НЕЗАМИСЛИВ ПРЕОKРЕТ У УKРАЈИНИ – САД И ЕУ У НЕВЕРИЦИ: 69 посто Украјинаца не жели више да ратује са Донбасом и ЖЕЛИ МИР СА РУСИЈОМ

NEZAMISLIV PREOKRET U UKRAJINI – SAD I EU U NEVERICI: 69 posto Ukrajinaca ne želi više da ratuje sa Donbasom i ŽELI MIR SA RUSIJOM

13 jula 2019

Ukrajinci u velikoj meri (69%) podržavaju stvaranje mira sa Rusijom. Pet godina građanskog rata ubedilo je većinu ukrajinskih birača da glasaju za mir pregovorima i kompromisom sa regionalnim vladama Donjeckom i Luganskom i sa Moskvom.

Podrška za nastavak rata sve dok istočni regioni ne kapituliraju, sada se skoncentrisala na zapadni region Ukrajine oko Lvova i među onima u Kijevu koji žive od priliva gotovine iz SAD-a, Kanade i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).Čak i među njima pristalice rata su mala manjina – 28 odsto na zapadu; 16 odsto u centru; u poređenju sa 13 odsto na istoku i osam odsto na jugu. Sveukupno, samo jedan od šest Ukrajinaca (17 odsto) sada želi rat. Mir po svaku cenu preferira jedan od pet (20 odsto); mir uz kompromisne uslove 49 odsto.

Ovo su novi nalazi anketa ukrajinskih glasača sprovedenih u čitavoj zemlji, u junu, koje je naručila i platila holandska vlada. Oni potvrđuju rezultate glasačkog istraživanja sprovedenog u maju za američki Stejt Department.

Sveukupno, 69% ispitanih Ukrajinaca želi mir; Skoro polovina njh uz bilo kakve ustupke.

Upitani o devet specijalno formulisanih opcija za uslove mirovnih pregovora, neodlučni skaču na jedan od pet i postoje značajne razlike između političkih stranaka i regiona o tome šta bi trebalo da budu preferirani pojmovi i omiljeni ishodi, a koje opcije su neprihvatljive.Tekst holandske Vlade o pitanjima je izbegao trinaest tačaka Protokola iz Minska, koji su u februaru 2015. potpisali predstavnici vlada Donjeck, Lugansk, Rusije i Ukrajine.

Ne računajući one koji su odbili da kažu ili su tvrdili da su neodlučni, najjasniji znaci konsenzusa širom zemlje su pregovori o mirovnim uslovima direktno sa predstavnicima vlade Donjeck i Lugansk; okončanje trgovinske blokade i ekonomskih sankcija sa istokom i raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih nacija kako bi se osigurao mir.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. teoretičar says:

  Nema tu nikakvog iznenađenja, osim da je iznenađenje da je neko iznenađen. Tako je počelo i tako će trajati još koju godinu, jer tih 17% su govnari koji izađu da ruše svoju državu bez razmišljanja. To ti kao šerpari u BGD. Nije njih niko platio, ali ih je povelo nekoliko plaćenika. Nemo vas neko laže da Srbija nema banderovaca. To su oni što su terali bagere po BGD. Kada se kaže da je Ameriku to koštalo samo 5 miliona dolara, nisu te pare dobili srpski banderovci, nego kolovođe sa vrha. Oni što su posle zaseli na vlast. A naši banderovci se vrlo brzo pokrili ušima i ne glasaju se više od bruke i sramote. Da su oni svako dobili po 5000 dolara, išli bi po Srbiji i ubijali sve redom. Ali nisu dobili, država propala i većina njih pala na prosjački štap zajedno sa Srpskim narodom. Isto to dogodilo se banderovcima u Ukrajini. Nikakvo iznenađenje da većina naroda ne želi rat, ne više, nego ga nije ni želela nikad. A to što tu staru istinu holanđani objavljuju kao novu, ima svoje razloge, mada me uopšte ne zanima koje. Ukrajina je najvećim delom u rukama banderovaca sa podrškom Nemačke, Amerike i Poljske. Neće biti nekih većih promena u Ukrajini ni pod razno. Pustiće nam teorije kao što je ova gore, razmazati a sve će ostati isto. Svi slovenski narodi imaju svojih banderovaca. Imaju i Rusi ali se nadam da ih neće pustiti da se okupi par miliona na jednom mestu, jer tada je ponekad i kasno reagovati...

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred....

 3. Kulak says:

  Pokatoličeni unijati čine oko 12% stanovništva ukrajine,ali oni tamo već skoro 30 godina uz nekoliko židovskih tajkuna imaju vlast.Pravoslavni i ruskojezični u ukrajini čine ogromnu i apsolutnu većinu,ali su već godinama potisnuti na marginu.Za to su delom i sami krivi.Agresivna antiruska manjina je zahvaljujući njihovoj neaktivnosti isplivala na površinu.

 4. Vodja says:

  Onih 31% su unijati (katolici) iz galicije i elitisticki smecari iz Kijeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *