“NEW YORK TIMES” УПОЗОРАВА: Американци ће молити Русију за кору хлеба

“NEW YORK TIMES” УПОЗОРАВА: Американци ће молити Русију за кору хлеба

4 марта 2021

Амерички медији изразили су озбиљну забринутост због промена на светском тржишту хране, као и због става Русије и Сједињених Држава поводом тога.

Даље промене у глобалној клими прете да поткопају положај америчких пољопривредника и отворе нове шансе за руске пољопривреднике, наводе аналитичари америчког Њујорк тајмса.На основу тренутне стопе климатских промена, претпоставља се да ће до 2080. године земље Скандинавског полуострва и Канада бити у бољем положају.

Са друге стране, услови рада пољопривредника у Сједињеним Државама прете да се озбиљно погоршају. Такође се напомиње да ће огромна пространства руског Сибира постати погоднија за пољопривредне активности.

Американци су посебну пажњу посветили последњој околности. Њујорк тајмс је упозорио америчко руководство на опасност да је од 2000. до 2018. руско руководство успело да повећа пољопривредни извоз земље за око 16 пута.

Том приликом је портал „inoSMI објавио да ће Американци, са порастом обрадивог земљишта у Русији и супротним процесима у Сједињеним Државама, и даље куцати на руска врата за кору хлеба.

Схватајући опасност од таквог сценарија, аналитичар америчког издања назвао га је „проблемом националне безбедности и сматра да је потцењен на нивоу геополитичке претње“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 коментара

 1. padre says:

  Zašto je opasnost to, da je Rusija povećala izvoz?Jeli to u suprotnošću sa svetskim poretkom?

  • Čist je ko Suza says:

   Izgleda da je baš puno u suprotnosti sa novim svetskim poretkom. Nekako se uvek ispreče ti nesretni rusi.

  • Mile says:

   Ма опасност је чим било која реч која почиње са "р" расте и порасте, мада то може бити и реума.

   • Риста says:

    Види ди ме погоди. Јел ту спада и Р иста?

 2. M says:

  USA,ili njena"elita",ima Canadu kao rezervoar,zlatnu rezervu sirovina i puno toga drugog,za sebe!Kad izmuze sve ostalo po svijetu,to će biti njeno!Jedna od preostalih zelenih oaza svjetske(nadnacionalne,tj.sebične)kvazielite za poslijednje dane,sve po njihovom planu koji ne vrijedi pol pišljive bobe!

 3. I Love persida says:

  Da li ste ikada probali ruski hleb? On od vrha do dna sve samo kao neka kora, odnosno jako komprimovana sadržina nekih tamnih žitarica. Možda od takve ishrane i amerikanci napokon postanu inteligentni kao i sami Rusi.

 4. Риста says:

  Највише ме радује "rukovodstvo uspelo da poveća poljoprivredni izvoz zemlje za oko 16 puta." И мислим да то само један посто од онога шта ће тек да буде. Зато сматрам да Запад треба да настави са својим санкцијама Русији. Ваљда ће онда направити и праве лемузине. Ја сам некад, за време комунизма, имао руску волгу. Ал је то мрцина била, бре. Мого сам вући 2 тоне џакова жита на млину. Мислим да је Русима већ досадила страна технологија и да ће усоро бесно баш волгу усавршити. Tамо где камаз прође, не може чак ни тенк. А изгледа ко да га неко...у мраку. Имају моћно али несавршено и сада им треба један таленат да то мало усаврши и ето ти још "16 пута".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u