СРБИЈУ НЕ БЛОКИРА ХРВАТСКА! Ево ко стоји иза свега!

SRBIJU NE BLOKIRA HRVATSKA! Evo ko stoji iza svega!

20 decembra 2016

zastave-eu-hrvatska-srbija-720-56

Zbog toga što Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji nije otvoreno poglavlje 26, ne treba optuživati Hrvatsku. Ona je u svemu tome, kao ribica među evropskim ribetinama, na čelu sa Amerikom, naravno, isključivo zadužena da bude egzekutor politike terorisanja Srbije na tom putu.

Ne misli niko ko ume bar donekle da misli da je Angela Merkel spala na to da umoljava Andreja Plenkovića da popusti.

A konsenzus je u osnovne pravne dokumente EU ugrađen upravo zbog toga da bi se moglo manipulisati. A ne zbog demokratije u toj Uniji.

Ne, Srbiji je otvaranje poglavlja 26 sprečila Evropska unija. Na čelu sa Nemačkom. A ne Hrvatska.

Hrvatska je u svemu tome kao glavni lik (sjajni Nikola Simić) u hrvatskom filmu „Hitler iz našeg sokaka“, režisera Vladimira Tadeja, proizvedenom 1975. godine.

I sve je to juče, 13. decembra, s tim poglavljem i oko njega, ispalo jedna naivna i tužna predstava. Tužna i pretužna za vreme kakvo bi trebalo da je vreme početka 21. veka. Ozbiljno i preozbiljno vreme, prepuno mnogih problema i pitanja prečih za rešavanje od pitanja ikona i školskih udžbenika.

Ali, konsenzus je konsenzus. A on ne vredi za proizvodnju krastavaca iste dužine. Dužina je obavezujuća. Bez usaglašavanja. Bez konsenzusa.

(S. L. INTERMAGAZIN)

KOMENTARI16 komentara

 1. Bajurina says:

  Hehehe tako je... opšte poznato

  • Anđe says:

   Dobro je super, sve dok nas odvraćaju iz unije Bog nas čuva. Biće zlo kada nas tamo usisavaju bez naše volje. Ali i onda kao i sada uzdamo se u našeg Spasitelja i Gospoda Isusa Hrista koji dolazi sa pravednom vladavinom. Kao što piše na ocilima "Car caruje nad carevima". Tako je i pisano da će biti.

 2. kuka says:

  Pa dabome. Znamo mi to. Do nedavno je ulogu EU vratara za Srbiju igrala Holandija, ponekad ojačana Nemačkom, a češće sama. Sad je štafeta predata mladjim i poletnijim kojim će jako prijati da i oni mogu nekom malo zavrtati uši.

 3. dusko says:

  TO I VRAPCI ZNAJU JEDINO NAS PREMIJER SE PRAVI LUD I ODRZAO JE JUCE ISTORIJSKI GOVOR ; VAS NIKO NE SME DA BIJE !!!

  • Garavi Srbin says:

   Da !

 4. kuka says:

  Evo, sad se Štajnmajer zauzeo za nas, urgira kod ustaša i brani nas od njih. Opšti cirkus. D'crkneš od smeha.

 5. B.K. says:

  Ista prica kao sa makedoncima. E, moji pravoslavci, naivni li ste.

 6. Pero Joksimovic says:

  Za mene je to zaista bolno pitanje. Zabole me mnogo za poglavlje 26 i pristup EU-niji.

 7. Lajla says:

  Za EU clanstvo u Srbiji su politicari koji su se napljackali sa grbace naroda i sad bi da zive sa belosvetskim banditima.Jer u EU nema sta traziti gologuzi narod niti ce sta da dobije,tamo se samo uzima,sve je na prodaju samo podatak da je u EU OG. netalo 70000 dece sve govori kakva je to sotonistticka tvorevina? Biti ce iz nje bezanija samo takva.

 8. Danko says:

  Sta se tice unije , sve vam je regulisano . na vama je da se postuju zakoni i da rintate ko stoka ... Kao sta znate sve su to katulicke zemlje u 90% , sto znaci da ce onii nameatati svoje ideje i svoje rabote. Vidite sta je taj posteni svijet napravio jednoj Grckoj, hoce da je "okupiraju" kupe, i ucjenjuju... tako ce se desiti cijelom "zapadnom balkanu" samo mic po mic ... nije EU napravio netko da bi njemu bilo lose, vec da bi kao vodeca snaga da bi nametao pravila ...i izvlacio korist. Dala baba dinar da udje u kolo sada bi dva da izidje...

 9. marinko says:

  da su oni voljeli srbe ostala bi i jugoslavija jer su hrvati imali veca prava od srba za 90/ posto to je sramota vise od toj uniji njihovoj pricati i gumljenje vremena srbiji otom se i radi

 10. Svemiroid says:

  EU je ionako Unija za BUDALE, nas EU ne zanima.

 11. Miloš says:

  Braćo moja Srpska toliko me ova ustaškinja Ruža ružna i bodljikava iznervirala da sam morao trčati u WC.Zašto ne kaže u parlamentu da su Srpska deca odvojena od hrvatskih po svim školama u Hrvatskoj, Idu u posebne razrede.

 12. Miloš says:

  Za CARA Vladimira i otadžbinu...

 13. da da says:

  narode niste valjda toliko naivni da mislite da su ta poglavlja i pregovori nešto što se mora ispuniti..hrvatska država u pokušaju, nije ispunjavala nikakva poglavlja,već je bila u procesu koji je vodila nemačka,kada su im uzeli telefoniju,hotelijerstvo (koje su morali ponovo graditi) bankarstvo,spoljnu politiku itd...hrvatska je bila spremna za uniju..sada to isto rade Srbiji,ali im zapinje pomalo,svakako oni imaju vremena za čekati...znači pregovori ne postoje,pravo ime je otimanje ekonomije i spoljne politike..tj..kolonizacija..

 14. devojka says:

  komunisti titini i hitler dva brata rodena i dve seje rodene sve protiv srbije i srba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *