НИЧЕ МИСТЕРИОЗНА АВИО БАЗА на Мајуну! СВИ ЋУТЕ

NIČE MISTERIOZNA AVIO BAZA na Majunu! SVI ĆUTE

25 maja 2021

Tajanstvena vazduhoplovna baza gradi se na vulkanskom ostrvu u blizini Jemena, koje se nalazi u jednoj od ključnih svetskih morskih tačaka za isporuku energije i komercijalni transport tereta.Iako nijedna zemlja nije potvrdila vlasništvo nad vazduhoplovnom bazom na ostrvu Majun u moreuzu Bab el-Mandeb, brodski saobraćaj povezan sa prethodnim pokušajem izgradnje masivne piste preko ostrva dugog 3,5 kilometra povezuje se sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preneo je britanski list „Gardijan“.

Zvaničnici međunarodno priznate vlade Jemena navode da iza ovog najnovijeg napora stoje i Ujedinjeni Arapski Emirati, iako su UAE 2019. objavili da povlače svoje trupe iz vojne kampanje pod vodstvom Saudijske Arabije koja se bori protiv jemenskih pobunjenika Hutija.

„Čini se da je ovo dugoročni strateški cilj uspostavljanja relativno trajnog prisustva“, rekao je Džeremi Bini, bliskoistočni urednik obaveštajne kompanije otvorenog tipa Džanes, koji je godinama pratio izgradnju na Majunu.

On je kazao da je reč, možda, ne samo o ratu u Jemenu, već i o situaciji oko brodarstva koje je prilično ključno.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivan Grozni says:

    Svi oni koji ovaj vekshvataju ozbiljno, shvataju kao vek SILE, s toga probaju da se pozicioniraju prema svojim mogucnostima. Posto se ratovi vode na vise polja; Financijski, ekonomski,propagandni, oruzani tehnoloski sajber ... svak proba da se pozicionira sto bolje. Ko kontrolise morske puteve, luke, aerodrume, sajber tehnologiju, moze se nadati nekom uspehu. Tako i ovaj aerodrum. Gledano dugorocno nekome treba. Samo kod nas je sve za danas i za mene. Sutra neka neko drugi lupa glavu, kako da vrati dugove i odrzi zemlju na okupu, KAD JE SVE PRODATO .POSLE MENE POTOP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *