НИКАД ДИРЕКТНИЈА УЦЕНА ИЗ НЕМАЧКЕ: Ако Србија хоће у ЕУ, мора да потпише споразум са Косовом

NIKAD DIREKTNIJA UCENA IZ NEMAČKE: Ako Srbija hoće u EU, mora da potpiše sporazum sa Kosovom

8 juna 2021

Nemačka Vlada snažno podržava dijalog Beograda i Prištine posredstvom specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčak, koje nadgleda šef spoljne politike EU Žozep Borelj, a sveobuhvatan i pravno obavezujući sporazum obe strane je preduslov za pristupanje Srbije EU, prenosi Ekonomija onlajn.„Cilj je sveobuhvatan, pravno obavezujući sporazum za potpunu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova. Kao što je postavljeno u pregovaračkom okviru EU, takav sporazum je takođe jedan od preduslova za pristupanje Srbije EU“, navodi se u odgovoru iz Kancelarije za informisanje Nemačke Vlade za TV Kljan Kosova.

Dodaje se da je Nemačka stavila na dnevni red viznu liberalizaciju za građane Kosova, ali da ukidanje viza za građane Kosova nije postignuto.

„Vlada nastavlja da podržava liberalizaciju viznog režima za Kosovo na osnovu ispunjavanja utvrđenih kriterijuma. Odluku o tome trebalo bi da donese Savet Evropske unije. Nemačka je stavila temu na dnevni red nadležnih tela EU tokom svog predsedavanja Savetom EU. Do sada nije postignuta potrebna većina među državama članicama EU“, dodaje se u odgovoru.

(Kosovo Online/Ekonomia Online)

KOMENTARI15 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Hvala lepo, nećemo, ko bi normalan pristupio EU.

 2. DrDre says:

  Onda ništa. Nego šta ćemo za ratnu štetu iz prvog, drugog svetskog i rata iz 1999 ? Ubijali ste, krali. Sada se pravite ludi.

  • garo says:

   To, to su pravapitanja!

   • Citaoc says:

    Ne podcenjujte pljačkaše, oni misle samo šta će sutra da opljačkaju, setite se koja je količina uglja nä kosovu. Držali su Lenjingrad 3 godine pod opsadom zbog pljačke, koliko je rusa stradalo? srećom nisu uspeli, Kosovo je dokaz da se ne menjaju, setite se koliko puta su nas napali a ovi drugi nas girali kao junake u mašinu za topovsko meso.Setite se ponašanja pariza i tačija prema srbiji U Hagu peru istoriju a usput nam uzimaju Kosovo. Daäli je neko nabrojao sve evropske i usa zločine prema: americi, južnoj americi, africi, kini, indiji, indokini, evropi, japanu, jugoslaviji, koliko je debela ta knjiga? i uvek propaganda da je žrtva kriva.

 3. Milutin says:

  Može da se potpiše široka autonomija južne Srpske pokrajine Kosovo i Metohija a da to ne utiče na severnu Srpsku pokrajinu Vojvodinu.

  • Ivana says:

   Koja Vojvodina, Vojvodstvo Srpsko gde je autonomija za Srbe u Krajini? Izadli ih srpski i crnogorski đenerali dupelisci Josipa Broza gamad komunistička.

 4. Covid histery idiots says:

  Alo,jaranka,ne zelimo u eu-septicku jamu, to je za vas.

 5. Carnex says:

  Srbi sa Sv.Savom nikada nece uci u satanistickoj organizaciji zvana EU.

 6. šiško says:

  A ako Srbija neće u EU? Onda ništa, jel'da? Odlično! Saglasni smo. Nećemo u EU. Završena priča. I sad već jednom zapušite te otrovne gubice.

 7. Radojko says:

  Nemacka je u dva svetska rata pobila ili osakatila oko 30% Srba. Jos nemamo memorijalni centar, gde bi se notifikovali i izlozili zlocini. Prvo, treba im traziti stetu kao Poljaci za II svetski rat. Drugo, kupiti od Kima hvasong 15 desetak komada. pa kad ponovio pocnu sa napadima da budu spremni za odvracanje> aviano, berlin, frankfurt, pa da vidimo dokle mogu.Juce je mesic potvrdio da nemacka razbijala jugoslaviju. da li nam treba eu, NE po cenu da NESTANEMO!!!

 8. 1389 says:

  Sanja evropa o šiptarima, a šiptara nema, nikako da dodju...

 9. Kulak says:

  Soli na rep!!

 10. Ivana says:

  Pa do kada nacistička nemačka idioti Rusi koji ih nisu pobili do jednog kako su oni mislili Slavene rešiti logorima i plinskim komorama. Ali glupa i prosta a nadasve naivna slavenska duša prašta svojim koljačima. Ko glupi Srbi usrašama u I i II svetskom i zadnjem "domovinskom" nikad k pameti. Vučko mjenjanjem Ustava Srbije totalno lomi i uništava Srbiju i Srbe dok mi ĆUTIMO i gledamo parove. Potpuno uništenje zemlje Srbije država nismo već odavno a sad kaže Vućko moramo da biramo Zapad ili Istok? Nego šta nego da bira kako kaže Vučko evropa i vatikan nemaju alternativu. Ubijali su Srbe pre I svetskog rata a u I svetskom sva evropska banda pod vodstvom austrougarske. Ubijali su nas u II svetskom prijatelji nemci koljači hrvati ti divni evropski narodi. Izvršili su genocid i etničko čišćenje Srba iz Krajine uz pomoć pokatoličenih Srba zvanih hrvati usraše. Bombardovali nas osiromašenim uranijumom samo da nam otmu Kosovo. Srušili nam pravoslavnu bogomolju po naredbi katoličke evrope dok na srpskoj zemlji po bosni bošnjaci podigli đamije i to je evropi u redu. Prokleti satanistički vatikan vekovima pokatoličava Srbe preko svojeg unijaćenja ili satanističke grkokatoličke sekte. Papak govori o braći a stalno podupire klanje i ubijanje te braće i rušenje naših hramova od onog u Mariboru preko popaljenih i porušenih u hrvatskoj i Krajini do sad ovaj zadnji u Bosni. Nadam se da će nana fata umirati u teškim mukama jer je rušila Božji hram a nema njenog Boga kako misli ona i poislamljeni Srbi. Bog je samo jedan platit če ona i svi koji su se rušenju radovali. Ajde sada kukavički Srbi kad mi krećemo s rušenjem džamija po Republici Srpskoj i Srbij, šta radi đamija na Severu Bačke gde tig go..a nikad nije bilo? Sve to zlo šta su nam uradili prijatelji katolici i muslimani i njihov nato, vatikan i evropa je neoprostivo. Drugosrbijanci kažu Rusi nisu uradili ništa, tačno ništa od navedenoga. I sad kao Srpski narod mora da bira? Nemora srpski narod zna ko su nam braća birju izdajnici u Beogradu sluge nacističke evrope, plaćenici koji uništavaju Srbiju sistematski za račun srpskih neprijatelja hrvata, šiftara i bošnjaka te vatikana i katoličke evrope. Dok sluđeni srpski narod kukavički ćuti i gleda parove, odrekli se Boga vere pravoslavne, porodice s više dece i zato nam tako ide. Takav kukavički i bezbožni narod ne treba da ni postojimo ako se ne opametimo, obožimo, i ustanemo masovno protiv izdajnika i stranih plaćenika u Srbiji.

 11. Leda says:

  Nemačka i ostale članice NATO pakta da plate odštetu za agresiju na suverenu državu. Nemačka i ostale agresorske države da se pridržavaju Rezolucije 1244. Nema nikakvog sporazuma i dosta više tog šikaniranja Srbije i srpskog naroda, već 31 godinu! Srbi su proterani, Srbima je oteta teritorija. Nad Srbima je izvršen genocid, a ne obrnuto. Srbi, ujedinite se, jer samo sloga i zajedništvo mogu spasiti sve Srbe od novog naleta zla koje nas uništava.

 12. test01 says:

  Koji bezobrazluk i ljuvanje u medjunarodna prava i to od jedne fasisticke drzave koja OPET svesrdno radi na komadanju i unistavanju Srbije ui Srba. Sto se tice EU, raspasce se na nekoiko komada a oniNIKADA nece dozvoliti razvoj Srbije nego ce je koristiti z jeftinu radnu snagu i naseljavanje islamista. Sve je njih odavno trebalo poslati u 3 lepe.. kao i ovu okupacionuvlast !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *