НИ БЕЛЦИ НИ ЦРНЦИ ВИШЕ НИСУ ВЕЋИНА У ТЕКСАСУ

NI BELCI NI CRNCI VIŠE NISU VEĆINA U TEKSASU

26 oktobra 2023

BELCI više nisu većinsko stanovništvo u Teksasu i Latinoamerikanci su trenutno najbrojnija populacija u toj američkoj saveznoj državi, pokazuju rezultati novog popisa stanovništva iz juna ove godine.

Prema popisu, u Teksasu živi 40,2 odsto Latinoamerikanaca, dok belaca koji nisu poreklom iz Latinske Amerike ima oko 39,8 odsto, objavio je „Glas Amerike”.Rezultati popisa potvrđuju podatke iz sredine 2022. godine, kada su Latinoamerikanci preuzeli vođstvo po brojnosti u Teksasu, gde su belci bili većinsko stanovništvo od 1850. godine.

Demograf Lojd Poter rekao je da su ti rezultati očekivani jer je latinoamerička populacija mlađa u odnosu na ostale etničke grupe, a što je populacija mlađa, veća je verovatnoća da će imati i više dece.

Pored toga, Latinoamerikanci su i najveća migrantska grupa u Teksasu, naveo je Poter.

Profesorka političkih nauka sa Univerziteta Teksasa u San Antoniju Šeron Navaro rekla je da su, istorijski gledano, Latinoamerikanci uvek glasali za demokrate, ali da to više nije slučaj.

Navaro je istakla da Latinoamerikanci sada glasaju rukovodeći se svojim problemima koji su isti kao i kod većinske populacije, a to su posao, ekonomija, obrazovanje, zdravstvena zaštita.

– Dugoročno, na stanje u Teksasu moglo bi da utiče to što nema dovoljno edukovane radne snage za poslove u budućnosti. Brojke pokazuju da 95 odsto punoletnih belaca i oko 70 odsto Latinoamerikanaca ima najmanje završenu srednju školu – istakla je Navaro.

Navaro je naglasila da Latinoamerikanci mogu da doprinesu i ekonomski i politički, prenosi Tanjug.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    pa nisu meksikanci neki divlji ljudožderi jbte...problem za usa je što nisu genetski poremećeni i agresivni od porodjaja do smrti, kao anglosahonci ili geremani a to nije doro za kolonijalnu imperijumnema šandse da će isključivo zbog crene krpe sa izlomeljnim krstom latinosi d marširaju:)..mora pare dai mdaju i to ozbiljne da se ne predomisle kad ih ubede da treba osvajati ceo sve..mnogo su se zajeb. banksteri što su uništili bele rasiste i porodično falične mainijake iz germansko anglo-saxonske loze...takvu ludu vojsku oni neće više naći:) mislim da će na kraju meksiko i kina do podele ameriku...meksikancima kaktusi kinezima stenovite planine a što ostane ide nazadd indijancima:)--super

  2. Željko says:

    Neslužbeno 16 milijuna migranata je ušlo kod "velikog brata" od 2021. i "sasvim slučajno" se raspoređuju u "swing states" gdje će na "izborima" u studenom/novembru iduće godine "sasvim slučajno", jer se državljanstva "sasvim slučajno" daju preko noći, glas dati zna se za koga za "demokrate" i Bidena! Isti slučaj je i sa "dreamersima"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *