Није у питању издаја, него велеиздаја Мила Ђукановића

Nije u pitanju izdaja, nego veleizdaja Mila Đukanovića

27 juna 2015

klinton-i-djukanovic„Demant“ iz kabineta premijera Crne Gore Mila Đukanovića, iz kojeg bi trebalo zaključiti da „nije tražio bombardovanje Crne Gore“ od američkog predsjednika Bila Klintona, „ni jednom rječju ne pominje osnovnu informaciju na koju se demant odnosi„, niti pojašnjava Klintonovu izjavu koja potvrđuje klasičnu izdaju države, čiji je čelnik bio, poručio je Gojko Raičević predsjednik Mirovnog pokreta „Ne u rat-ne u NATO“, u današnjem reagovanju na saopštenje premijerovog kabineta.

Pročitajte još:

KLINTON PRIZNAO: Milo Đukanović je tražio da bombardujemo Crnu Goru!

Kabinet Mila Đukanovića: Nismo prizivali NATO bombe 1999.

Podsjetimo, Bil Klinton raniji američki predsjednik, kazao je u dokumentarnom filmu Bi-Bi-Sija, kako je Đukanović od njega tražio da se bombarduje Crna Gora, odnosno „područje gdje je većinsko promiloševićevsko stanovništvo“.  U istom dokumentarcu i Žak Širak, tadašnji francuski predsjednik, potvrđuje da je u telefonskom razgovoru sa Klintonom od njega čuo istu tvrdnju.

„Dakle, ni posle 12-13 godina od nastanka ovog filma, Đukanović i dalje odbija da se izjasni o Klintonovoj tvrdnji, već je nevješto prebacuje na teren  „prepoznatljivih rukopisa onih koji duže od dvije decenije rade na štetu Crne Gore i regiona“, dakle napada one koji podsjećaju na njegovu veleizdaju, a ignorišući glavnu komponentu – tvrdnju Bila Klintona“, stoji u saopštenju Mirovnog pokreta i dodaje da: „nije nevažno istaći da su svi važniji mediji regiona prenijeli izvode iz ovog filma, uključujući i Đukanovićev šokantni zahtjev“.

Raičević konstatuje da Đukanoviću, umjesto što se u „demantu“ bavi onima koji ga podsjećaju na to, na raspolaganju stoje samo dvije opcije: Da se saglasi sa Klintonovom izjavom ili da je odbije:

„Dakle, ili je ova informacija američkog predsjednika potpuno tačna, ili se Đukanović plaši da Klintonu kaže da je lažov!“, kazao je Gojko Raičević.

On podsjeća da je riječ „o istom Milu Đukanoviću, članu Vrhovnog savjeta odbrane Savezne Republike Jugoslavije, na čijoj je sjednici oktobra 1998. godine, donešena odluka da se SRJ „brani svim sredstvima“ i dodaje da su sastanku osim Đukanovića, prisustvovali i članovi VSO Slobodan Milošević, predsjednik SRJ i Milan Milutinović predsjednik Republike Srbije.

„Po Ustavu SRJ sve odluke VSO su morale biti donešene konsenzusom, dakle i Đukanovićevim glasom.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, umjesto da  „SRJ brani svim sredstvima“, Đukanović formira paravojne formacije pod komandom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Crne Gore,  suprostavljajući ih legitimnoj Vojsci Jugoslavije.

Đukanović ide korak dalje, pa odlazi u Brisel u komandu NATO pakta,  otvoreno se stavljajući u službu agresora, čime pravi, po svim definicijama, čin – veleizdaje!“, saopštio je Gojko Raičević konstatujući da Đukanović „i dalje ćuti na dokaz svoje veleizdaje, čiji epilog ovih dana pokušava da usmjeri u definitivnu predaju teritorije i resursa države Crne Gore na raspolaganje ratnom savezu zapadnih zemalja, tadašnjem i sadašnjem agresoru na njegovu zemlju.“

„Ono što je za Đukanovića politički manevar, u ovom narodu je oduvijek imalo naziv u riječi izdaja, a kada to radi predsjednik države ili vlade onda je riječ o veleizdaji! Za takve aktivnosti, u ovom narodu se uvijek znalo mjesto i odgovor“, stoji na kraju saopštenja predsjednika Mirovnog pokreta „Ne u rat – ne u NATO“ Gojka Raičevića.

(In4s.net)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl. oec. says:

    Nezna se koji od ove dvojice ljudskih primjeraka više laže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *