НИЈЕ НАИВНО! ЛУКАШЕНКО НАРЕДИО ПУНУ БОРБЕНУ ПРИПРАВНОСТ

NIJE NAIVNO! LUKAŠENKO NAREDIO PUNU BORBENU PRIPRAVNOST

7 septembra 2020

Belorusko Ministarstvo odbrane stavilo je danas u pripravnost tri vojne baze i rezerviste.

Tokom sledeće faze provere borbene gotovosti, 1868. artiljerijska baza, 969. rezervna tenkovska baza i 3620. artiljerijska baza stavljaju se u najvišu borbenu pripravnost, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane, preneo je TASS.Ministarstvo je ranije navelo da je jedan broj vojnih jedinica stavljen u najvišu borbenu pripravnost tokom treće faze sveobuhvatne provere vojske koja je započela 24. avgusta.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je Ministarstvu odbrane da pažljivo prati kretanje snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i takođe, da stavi snage uz zapadnu granicu u punu borbenu pripravnost usled rastućih tenzija u regionu.

U Belorusiji i dalje traju protesti protiv rezultata nedavnih predsedničkih izbora, na kojima je Lukašenko osvojio šesti mandat, a za koje opozicija tvrdi da nisu bili regularni.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Puno je to. Brate Lukašenko pripremi im par interkontinentalke kojima je istekao rok trajanja. Nema tu velike mudrosti. Odavno bi masovne ubice sa zapada uletele u Severnu Koreju da im nije prpa od drvenih raketica, jer S Koreja je nerazvijena i siromašna zemlja da napravi prave nuklearke.

  2. Pravda says:

    otporasi i dalje marsiraju, al nije vam to srbijica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *