НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У СРБИЈИ ОТКРИЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: ЕУ је раскрстила са Вучићем! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

NEVLADINE ORGANIZACIJE U SRBIJI OTKRILE INFORMACIJE: EU je raskrstila sa Vučićem! EVO ZBOG ČEGA

6 maja 2018

„Nema iznenađenja u tome što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti prisutan na Paradi pobede u Moskvi, uprkos sukobu Rusije i Evropske unije, kao što nema ni istinskih evropskih integracija Srbije“, kaže za Danas istoričarka Dubravka Stojanović u odgovoru na pitanje kako vidi predstojeću posetu i prisustvo predsednika države na vojnoj paradi u Rusiji.

Prema njenim rečima, evropske integracije u Srbiji postoje samo do one mere koju glasači Aleksandra Vučića mogu da podnesu, s tim što se, kako kaže, i tu došlo negde do kraja.

– Dalje integracije koje bi podrazumevale suštinske reforme, od vladavine prava do odnosa prema Kosovu – niko ni želi. Tako da se suštinska politika današnje Srbije potpuno, u ključnim temama, poklapa sa Putinovom. Dakle sve je „u redu“, a ovakvih poteza biće sve više što je trenutak da se „evropske politike“ i dokažu sve bliži – zaključuje Dubravka Stojanović.Aleksandar Vučić je juče najavio da će u ponedeljak, 7. maja, biti u Ankari na sastanku sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, nakon čega, 8. i 9. maja, putuje u Rusiju na sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– Poseta predsednika Vučića mora se sagledavati u kontekstu njegove, rekla bih, trenutno veoma nezahvalne pozicije. Pod pritiskom je da napokon potpiše obavezujući sporazum o Kosovu – smatra Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

Kako navodi, Vučićeva taktika balansiranja i traženja kompromisnog rešenja očigledno više ne opstaje.

– Poseta Moskvi, druga u veoma kratkom vremenskom rasponu, prvenstveno ima cilj da proveri da li Moskva ostaje na istoj poziciji kada je reč o Kosovu. On sigurno računa na odugovlačenje, u čemu Rusija ima presudnu ulogu. Pritisak elita koje ga okružuju traže istorijsko „NE“, što bi za Srbiju bilo pogubno. Za samog predsednika to bi bio kraj povlašćenog odnosa sa EU, posebno sa Nemačkom – zaključuje Sonja Biserko.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Nema on nikakav povlasecen status u Nemackoj, njega tamo tretiraju kao cistaca ulica. Svaka druga tvrdnja je cista propaganda.

 2. QQ-LELE says:

  Pa danas moze svako da bude predsednik neke organizacija i da lupa gluposti. Pa Rusija je jasno rekla, I DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO, MI NECEMO. Kakav odlazak kod Putina da ga AV pita za podrsku. Ovo je cista laz Sonje Biserko. Stvarno je Biserko

 3. Trifun says:

  Neka taj veleizdajnicki olos testira sta ce se desiti ako se usude da POKUSAJU legaliziju agresiju, okupaciju i komadanje Srbije, i genocida bacanjem radioaktivnog otpada, pljacke i rusenja nase drzave i privrede.. Upozoravam Vladu da ako se usudi da krene tom stranoputnicom, suprotno vecinskoj volji naroda, da ce snositi 100% odogovornost za pocetak BRUTALNOG gradanskog rata u Srbiji. Upozoravam. Nema nazad.

 4. Draza says:

  Ne môže dá prodje bez ustaskih kurvetina

 5. Miroslav says:

  Ako nas opet napadnu, u prvom naletu treba se resiti stranih placenika...

 6. Beli Orao says:

  On jeste sebi uzeo pravo da odlučuje u ime naroda i preko parlamenta i preko vlade i to sve na Srbsku štetu ,pokušavajući da se uvuče Njemačkoj kao najjačoj EU članici ali to ne ide i ne prolazi u EU ,jer nisi ni oni iskreni u svim tim pregovorima kao što obećavaju ,rade samo što je za njihov strateški interes a magarca su vukli na dugom štapu a mrivice nije ni okusijo!!! Hahaaaaaa a govorili su pametni baš to oda mago za šargarepom !!! Sad je vrijeme sazrelo izdajnike na banderu a patriote na vlast!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *