НИЈЕ ИМ ДОСТА: „Шарли Ебдо“ опет вређа исламског пророка Мухамеда

NIJE IM DOSTA: „Šarli Ebdo“ opet vređa islamskog proroka Muhameda

12 januara 2015

charliehebdo-pictures43565Novi broj francuskog satiričkog nedeljnika „Šarli Ebdo“, na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, sadržavaće karikature proroka Muhameda, objavio je danas advokat tog lista Rišar Malka.

Specijalno izdanje lista, koje izlazi u sredu, biće štampano na 16 različitih jezika za čitaoce širom sveta, rekao je kolumnista „Šarli Ebdoa“ Patrik Pelu, a prenela agencija AfP.

Ranije je saopšteno da će novi broj lista biti štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka, a imaće osam umesto dosadašnjih 16 strana.

Malka je u izjavi za francuski radio rekao da će se u novom broju prorok Muhamed, pored ostalih, „očigledno ponovo naći na meti satire, kako bismo pokazali da redakcija neće ni milimetra popustiti pred ekstremistima koji pokušavaju da je ućutkaju“.

Braća Said i Šerif Kuaši, koja su u prošlu sredu u napadu na redakciju „Šarli Ebdoa“ ubili 12 ljudi, uključujući petoricu najboljih karikaturista i još tri člana redakcije, vikali su posle napada da su „osvetili proroka Muhameda“.

List „Šarli Ebdo“ je u prošlosti više puta objavljivao satiričke karikature proroka Muhameda, što je u nekim muslimanskim zemljama izazvalo veliki bes i održavanje protesta. Redakcija francuskog lista je zbog pretnji radikalnih muslimana od 2006. imala policijsku zaštitu.

KOMENTARI5 komentara

 1. KIRO says:

  IDIOTI !!! PRAVOPROPORCIONALNO SO ZGOLEMUVANJETO NA TIRAZOT NA "VESNIKOT""-(AKO MOZE TAKA DA SE NARECE OVAA GNASOTIJA) GI ZGOLEMUVAAT NEMIRITE I NEDOLZNITE ZRTVI OD DVETE RELIGII ! TERORISTITE SE ZA SEKAKVA OSUDA !!! AMA ZA ISTA TAKVA SE I OVIE TAKANARECENI NOVINARI-GNASOTII !!!!

 2. JE SUIS GAGA.....LADY GAGA....... says:

  Alo, ti iz bjrm! Što bre ne naučiš srpski, nismo nabavili prevodioca sa bugarskog.

 3. Mare says:

  Upravo tako makedonac... Iskoristise priliku da povecaju tiraz. Uvek je bilo da na muci se i najvise zaradi pa evo i sad.

 4. taština praznine says:

  ovi bas gladni batina,hahahaahahaaaa!

 5. radost says:

  Halo lady gaga , pamet ti je nakaradna kao i ona cije ime nosis..ako ne razumes , nauci ili nemoj citati...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *