Невини шарм љубави и моде

Nevini šarm ljubavi i mode

1 maja 2017

KULTNI naslov iz šezdesetih godina prošlog veka „Ljubav i moda“, u četvrtak će se premijerno pojaviti u formi mjuzikla u „Madlenijanumu“: po motivima filma adaptaciju je uradila Staša Koprivica, a na scenu ga postavio Aleksandar Nikolić.

Umesto Bebe Lončar (u ulozi Sonje Ilić, najlepše Beograđanke toga doba) gledaćemo Ninu Janković, njene roditelje igraju Katarina Gojković i Branislav Tomašević, dok su u ostalim glumačkim zadacima Nebojša Milovanović, Andrija Daničić, Ana Stojanović, Stevan Piale, Tamara Aleksić, Iva Stefanović i drugi. Ova predstava, satkana od „nežnih melodija i pastelnih tonova“ probudiće nostalgiju i sećanja na neka davna, već zaboravljena vremena i melodije tog doba koje se čuju i danas – „Beograde, Beograde“, „Zvižduk u osam“, „Pod sjajem zvezda“, „Čamac na Tisi“, „Sonja“…

– Moju generaciju je zatekao mit o filmu, ali je naša startna pozicija drugačija: rasli smo u ozbiljnim krizama, nemaštini, brodolomima – ističe reditelj Aleksandar Nikolić. – Ipak, i ovaj film je za svoju generaciju bio prelomna tačka. Uostalom, to je prvo ozbiljno ostvarenje ondašnje kinematografije. Danas čeznemo za tim „slatkim“ šezdesetim, punim lakoće, nevinog šarma, optimizma i poleta.

Za trinaest glumaca i osam profesionalnih igrača koreografiju su osmislile Anka Gaćeša i Mirela Božić, scenograf je Milica Stanković, dok se dizajnom modnih haljina bavio Vladimir Nićiforović.

STIŽE I BEBA LONČAR

KAKO saznajemo, na premijeri će se pojaviti i Beba Lončar, Đorđe Marjanović, Ljubomir Radičević (reditelj filma iz 1960. godine), kao i Mirko Šouc koji je, specijalno za ovu predstavu, poklonio dve kompozicije koje nisu izvedene u filmu.

PRVI PUT

GLAVNA glumica Nina Janković prvi put će se pojaviti u mjuziklu, kao i njene starije kolege Branislav Tomašević i Nebojša Milovanović. Najveće iskustvo u ovom žanru ima Katarina Gojković: na istoj sceni već je igrala u „Jadnicima“ i „Rebeki“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *