Nije prekinuto snimanje Bajićeve Ravne gore!

Nije prekinuto snimanje Bajićeve Ravne gore!

15 januara 2014

ravna-gora-serijaRadio televizija Srbije i producentska kuća „Kontrast studios“ saopštili su danas da imaju ugovor za sniminje još pet epizoda serije „Dramska trilogija 1941-1945“ i istakli da je prvi ciklus te trilogije, „Ravna gora“, postigao odličnu gledanost.

Time su demantovane glasine da je obustavljen rad na „Dramskoj trilogiji 1941-1945“ autora Radoša Bajića.

„Shodno velikim zahtevima produkcije za snimanje ratnih zbivanja u drugoj polovini 1941. godine koju tretira Dramska trilogija, kao i usled veoma teške finansijske situacije i nerešenog statusa u finansiranju Javnog servisa RTS, producenti će uskoro obavestiti javnost o tačnom broju epizoda drugug ciklusa ili o eventualnom prestanku rada na ovom velikom projektu zbog nemogućnosti obezbeđivanja potrebnog budžeta“, precizira se u saopštenju.

Kako se dodaje, RTS i „Kontrast studios“ imaju potpisan ugovor o snimanju još pet epizoda novog ciklusa, dok izvršni producent „Kontrast studios“ planira da krajem juna ove godine nastavi snimanje serije.

U međuvremenu, publika će moći da vidi i igrani film „Ravna gora“, za koji su obrada i montaža već počeli, a premijera je zakazana za 13. maj u Beogradu.

Prema izveštajima AGB Nielsen, prvi ciklus bio je ubedljivo najgledanija TV serija u periodu prikazivanja – od 10. novembra 2013. do 12. januara 2014. godine.

Sa više od 2.300.000 gledalaca koji su iz nedelje u nedelju pratili seriju, „Ravna gora“ je najgledaniji TV program uopšte ili je bila u samom vrhu gledanosti, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *