Никад опозиција држави!

Nikad opozicija državi!

19 novembra 2015

Miroslav-Parovic-kampanja-2015.-fotos-za-postavljanje-u-vesti-2Piše: Miroslav Parović

Sve što se oko nas dešava u prethodnih nešto više od godinu dana, jasno pokazuje da se sprema opšta destabilizacija prilika u Evropi, ali i u čitavom svetu.

Teroristički akti, migracije stanovništva, ekonomski i socijalni buntovi samo su deo stvari na koje se sada bolno privikavamo, a koje će nažalost vrlo brzo biti naša svakodnevica.

U takvim okolnostima, stava sam da je za Srbiju ključno potrebno da održi političku i institucionalnu stabilnost, jer samo na taj način država će biti sposobna da svojim građanima osigura bezbednost. Pitanje mira i stabilnosti bi konačno moralo da postane stvar oko koje nema polemike i koje ne služi za demagoško sticanje jeftinih političkih poena.

Zarad stabilnosti zemlje svi mi koji se politikom bavimo, bilo da smo vlast bilo da smo opozicija, moraćemo da se odreknemo dela komfora i da dogovorimo principe odbrane države. Za vlast, to će podrazumevati značajno viši nivo uvažavanja pozicija nas iz opozicije, dok će sa druge strane za mnoge iz opozicije to značiti izlazak na čistac.

Neprimereno je recimo da se sa Rusijom postigne vojni sporazum čime je Srbija pokazala da je koliko-toliko suverena zemlja, a da posle toga i „prozapadni“ i „proruski“ političari uzmu učešće u sinhronizovanoj kampanji koja je potpuno u drugi plan gurnula činjenicu da je u Moskvi dogovorena kupovina defanzivnog oružja i produžetak rada humanitarnog centra u Nišu.

Rečju, biti vlast znači biti odgovoran prema Srbiji, dok biti opozicija ne znači biti opozicija državnom interesu. Baš zbog toga već mesecima ukazujem na potrebu što hitnijih dogovora jer nam prilike svaki dan pokazuju da se ponovo možemo naći u vrhuncu međusobnih političkih obračuna, a da ne primetimo da se oko nas vode ozbiljnije igre. Valja nešto naučiti iz istorije nas Srba koji smo u jeku Drugog svetskog rata započeli i svoj građanski rat.

Miroslav Parović je predsednik Treće Srbije

(Večernje novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Parović očigledno zeli podstaći političare i narod na jedinstvo. U trenucima najozbiljnije ratne opasnosti Srbi su podeljeni gore nego 1941g. Zato je predlog nesumnjivo pametan i patriotski čin ali bojim se nemoguć. Srbi su podpuno svesni da im je jedini i kroz istoriju dokazani prijatelj Rusija. Na čelu Srbije već 15g. rotiraju instalirani od SAD i EU despoti koje misljenje naroda uopste ne zanima. SRBIN SE NE MOZE POMIRITI SA ONIMA KOJIMA EU I NATO NEMAJU ALTERNATIVU. PRAVI SRBIN NITI PO CENU ZIVOTA NE MOZE RATOVATI SA NATO RAZBOJNICIMA A PROTIV RUSA I SEBE SAMOGA. ONI MI UNISTILI DRZAVU, OKUPIRALI TERITORIJU, OTELI SVETINJE, PROGLASILI ME GENOCIDNIM, DRZE ME U BLOKADI I JA DA BUDEM SNJIMA. EU I SAD JA MOGU SAMO REĆI, MRS OLOSU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *