Nezahvalni Obrenovčani i ostala boranijo, odakle vam pravo da se bunite

Nezahvalni Obrenovčani i ostala boranijo, odakle vam pravo da se bunite

7 jula 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

E, ne možeš udovoljiti narodu, pa da si Marko Blagojević, a kamoli Vučić!

Zamislite nezahvalne Obrenovčane- najavljuju proteste zbog neispunjenja obećanja i kilave dinamike sanacije i obnove grada!

Do prekjuče su bili puka periferija Beograda, pa ih Bog „pogledao“ postadoše svetska atrakcija, umalo banjsko lečilište, srpska Venecija, bre, i umesto sve to da okrenu u svoju korist još se žale i očekuju ispunjenje obećanja?!

Prvo: obećanja se ne ispunjavaju, već se daju!

Drugo: šta hoćete, bre?! Jel vam najveći sin naših naroda, narodnosti i Angele Merkel dao pomenutog Blagojevića iz CESID-a da rukovodi obnovom? Jeste!

Čovek je statističar, za njega ste dijagram, ona „pogača“ sa postotcima, reprezentativni uzorak. Sa ljudima nije navikao da radi, već sa procentima, a ruku na srce i niste baš neki procenat za pohvalu!

Imali ste šansu da postanete ovdašnje Sutomore, ali ne, nije vam valjala velika voda, a sad vam ne valja ni velika obnova, koja će zapljusnuti ne samo Obrenovac, već i Krupanj, Paraćin, Mali Zvornik…žešće od poplavnog talasa, samo da Blagojević iscrta dijagrame i završi telefonsku anketu: „Da li verujete obećanjima, ili ipak niste budale“?!

Shvatate li, o Obrenovčani i ostali kojima su kuće prešle poneki metar, da je obnova ozbiljan posao?

Znate li koliko su modelari radili samo na maketi „Beograda na vodi“, i koliko će vremena i para trebati da se uradi slična: „Obrenovac posle vode“?!

Mislite li da Arapi puni para rastu na drveću, pa ih Vučić samo ubere, otrese ko šljivu, istrese milijardu- i eto fondova za modelarstvo?

E, pa, ne ide to baš tako!

Prvo da Marko završi virtuelnu prezentaciju, pa da se na osnovu nje pronađe finansijer, pa modelari koji ne žure na letovanje, pa otkupi dovoljan broj šibica od kojih će biti napravljena maketa, pa da bude svečano predstavljena, pa izložena k’o Sorajino poprsje bez brusa, pa tek onda može da se počne s radovima.

Ne radovima na obnovi, već ponovo na maketi, od čvrstog materijala, jer idu vrućine, šibice mogu da planu i odoše milioni evra u dim…

Onda, s jeseni, kad sve makete pronesu Srbijom k’o ikonu Trojeručice, a nezavisni i nekompromitovani CESID obznani da vlast podržava 136 odsto građana (ovo iznad 100 odsto je u republikama bivše SFRJ gde Vučića obožavaju skoro koliko i ovde) može da se prione na sanaciju i obnovu.

Ne toliko kuća, koliko vaše svesti da ne pitate više: „Šta država može da učini za vas, već šta možete vi da učinite za nju“, a možete mnogo- prestanite da slinite i kukate, nije vas država poplavila već Bog, što je ministar odbrane i vrhunski keramičar i objasnio onomad, pa se njemu žalite!

Ne ministru- keramičaru, već Bogu! Dobro, može i ministru, ali ne za manje od 30 kvadrata i to na dnevnicu, nikako đuture, ima čovek i drugog posla osim da lepi pločice…

Dakle, upamet se Obrenovčani i ostali- imali ste nepodvojenu pažnju svetske i ovdašnje javnosti, imali ste priliku da iskoristite turističko- poplavni potencijal, proćerdali ste ga i šta sad?..

Hoćete u kuće što pre? Pa, hoće i Srbija u EU, ali moraju da se ispune neki uslovi, prođe neko vreme, proćerda se još nekoliko generacija…

Leto je, aman, šta ima da se zatvarate po kućama, uživajte u baštama, šetajte prirodom, čekajte u redovima za vodu i hranu… Družite se, pobogu!

Ma, u pravu je Marko Blagojević- niste vi ni statistička greška, a kamoli reprezentativni uzorak!

Biće vam krivo kad vidite kako će slatka maketica biti, a vi požurili sa protestima.

Pametniji od nas su rekli: „Ko čeka taj i dočeka“, a Blagojević će da napravi grafikon koji procentualno to i dokazuje.

Nada umire poslednja, a i za to će da napravi statistički proračun, ako ste baš toliko zapeli?

E, ne možeš narodu ugoditi, pa sve da ankete nisu naručene, pa to ti je!

Nije obnova zec, neće pobeći, bre, k’o kuća na klizištu…

(dvaujedan.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. PETAR says:

  Tooooooooo majsrore !!!! u sridu !!

 2. babic says:

  A zasto ste ih koji moj plavili da bi vucic uzeo milijarde nakazo pogledaj se u ogledalo kada ustanes

 3. Desanka says:

  Narode srpski ovo vam je dobra poruka da kada ne čuvate svoje reke već bacate u njih svakojako smeće da će se ušća zapušiti i da voda neće moći oticati svojim tokom i da će doći do poplava usled većih vremenskih nepogoda.Očekivati neke ogromne pare je neozbiljno već se ujedinite i složno pomažite i osposobljavajte uništeno.Ugledajte se na šiptare kad počnu da zidaju kuće za pet sinova iskopaiu sve pet temelja udruženim snagama i sve su pet završene u istom danu Normalno u uzgradnji učestvuje celo selo i svi sinovi i ostali u porodici.Ako ste pogrešili pa nemate pet sinova nikad nije kasno da ih imate jer jedna lasta ne čini proleće.Organizujte svoja dobra zajedničkim snagama kako u radu tako i u stvaranju sopstvenog kapitala ako se bavite poljoprivredom ili bilo kojim proizvodnim poslom i zajedničkim udruženim radom istisnite razne malograđanske profitere nakupce i prekupce vež svoju robu prodajte zajedničkim snagama kako bi imali sopstvenu dobit bez mešetarenja onih koji nisu udružili sopstvena sredstva i rad a država će odrešiti kesu ako nije prazna.

 4. Stanisa says:

  Desanka, uzalud ti je slepom pokazivati i gluvom pricati. Svi kazu "boli me moj i zabole me uvo" a kad zagusti onda "pomogni boze".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *