode. U Briselu su mu zahvalni i prosperitetni Belgijanci podigli spomenik na kome piše da sve šta je radio bilo je za Belgiju i CIVILIZACIJU. Nađi mi ijednog Belgijanca ili Evropljanina koji se iz "moralnih" razloga srami i stidi i želi da se to oboležje Monstrumu sruši kao što su na Neofašističkom Istoku EU rušili spomenike Crvene Armije. Eto to ti je civilizacija kad predsednica Namibije u nemačkom Bundestagu pročita naredbu nem.cara Vilhelma ll da se Namibijci moraju iseliti sa svoje zemlje u roku 24 časa. Ali savremena Nemačka nije pravni naslednik vihelmovog propalog ll Reicha...slično kao i neke "suverene" kvazi-države oko nas koje uživaju rezultate genocida nad Srbima ali nisu pravni sljednici tih de facto država u vreme lll Reicha. Živ bio!

   • PASTOR AETERNUS says:

    Pogledaj reportažu bestidne reporterke Dojče Vele koja dolazi na severo-istok Turske da gledaocima EU pokaže kako Turska "izrabljuje" dečiju radnu snagu ! I pronađe ona jednog malog Kurda tinejdžera koji bere lešnike od 6 do 19 h i sanjari kako će da jednog dana od zarade da bude neko i nešta ali sad mu je najvažnije da prehrani nezaposlene roditelje pa još Kurde. I ta "moralna" novinarka sva iznervirana ode do gradonačelnika i sve mu saspe u lice. A on (gradonačelnik) smireno mrtav hladan gleda zajapurenu Evropejku pa mirno normalnim glasom reče: ja to znama Vi odite u onu tamo privatnu firmu koja tovari te lešnake baš za Nemačku ako vas puste da uđete i snimate jer to je biznis-firma. I svaki taj kamion kad dođe u vašu Nemačku mora da spusti cenu lešnika za 10 % ako želi da ga istovare. Zato su otpušteni svi zaposleni radnici i to Turci i oni su sada socijalni problem gradskog budžeta. Zato je taj mali Kurd spašen jer Nemci vole da jedu lešnike ali JEFTINE..skoro pa džaba. Šta misliš jel ta moralna evropska novinarka pozvala Nemce da kupuju skuplji lešnik ili je emisiju završila kako je i počela sumanutim trabunjanjima kojima se u nemačkom javnom mnenju održava potreban nivo kolektivne halucinacije.? Pogledaj DW tv !

   • Makedonec Makedonski says:

    Ja chitao da je on pobio chitavih 80 miliona ljudi u Kongu.Uzasno u svakom sluchaju, bilo to 15 ili 80 pobijenih dusha.!

    • Makedonec Makedonski says:

     Izostavio sam rech "miliona" posle brojki od 15 i 80 sluchajno ,razlog je da nikada nisam ravnodushan kada se setim toga(ili u ovom sluchaju, prochitam o tom zlodelu za koje ne postoje rechi koje mogu da docharaju taj uzasni chin)

 7. Velika Metla says:

  Dovođenje na vlast rasnih,etničkih i verskih mešanaca na vodeča mesta u državama je cilj globalista! Oni će bez ikakve griže savesti izdati svoj narod,svoju veru i svoju boju kože zarad njihovih mizernih ličnih interesa! Oni,mešanci,nemaju svoj narod,naciju,moralna pravila,nemaju moralna ograničenja! Oni su rasni i verski hibridi,kao da su sa druge planete,iz drugog univerzuma! Programirani su SAMO za služenje novcu,i stvaranje novca i NIŠTA ih drugo ne zanima! Ovo niskoguzo,crno,pašče zvano Sipras je jedan od njih mnogih takvih koji služe mašineriji globalističkoj! Dok se njih ne rešimo nećemo mira nikada imati od njih! Oni su zlo kakvo nikada nije bilo u ljudskoj vrsti!

 8. solac says:

  Cipras je komunista, sve radi protiv Pravoslavlja.Mislim da to Grcki narod nece dozvoliti,slicna je situacija u Srbiji i Makedoniji.

 9. Sasulja says:

  Cipras,Zaev,Vucic,rade za istog gazdu na stetu sopstvenog naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *