НИЈЕ ПУТИН ОД ЈУЧЕ! Зна да намирише сваку америчку подвалу! Могућ још један сценарио у Сирији!

NIJE PUTIN OD JUČE! Zna da namiriše svaku američku podvalu! Moguć još jedan scenario u Siriji!

25 decembra 2018

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Sergej Rjabkov, izjavio je u ponedeljak da sumnja da će se SAD povući iz Sirije, uprkos nedavnom saopštenju američkog predsednika Donalda Trampa.

– Prisustvo SAD u Siriji zasniva se na kombinaciji interesa – počeo je Rjabkov.

– Ne verujem da će se SAD povući iz Sirije – rekao je on, dodajući da smo „svesni i dovoljno informisani o tome šta se dešava u vezi sa povlačenjem ili očuvanjem američkog vojnog prisustva u Siriji.“

Rjabkov je rekao da se akcije SAD u Siriji nisu promenile, uprkos Trampovoj nedavnoj najavi o njihovom povlačenju.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Iz drugog ugla kad se pogleda Tramp kao da namešta vodu na svoju zgodu. Neka Rusija i Sirija uđu u konflikt sa Turskom zbog sve većeg turskog prisutva u Siriji. Damask će jednom morati da prelomi i da krene da preuzima te severne teritorije na koje sada kidiše i Turska. To bi izgledalo kao pomoć sirijskim kurdima i kao sirijsko-kurdsko zbližavanje, a prvi rizik je da Sirija uđe u konflikt sa Turskom. Zatim i Rusija bi morala da zaštiti Siriju te bi i ona ušla u sukob sa Turskom. Da bude još gore Idlib na severozapadu je nezavršen, a i tamo je značajno prisutvo Turske. SAD time dobija ako se saveznici izmedju sebe dublje razmimoiđu. I još sve to bi se dešavalo na severu Sirije na kome nema značajnih naftnih izvora a nije ni put sirijskih gasovoda i naftovoda. Amerikance najviše interesuje cela južna strana Sirije, počev od one jugoistočne koju već imaju pod kontrolom i još nasred južne granice Sirije imaju veliku bazi Tanf. Znaju Rusi za ovu i druge opasne varijante, tako da dok Ameri ne izađu ne treba im verovati. Biće opasno i kad konačno odu jer i tada će nastojati da nekako naprave štetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *