НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Бакир Изетбеговић је вођа радикалних исламиста у БиХ!

NEVLADINE ORGANIZACIJE: Bakir Izetbegović je vođa radikalnih islamista u BiH!

18 jula 2015

bakir-izetbegovic 66787Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, jedan je od vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u toj državi, tvrde u izvještaju američke nevladine organizacije.

NVO Ratni koledž SAD i još nekoliko oraganizacija, u izvještaju „Islamizam i bezbjednost u BiH“, navode „da je Izetbegović povezan s Muslimanskim bratstvom, od kojeg su kasnije nastale Al Kaida i ISIS“, piše „Informer“.

Prema ovom izvještaju, američke NVO čak sumnjaju da je Izetbegović omogućio iranskim špijunima da uđu u BiH i tako podržao terorističke akcije.

U izvještaju se navodi i da je Izetbegović godinama u vezi sa radikalnim islamistima.

„Posle rata, od 1999. do 2003, Bakir je bio u Upravnom odboru humanitarne islamske organizacije Merhamet. Kao i ostale slične fondacije, Merhamet je bila paravan za krijumčarenje oružja u BiH tokom rata. Nemoguće je da Bakir, kao asistent i sin predsjednika Alije Izetbegovića, nije bio upoznat s ovim aktivnostima, kao što nije mogao da ne zna za dovođenje mudžahedina u BiH“, piše u dokumentu, u kojem se navodi i da je Bakir Izetbegović sarađivao i s vehabijama.

„Učestvovao je u izgradnji džamije kralja Fahda, omogućivši da se zemljište na kojem je sagrađena pokloni Saudijcima, iako je pripadalo Srbima. Ta džamija je poznata kao centar vehabijskog uticaja i moći u BiH. Osim toga, veze Bakira i iranskih zvaničnika su kontroverzne, pogotovo što su neki od njih povezivani s islamskim teroristima. U proljeće 2013. Bakir se usprotivio izbacivanju iranskih diplomata za koje se ispostavilo da imaju veze s vehabijskim vođom u Gornjoj Maoči. Iako nije utvrđen kontakt Izetbegovića s njima, mnogi su se pitali da li je otvorio vrata špijunima i terorističkim operacijama“, navodi se u izveštaju.

„Informer“ piše i da se Bakir Izetbegović nije javljao na pozive niti je odgovarao na poruke beogradskog lista.

(RTRS)

KOMENTARI7 komentara

 1. Apis says:

  BAKIR JE LIKOM, BOJOM TENA, I LJUDSKIM KAPACITETOM JEDNO GOVNO KAO I ALIJA.

 2. Dux says:

  @ Apis Tvoju tezu podržavam i ja!

 3. Za Srbiju says:

  Amerikanci svalili krivicu za vahabije i mudžahedine na ovog ljigavog fanatika. Ne bi on smeo da prdne, bez dozvole i pomoći iz Bele kuće i Brisela. Osim toga, nisu teroristi upadali preko Srbije, već preko hrvatke teritorije pod kontrolom zapada. Posle BiH, odradili su svoje terorističke poslove na okupiranim teritorijama. Još uvek ih drže u BiH, jer posao na Balkanu nije završen. Izetbegovići su uvek finansijski pomagani iz arapskih zemalja, koje su najveći saveznici SAD i Britanije. Ako ga napadaju, to znači da mu ističe vreme. Dolazi nova marioneta za događaje koji slede u regionu.

 4. Matija says:

  Naravno!Bakir ZLOČINC "Žuti" mu je ratni nadimak? M. Filipović 27. januara 2014. izvještava iz Suda BiH da je logoras Jovičić naveo kako je na izgradnji famoznog tunela ispod aerodromske piste "Butmir", "tunela srpskih stradanja", koji su Bošnjaci nazvali "tunel spasa", oko 50 logoraša ubijeno , šest iz "Silosa", a ostali su bili civili prisilno zatvoreni u logor u Hrasnici. Sa druge strane logoraši su kopali iz Sarajeva. Bošnjaci su formirali vod sastavljen od Srba koji je, zapravo, bio "živi štit" u obrani njihovih teritorija na području Hrasnice, Butmira, Ilidže. "Crni labudovi" licni borci A. Izetbegovića i sina Bakira, ratni nadimak "Žuti". On je komandovao i rukovodio izgradnjom tunela ispod piste aerodroma Sarajevo. Dva srpska logoraša koji su kopali tranše, bacili su alat i pobjegli ka srpskim položajima. Za odmazdu su muslimani streljali logoraše iz njihove grupe: Slaviša Kapetina, Ranko Varagić I Milan Krsitć. Bakir je sve to vidjeo i direktno je odgovoran za zločin. Ruke su mu krvave od 1992. godine i pslije Dejtona!

 5. Zeljko says:

  A samo Vama najvecim lazovima i zlocincima u modernoj povijesti Europe su "ciste" ruke??!!

 6. Herceg Novi says:

  @Zeljko tj.ZVALJKO...ne vredi da nam se nudis,mi SRBI smo MUSKARCINE i volimo zenski svet,nismo 'rvati sa malim pimpekom u potrazi za "deckima"...ubuduce pokusaj na nekim cro. i slo. portalima,tamo ces sigurno da nadjes ono sto ti nedostaje ;)

 7. Dux says:

  Šta opet is došao na predavanje Ujka Željko?????? Vi ste gnjide pederaške pobili 800,000 Srba u Jasenovcu i Jadovnu tokom Drugog Svetskog rata. Pili ste krv ljudima koje ste ubijali! LOGOR STE IMALI ZA DECU imobolniče!!!!!!! Na Vikipediji postoji slika USTAŠKIH SMRDLJIVIH PEDERA poput tebe koji su 1942 ODREZALI GLAVU TESTEROM Branku Jungiću, A ZATIM MU popili krv posle toga!!!! I TI GOVORIŠ NAMA O ZLOČINU I ČISTIM RUKAMA????!!!!! Nosi se u 100 pi**i materina, pokatoličeni smradu bolesni!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *