НИЈЕ ДОБРО, СРБИЈА ЋЕ МОРАТИ ДА БИРА?! ЗАМЕНИK МИНИСТРА ОДБРАНЕ РУСИЈЕ ЈАСАН

NIJE DOBRO, SRBIJA ĆE MORATI DA BIRA?! ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSIJE JASAN

8 juna 2021

Trenutno smo svedoci formiranja ni manje ni više nego „novog svetskog poretka“, sa postojećim međunarodnim pravnim sistemom koji puca i državama koje zauzimaju stranu u novom Hladnom ratu, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije za RT.

General-pukovnik Aleksandar Fomin govorio je za RT uoči 9. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, koja bi trebalo da se održi 22-24. juna u Moskvi. Događaj okuplja vojne zvaničnike i stručnjake za bezbednost iz različitih zemalja, a oko 49 država je već potvrdilo svoje učešće.Predstojeća konferencija je izričito nestranački događaj i zemlje su pozvane da učestvuju bez obzira na njihov trenutni odnos sa Rusijom, izjavio je Fomin.

– Na forumu dajemo reč ne samo partnerima koji dele naše pristupe rešavanju glavnih svetskih problema, već i protivnicima, zemljama sa kojima je današnja saradnja na minimumu ili jednaka nuli – rekao je Fomin.

Diskusije poput onih na moskovskom forumu posebno su važne tokom izazovnih vremena, dodao je zvaničnik, jer svetski politički i bezbednosni pejzaž trenutno doživljava istorijske pomake, dok se „stari“ svetski poredak raspada.

– Danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje bivaju uvučene u novi Hladni rat. Države se dele na „nas“ i „njih“, s tim da su „oni“ u doktrinarnim dokumentima nedvosmisleno definisani kao protivnici.“

– Postojeći sistem međunarodnih odnosa i bezbednosni okvir se sistematski uništava. Uloga međunarodnih organizacija kao instrumenata kolektivnog odlučivanja u oblasti bezbednosti se smanjuje – rekao je Fomin.

Tokom proteklih nekoliko godina, posebno pod bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, više međunarodnih sporazuma je prestalo da postoji. U stvari, ostao je samo jedan glavni sporazum između Vašingtona i Moskve – novi ugovor START – nakon što se američki predsednik Džo Bajden složio da ga produži za još pet godina.

Pojava novih sistema naoružanja, kao i napori nekih država da ratovanje uvedu u područja koja ga nikada ranije nisu videla, dodatno ubrzavaju pojavu „novog svetskog poretka“, primetio je Fomin.

– Pojavljuju se fundamentalno nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga u savremenom svetu, a ratovanje ulazi u nova područja – u kosmos i sajber prostor. To, naravno, dovodi do promene principa i metoda ratovanja – dodao je on.

KOMENTARI10 komentara

 1. Užegli says:

  Ne bira Srbija već ljigavi političari, navodno za srpsko dobro, ako ne i samo za svoje lično.

  • Ivana says:

   Nego šta nego da bira kako kaže Vučko evropa i vatikan nemaju alternativu. Ubijali su Srbe pre I svetskog rata a u I svetskom sva evropska banda pod vodstvom austrougarske. Ubijali su nas u II svetskom prijatelji nemci koljači hrvati ti divni evropski narodi. Izvršili su genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine uz pomoć pokatoličenih Srba zvanih hrvati usraše. Bombardovali nas osiromašenim uranijumom samo da nam otmu Kosovo. Srušili nam pravoslavnu bogomolju po naredbi katoličke evrope dok na srpskoj zemlji po bosni bošnjaci podigli đamije i to je evropi u redu. Prokleti satanistički vatikan vekovima pokatoličava Srbe preko svojeg unijaćenja ili satanističke grkokatoličke sekte. Papak govori o braći a stalno podupire klanje i ubijanje te braće i rušenje naših hramova od onog u Mariboru preko popaljenih i porušenih u hrvatskoj i Krajini do sad ovaj zadnji u Bosni. Nadam se da će nana fata umirati u teškim mukama jer je rušila Božji hram a nema njenog Boga kako misli ona i poislamljeni Srbi. Bog je samo jedan platit če ona i svi koji su se rušenju radovali. Ajde sada kukavički Srbi kad mi krećemo s rušenjem džamija po Republici Srpskoj i Srbij, šta radi đamija na Severu Bačke gde tig go..a nikad nije bilo? Sve to zlo šta su nam uradili prijatelji katolici i muslimani i njihov nato, vatikan i evropa je neoprostivo. Drugosrbijanci kažu Rusi nisu uradili ništa, tačno ništa od navedenoga. I sad kao Srpski narod mora da bira? Nemora srpski narod zna ko su nam braća birju izdajnici u Beogradu sluge nacističke evrope, plaćenici koji uništavaju Srbiju sistematski za račun srpskih neprijatelja hrvata, šiftara i bošnjaka te vatikana i katoličke evrope. Dok sluđeni srpski narod kukavički ćuti i gleda parove, odrekli se Boga vere pravoslavne, porodice s više dece i zato nam tako ide. Takav kukavički i bezbožni narod ne treba da ni postojimo ako se ne opametimo, obožimo, i ustanemo masovno protiv izdajnika i stranih plaćenika u Srbiji.

   • Zapadnjak says:

    I šta sada? Vučić ti je kriv sedam vekova unazad?Pokaži mi kada je to Vučić rekao da Vatikan nema alternativu.Ti Ivana lažeš,lažeš zato što mrziš i svi ovi ljudi ovde što ostavljaju svoje komentare mrze Vučića a samim tim mrze i preko 50% stanovnika Srbije koji su na izborima glasali za njega,a onda takvi pametnjakovići ponekad ali samo ponekad stave prst na čelo i pitaju se zašto nam je ovako,jednostavno,čitaj komentare a ti lično nemoj nikada ni sklanjati svoj prst sa čela.

    • Ivana says:

     Ustašo ne pomeći.

 2. Gardista says:

  I sta mi tu ima da odlucujemo. Bice kako kazu veliki ili cemo dobiti cveger. A sad na klikeranje, ovi iz vlasti samo to znaju.

 3. E.Lirsch says:

  Srbija ne moze da bira vec decenijama. Izabrace vas LJUBIMAC. bugojanski akrep.

 4. persida says:

  Pa, ako ratovanje odlazi "u kosmos i sajber prostor", zasto malo ne oladite po pitanju Srbije. Sladje vam je da unistite Srbe nego da osvojite kosmos, ali to ne mozete da priznate jer bi se videlo da ste mali, MANJI I OD SRBIJE.

  • persida says:

   Moj komentar se odnosi na sve velike sile. Svi oni samo igraju sah sa nama, svi su puni sebe i svojih interesa i niceg drugog. Kako nemaju m... da se medjusobno sukobe, izivljavaju se nad brojno malim narodima. Natamo demoni, crvi vas glockali dok se ne smanjite. Zivela Srbija. A Srbija je duhovna odrednica i to je ono sto ih muci.

   • Zapadnjak says:

    Ti mali Japanac Suzuki -:)))),pojma nemaš.Ja baš nešto i ne mirišem @persidu ali ovo što je napisala sasvim je korektno i nema prigovora,ako nekoga nazoveš ustašom moraš da znaš pre svega o kakvim se ljudima radi,persida jeste nezgodna ali jedno je sigurno; ustaša nije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *