НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ спремају перформанс пред Скупштином Србије

NEVLADINE ORGANIZACIJE spremaju performans pred Skupštinom Srbije

3 jula 2015

NVO-PODRŽALE-SEDAM-HILJADA-YIHR-7jpgDeset prozapadnih nevladinih organizacija najavile su da će povodom 20 godina od zločina u Srebrenici, 11. jula organizovati akciju kada će aktivisti tih organizacija leći na tlo ispred Narodne skupštine u Beogradu!

Kako je rekao Đorđe Bojović iz Inicijative mladih za ljudska prava na konferenciji za novinare, akcija pod nazivom „Sedam hiljada“ ima za cilj da pokaže saosećanje sa stradalim muslimana u Srebrenici i da se usprotivi, kako su kazali, sve češćim pokušajima „osporavanja, relativizacije i opravdavanja srebreničkog genocida“.

On je naveo da je želja svih koji podržavaju tu akciju da 11. jula budu ispred Skupštine Srbije, pozivajući građane da se pridruže i dodajući da je jedno od osnovnih ljudskih prava pravo na slobodu okupljanja.

Prozapadni NV organizacije smatraju da ta akcija, koja se izvodi povodom obeležavanja 20. godišnjice Srebrenice, ne sme „imati opravdanje zabrane okupljanja ispred Skupštine u vidu sednice Narodne skupštine“, smatra Bojović.

Akcija „Sedam hiljada“ organizuje se na inicijativu novinara Dušana Mašića (britanski državljanin – jedan od osnivača B92) koji je predložio da sedam hiljada ljudi legne ispred Doma Narodne skupštine u znak sećanja na srebreničke žrtve.

Organizacije prozapadnog civilnog društva koje podržavaju tu akciju su Inicijativa mladih za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Hartefakt fond, Beogradski centar za ljudska prava, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Kuća ljudskih prava, Sivil rajt defenders i Građanske inicijative.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rale says:

  Sve vas u Potočare popakovati ,mamu vam jebem smrdljivu.

 2. marko says:

  Ključno pitanje je: Dali će neko u Sarajevu ili Tuzli leći u ime pobijenih srba iz podrinja (ne mora biti 3000 može i 30 ).Saosećam i žao mi svih izginulih u ratnom ludilu,ali ako u BiH neće niko za srbe leći onda ove što kod nas legnu treba istog momenta proterati u BiH pa nek leže koliko hoće

 3. marko says:

  Ah da se izvinim nevladinim organizacijama,,,srpsko stanovništvo u podrinju je izvršilo kolektivno samoubistvo a Naser je otišo samo opelo da im očita

 4. petar says:

  Zašto bi Srbi u Srbiji trebali da naprave taj performans? Kakve taj nemili digadjaj ima sa državom Srbija i sa narodom u Srbiji. To je delo (ako je i učinjeno) delo pojedinca ili grupe pojedinaca tim više to nije delo srpskog naroda, Stoga neka Vaši mentori napravite taj performans u mentorskim državama, a naravno možete i VI da legnete, ako to niste već učinili.

 5. LJUBAN says:

  Dragi moji Srbi zar je moguce da ima vise ovih bednih prozapadnih placenika, izdajica od vas zivite u Srbuji? Ajde da su se organizovali i pokolonili svim zrtvama palim u ratu devedesetih godina ni reci ne bih rekao negativno . A posto forsiraju samo muslimanske zrtve to me strasno izrevoltira da sam kojim slucajem tog dana u Beogradu lepo bi sacekao da polegaju , onda bi izvadio doku i popisao bi po tim maloumnicima ili prozapadnim placenicima !

 6. laggards says:

  Ih što prodadoh valjak.........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *