НЕЗАБЕЛЕЖЕН СКАНДАЛ: ОБОРЕНА РЕПУБЛИЧКА ЛИСТА НАРОДНОГ САВЕЗА

NEZABELEŽEN SKANDAL: OBORENA REPUBLIČKA LISTA NARODNOG SAVEZA

26 marta 2016

76607_parovic-glisic_fJuče je Upravni sud pod pritiskom Dveri i onih koji stoje iza njih doneo nezabeleženu odluku da obori izbornu listu koju su Republičkoj izbornoj komisiji dostavili Vladan Glišić i Miroslav Parović. Naime, iako je RIK dva puta donela odluku o validnosti liste, Upravni sud je stao na stanovište „zabrinutog birača koji je uložio žalbu“ (inače člana Dveri i bliskog saradnika Srđana Noga, člana predsedništva ove strnake) da prezimena Parović i Glišić ne smeju da budu u nazivu liste za izbore?! Na ovaj način je Upravni sud oborio mišljenje najmanje dvadeset vrhunskih pravnika (od kojih su neki i univerzitetski profesori) koji su stali na stanovište da je naziv liste prikladan i na sednici RIK-a glasali o tome i bili većina, takođe na ovaj način je Upravni sud ismejao skoro 11.000 građana koji su potpisima podržali našu listu. Na kraju, Upravni sud je ovom odlukom ismejao i neke svoje ranije odluke i sve nas doveo u pravni paradoks.

Naš pravni tim je rano jutros podneo Tužbu protiv ovakve odluke i očekujemo da će tužba biti usvojena i na taj način stvari biti vraćene u poredak.

Međutim, možda je ključno pitanje da li ovakva odluka ima za cilj da se unapred baca ljaga na izborni proces u Srbiji i da li je upravo i cilj da se ovi izbori svedu na obračun „ZA“ i „PROTIV“ Vučića, te da stoga sa izbora mora biti sklonjena jedina lista koja je unapred rekla da će se baviti snižavanjem društvanih tenzija i sprečavanjem pogubnih scenarija po našu zemlju. Jedno je sigurno, NATO struktura koja prožima i vlast i opoziciju želi da od Srbije napravi bojno polje, a izborni proces im je dobar poligon za to. Mi ćemo se bez obzira na sve svim silama truditi da ne dozvolimo da se naruši red i mir u našoj zemlji, jer kao odgovorni ljudi znamo da je to najveća svetinja.

Stoga ćemo u nedelju 27.04.2016. sa početkom u 12 časova u prostorijama Narodnog saveza na Terazijama 3/1 (ulaz pored velike sale NUNS medija centra) održati vanrednu konferenciju za medije na kojoj ćemo javnosti prezentovati dokumentovane dokaze o tome ko, zašto i na koji način pokušava da utiče na izborni proces u Srbiji i da preko toga utiče na destabilizaciju prilika u zemlji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Tatjana says:

    Kakav paradoks.Kao sad odjednom ne mogu prezimena na listu..gde ste bili godinama unazad. Dveri objavljuju rat Trecoj Srbiji ali zabijanjem noza u ledja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *