Nije Marko brat premijera, ali je Marko brat svih nas Srba!

Nije Marko brat premijera, ali je Marko brat svih nas Srba!

22 novembra 2014

ubijeni-navijac-zvezde-marko-ivkovic-1416611220-592346Piše: Vesna Veizović

Svi znamo za slučaj Taton. Već godinama nekoliko nevinih srbskih mladića trune u zatvoru jer je jedan Francuz stradao zbog nemarnosti tadašnje ministarke zdravlja. Koji je pri tom sam sebi naneo ostatak povreda koje su ugrozile njegovo zdravlje, o čemu postoje i video dokazi i brojni svedoci kojima ne dozvoljavaju da se oglase. Nakon njegove smrti cela Francuska je bila na nogama, a zatim i ceo svet. Sa uperenim prstom u Srbiju i povikom – ubice!

Nedavno je na Zelenom vencu „napadnut“ jedan Nemac, peder, borac za prava devijantnih. Na kraju priče ispostavilo se da nije „napadnut“ kako su brujali domaći mediji, već je on bio taj koji ponižava i napada. Ali izgleda da nije strašno dok su žrtve Srbi, dozvoljeno je sve i granica nema. Ništa drugačija slika nije ni tada bila u zapadnim medijima, da od svoga naprave žrtvu i opet upere prst ka Srbiji kao nedemokratskoj zemlji punoj netrpeljivosti prema drugačijima i manjinama.

Noćas je u Turskoj ubijen jedan mladić. Srbin. Imao je svega 25 godina. Pred njim je bila budućnost koja mu je na najgnusniji način oduzeta. Nožem u srce.

Jutros je na medijima „domaćim“ taj događaj pomenut samo usputno.

Bez objašnjenja sabotaže koja je prethodila utakmici, bez slika o raširenim šiptarskim zastavama koje su se vijorile sa tribina turskih navijača, povika „Kosovo, Kosovo“, bez činjenice da neko nije dopustio ulaz srbskim navijačima na tribine da bodre svoj klub i da su te navijače Turci dočekali kamenicama i bakljama, nije bilo pomena da je turska policija na naše navijače nasrnula suzavcem, samo kratko usputno saopštenje da je jedan mladić izgubio život.

Nesreća! Kao da je poginuo u saobraćajci, spletom nesrećnih okolnosti…Čak i u tom slučaju bi prilog o njegovom odlasku bio opširniji.

Ovaj mladić nije sam pao, nije sam sebe ubo u stomak, ovaj mladi navijač našeg kluba koji je srcem za svojima odleteo u Tursku mučki je ubijen od naših vekovnih neprijatelja, onih koji i dan danas ne miruju. Vratiće se u zakovanom sanduku svojim najmilijima kojima će u krajnjem slučaju naši politikanti izjaviti saučešće, i to ako budu smeli.

Žrtva, koju će mediji nazvati huliganom biće zataškana, zbog „dobrih odnosa“ sa onima kojima je cilj da svako od nas završi poput Marka Ivkovića.

Pojedini prenose kako su nas u Turskoj nazvali teroristima što znači da je propaganda koja će opravdati ovo ubistvo već počela. Nabrojaće neke ranije incidente naših navijača, objasniće kako smi mi skloni incidentima, naša vlast će aminovati, Čović koji je već ucenjen zatvorom zbog malverzacija sa novcem za Kosovo i Metohiju spustiće gard ako je uopšte i planirao da diže prašinu i na tome će se završiti.

Sve ostaje na navijačima, prijateljima, na igračima i nama. Da li imamo taj luksuz da zaboravimo Marka kao što je dron otišao u prošlost, i divljanje turskih navijača od pre par sedmica po Beogradu kada su polupani autobusi i kada naravno niko nije uhapšen, već su pod obezbeđenjem, kao i Šiptare, i turske teroriste ispratili na aerodrom.

Onoliko koliko mi poštujemo sebe i srbske žrtve, toliko će i ostali poštovati nas… Nije Marko premijerov brat, ali jeste svih nas – Srba.

(Vaseljenska TV)

KOMENTARI9 komentara

 1. Dunja says:

  Svaki dan se Srbija ogreši o nekog SVOG, ali se skoro nismo ovako osramotili kao sinoć i danas, gde će nam duša kad pogledamo ovo dete, on je dete svih nas,kome posle ovoga treba evroliga i Zvezdini i Partizanovi uspesi, zar ih ovako, životima dece, Srbija plaća, SRAMOTA za Srbiju i Vučića i CEO SRPSKI SPORT NA ČELU SA Divcem... za ovo dete ćutite, a sutra će biti Vaša deca....

 2. ARTILJERAC says:

  VEČNA TI SLAVA SRPSKI JUNAČE, SADA SI SA SVIM NAŠIM KOSOVSKIM JUNACIMA I ČUVAŠ STRAŽU NA NEBESIMA KAKO SRBI NE BI STRADALI I SA TE STRANE. SAUČEŠĆE PORODICI

 3. LADY GAGA/samo ladan turčin je dobar turčin......al radi sigurnosti uvek ga istretirati napalmom.......... says:

  DA U OVOJ ZEMLJI IMA SRBA, ILI DA SRBI IMAJU MYDA, SADA BI ISPRED TURSKE AMBASADE BILO 10.000 LJUDI, KOJI BI NAGOWNALI I TURSKU I NJENOG AMBASADORA. MADA JE SVA PRILIKA DA SU TURCI KOJI SU NAPALI NAŠE OD REDA POREKLOM IZ RAŠKE OBLASTI. JER NE POSTOJI NIKAKAV SANDŽAK. DAKLE, POTURICA GORI OD TURČINA.

 4. LADY GAGA/samo ladan turčin je dobar turčin......al radi sigurnosti uvek ga istretirati napalmom.......... says:

  A AKO SVI ZNAMO DA ONI MLADIĆI NEVINI ROBIJAJU ZBOG NEKOG NEBITNOG FRANCUZA, ZAŠTO SE ISTI MOMCI NE PUSTE NA SLOBODU? SRBI, VEČERAS TRE8A DA VAS JE 150.000 NA ULICAMA BEOGRADA,A NE DA KO POSLEDNJE KUKAVICE SMRDITE U SVOJIM KUĆAMA I BEDNIM KUKAVIČKIM ŽIVOTIMA. OVO JE NEOPROSTIVO. OVO ZAHTEVA REAKCIJU.

 5. Za Srbiju says:

  Strašno. Po neki glas otpora i razuma, ali sve manje. Postajemo bezlična masa. Meso za lovce.

 6. LADY GAGA/samo ladan turčin je dobar turčin......al radi sigurnosti uvek ga istretirati napalmom.......... says:

  DRAGI "ZA SRBIJU", BRATE SRBINE, JA NIKADA NEĆU BITI MESO ZA ODSTREL. JA SAM SRPKINJA, I AKO HOĆE MOJU GLAVU, MNOGO ĆE PRE TOGA SVOJIH POGUBITI. A NE OPRAŠTAM, I NE ZABORAVLJAM, I KAŽEM: KO SE NE OSVETI, TAJ SE NE POSVETI. SRBI, SRAM DA VAS BUDE ZBOG TOGA ŠTO VAM JE SVE JEDNO.

 7. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su.......... says:

  SAHRANA U ISTAMBULU UBIJENOG NAVIJAČA BIĆE U PONEDELJAK, U 15.ČASOVA NA BEŽANIJSKOM GROBLJU. SPAVAJ,ANĐELE. P.S. KAŽU DA SE SINOĆ U NOVOM PAZARU U MNOGIM KAFIĆIMA SLAVILO........

 8. Žuća says:

  Nema više ko da protestvuje, ovaj narod je totalno sistematski ubijan zadnjih 15 godina. I to bez ispaljenog metka. E to se zove umetnost. Kažu da se u pazaru slavilo, ništa čudno, to se dalo i očekivati. Ništa me ne bi izbebadilo da je isto bilo i u Sarajevu,Tuzli, Srebrenici, Splitu Zadru..... PLAČI VOLJENA ZEMLJO.

 9. miloš says:

  @Žuća Sinoć sam bio u Splitu, nije se slavilo, bio sam u društvu sportista, koji su bili šokirani pored ubistva i izjavom trenera turskog tima ! Za novi pazar sam čuo da su slavili i to se može očekivati od divljaka, za ostale gradove, koje si naveo, nisam siguran !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *