Nigerija: Policija otkrila stravičnu „fabriku beba“

Nigerija: Policija otkrila stravičnu „fabriku beba“

11 maja 2013

nigeriaNigerijska policija spasila je 17 trudnih tinejdžerki i 11 novorođenčadi iz kriminalne „fabrike beba“ u jugoistočnoj državi Imo, a sada traga za ženom koja se sumnjiči da je planirala njihovu prodaju, saopštili su danas zvaničnici.

Tinejdžerke su policiji rekle da su sve zatrudnile sa jednim 23-godišnjakom, koji je uhapšen, da im nije bilo dozvoljeno da napuštaju kuću iz koje su spasene i da su hranu dobijale jednom dnevno, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Na jugoistoku Nigerije već su otkrivani slični slučajevi „fabrika beba“. Prema podacima Evropske unije, Nigerija je, zajedno sa Kinom, jedan od najvećih izvora za trgovinu ljudima u Evropi, gdje se državljani ovih zemalja često primoravaju na prostituciju.

Istražitelji Nacionalne agencije za zabranu trgovine ljudima ustanovili su da se novorođenčad iz Nigerije prodaju i za 4.200 evra.

Siromašne, neudate žene nemaju mnogo izbora u Nigeriji ukoliko zatrudne, a društvo ih u najvećem broju slučajeva odbacuje.

Tako se često događa da tinejdžerke koje neplanirano zatrudne odlaze na klinike gdje su primorane da posle porođaja ostave svoje bebe, koje se ili prodaju u procesu ilegalnog usvajanja, ili se koriste kao dječija radna snaga, ili završe u nekom od brojnih kanala prostitucije.

(Frontal.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *