Није довољно само да издамо Косово и Метохију, већ и Русију у пакету!

Nije dovoljno samo da izdamo Kosovo i Metohiju, već i Rusiju u paketu!

8 novembra 2017

Piše: Mihailo Medenica

Simpatičan dečačić ovaj Kajl Skot, još samo da je dečačić i da je simpatičan, pa da čovek mnogo i ne haje za reči čoveka koji formalno na diplomatskom nivou predstavlja SAD u Srbiji, a faktički predstavlja mišljenje, stav, odluke i namere Aleksandra Vučića i resto vesele družine iz Predsedništva i Vlade Srbije.

Dakle, generalni zastupnik uterivača “demokratije” za Srbiju izjavio je juče ono što će ovdašnje rukovodstvo učinti sutra- odreći se Kosova i Metohije i de fakto, bez razlike što su to odavno učinili pod sramnim izgovorom “normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, te postavljanjem “administrativnih”/graničnih prelaza na Jarinju i Merdarama i celivanjem skuta Ramušu Haradinaju i Hašimu Tačiju; ali, kako “dobronamerni” sedi čikica lošeg srpskog izgovora i još grđih namera kaza: “Srbija može da ima dobre odnose s Rusijom, ali država koja želi da postane članica Evropske unije treba da tom cilju bude posvećena i da to pokaže!”

Rečju, ako već toliko silno želimo da nas prime kao precvalu udavaču valjanu samo za teške kućne poslove u to društvo dobrano ekomski, moralno i svakojako drugačije propalih- nije dovoljno samo da izdamo, prodamo i preprodamo Kosovo i Metohiju, već i Rusiju u paketu!

Što je najgore, reči Kajla Skota nisu, rekoh, tek njegovo mišljenje, već najava mišljenja i dela sluga ovdašnjih koji su prvi deo najbesčasnijeg posla u istoriji Srbije već učinili (ostaje da za koji mesec ili godinu, sve jedno, dozvole “kosovu” da i zvanično prizna Srbiju kako bi predsednik Vučić mogao svečano da položi kamen temeljac za ambasadu “kosova” u Beogradu), pa sad ostaje da se ozbiljno porad na pitanju- Rusije!

Naravno, neće to ČOVEKU KOJI HODA PO VODI i njegovim harekinima biti naročito teško, jer kolko god se izdavali za rusofile, ili barem iskrene prijatelje Rusije toliko da bi, ubeđen sam, već sutra s radošću ispratili ruske diplomate iz Beograda i na mestu ambasade postavili još jednu fontanu koja svira, sveetli i preliva, ali na eengleskom, ili što bi deca rekla, američkom jeziku!

Na sve što je Skot još bunovan izdeklamovao kao agendu za budućnost Zorana Mihajlović je odgovorila kako je politika Beograda jasna: “Ulazak u EU i uvođenje evropskih standarda!”

Šta to tačno “evropski standardi” podrazumevaju- zna se: izdaja Kosova i Metohije, rekoh i ponoviću milion puta, kao i uvođenje sankcija Rusiji!

Mislim, evo neka me isprave ako grešim i ako to nije opskurna politika EU bratije i ako se to od nas ne očekuje?!

Što je najgore, sve da se i ne očekuje naši će učinti, onako u znak dobre volje. Popiće preventivno “brufen” da Skota ne zaboli glava, a uz lek popiće i čašu otrova- samo neka je blagosloven od Amerike, Nemačke, Britanije…

Sada, suvišno bi i dobrano glupo bilo da kažem kako Srbija iz 101 razloga ne sme, ali NE SME, sebi da dozvoli da bilo čime naškodi Rusiji kad je već naškodila sebi i izdala najveću svetinju, ali, realno, zaista jedino što nam preostaje, golog opstanka radi, jeste da se sada i doveka držimo Rusije kao jedinog vekovnog dokazanog prijatelja i dobronamernika, kako bismo sačuvali nešto sebe, nešto za sebe i pokolenja!

Nisu ovo tek reči zakletog rusofila, jer to jesam s valjanim razlogom, već realnost koja se ne sme ignorisati ako je u ovim “umnim” glavama iz predsedništva i Nemanjine 11 ostalo iole pameti- prodaćete/prodali ste dušu đavolu ali verujte to mu neće biti dosta, niti će na tome stati!
Za Kosovom i Metohijom odoše Preševo, Bujanovac, Medveđa, Stari Ras (tendenciozno zvan Sandžak), Republika Srpska…

Jeste li već zaboravili Erdoganove reči da Srpsku smatra svojim hanom ostavljenim mu u amanet od rahmetli Izetbegovića?!

Mislite li da će Srbija biti bolje sreće na tom vašem evroatlanskom putu u propast?!

Ima li, bre, ko u ovoj državi da ustane i kaže Skotu i njemu sličnima: “Tišina tamo, bavi se izdavanjem viza i svečanim prijemima o Danu nezavisnosti, a o Srbiji ćemo mi odlučivati?!”

Nema, naravno, jer ne bi zajahali na vlast da nisu pristali na sve što se od njih blanko tražilo: Kosovo i Metohija, lagano udaljavanje od Rusije (pusta retorika o ljubavi i prijateljstvu dva naroda je, verujte, tek pusta retorika), a onda ćemo videti šta ćemo i koliko od Srbije primiti u Evropsku uniju kao najamnog radnika na crno?!

Shvatate li, gospodo, kojom državom, nažalost, rukovodite i gde su srce i duša ovog naroda- na Kosovu i Metohiji i u Moskvi!

Izdaćete i jedno i drugo ne trepnuvši, zarad štapa sa šargarepom, verujući da je magare dobrodošlo u društvo zveri!

Ako šta od ovoga nije tačno objasnite, barem pokušajte, koaliciju s najvećim krvolkom srpskog naroda (uz Nasera Orića) Ramušom Haradinajem i besramnim polaganjem zakletvi srpskih sudija pred Hašiom Tačijem, kao i večitim guranjem u drugi plan tako jednostavnog pitanja rešavanja diplomatskog statusa Huanitarnog centra u Nišu?!

Ne zaboravite usput i da pomenete kako ste sa Natom potpisali sporazum koji njihovim trupama garantuje maltene svetiteljski status u Srbiji, šta god učinili, čime ste nas svrstali u nezvaničnu članicu zapadne vojne alijanse, za kojom je nevine krvi i grobova toliko da će im doveka trag smrdeti nečovještvom, što vladika Rade kaza!

Pokušajte sve to, ili ćutite zauvek!

Ćutaćete, naravno, jer prava da govore imaju samo oni koji s đavolom nisu kafenisali, a vi ste, gospodo, još i okrenuli šolju i zaboli želju, što se ono kaže…

Zbog svega toga bunovni Kajl Skot i može da se ponaša u Srbiji kao otac mladoženje koji je platio čitavu svadbu, a vi kao uboge mlade bez miraza što pognute glave stoje pred svatovima koji ih pohlepno kibicuju i zadižu venčanicu u prolazu…

(Fond strateške kulture)

KOMENTARI2 komentara

  1. radoje says:

    Svaka cast Mihajlo, svaka ti je na mestu. Ziv ti nama i zdrav Bio junace.

  2. zlatko says:

    Ne, neće AV popiti čašu otrova u znak dobre volje, nego će je servirati nama i naterati nas da je mi popijemo. A on će se u znak svoje dobre volje previjati na podu "u bolovima".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *