НЕВИЂЕНО ДОСАД: Борбе у Карабаху ПВО системима шокирале свет

NEVIĐENO DOSAD: Borbe u Karabahu PVO sistemima šokirale svet

30 septembra 2020

Dinamika i obim rata u Karabahu su izuzetni i neviđeni do sada, kao i njegova vojna komponenta, napisao je na Fejsbuku portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan.

„U suštini, vodimo operacije tipične za ratove 5. generacije. Postoje specifične karakteristike, napravićemo temeljnu analizu nakon naše pobede. Samo da kažem jednu stvar. Artiljerija i sredstva za vazdušne napade sve se više sudaraju“, napisao je Ovanisjan.

Portparol je obećao da će se nakon pobede borbena dejstva biti detaljno analizirana.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji dodira u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o sukobima u Nagorno-Karabahu.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad3 says:

  ja mislm da azerbejdžan čak ni uz pomoć turaka nema mnogo šanse da dobije ovaj rat.Bilo bi im pametnije da idu na razmenu teritorija i konačno reše pitanje čija je koja pokrajina a to uopšte nije teško utvrditi. Ne može se odbacivati komunizam a pri tome se pozivati na odluke komunističkih vlasti , to je ono, uzmem šta mi se svidja a bacim što mi se ne svidja.E pa nije tako, i jermenija i azerbejdžan će uskoro to NAUČITI jer ova nakatzna situacija izmedju njih isto tako uništava i jermeniju.Oni će na kraju RAZMENITI teritorije i povući novu razumniju granicu to je SIGURAN ishod ovog rata.I ukrajina će morati da prodje kroz to odeljenje škole medjunarodnih odnosa a oni će sigurno izgubiti pola teritorije koja NIKADA nije bila ukrajina niti je IKADa pripadala drugoj državi sem rusiji još od TATARSKo-RUSKIH ratova koje su TATARI IZGUBILI u srednjem veku:)SAMIM TIM ČITAVA ISTOČNA UKRAJINA JE RUSIJA USTVARI, A ZAPADNU UKRAJINU MOGU DA PRIZNAJU KOLIKO HOĆE ALI SUMNJAM DA ĆE SE TO ONDA DESITI. IMA DA IH PRIGRABE SUSEDI,JER GALICIJA JE BILA AUSTROUGARSKA POKRAJINA A AUSTROUGARSKE VIŠE NEMA ISTO KAO NI TATARSKOG KANATA:)ALI RUSIJA JE TU , POLJSKA JE TU, MADJARI SU TU, RUMUNI SU TU, PA VIDEĆEMO.

  • Goran Swe says:

   To je ono sto je realno, mada se rjetko desava.

 2. M says:

  Da,suvremeni rat kome se sruči na glavu,...nahebo je ko prase na kolinju!

 3. doktrina soka says:

  Kud su ti Azerbedzanci posli.JBT,pa zar nista nisu videli i naucili iz sirijskog rata. Tako bogata drzava si napravi rusvaj u kuci.Diplomatija im je na nivou tinedjera u O.S.

 4. kojic jovan says:

  Azarbejdzan je dva ipo puta jaci u svemu.

  • Ray says:

   Azeri su jači vojno, osim što Jermeni imaju iskandere sa kojima mogu da naprave haos na naftnim poljima, ako ih upotrebe u slučaju nužde, naravno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *