НИKАДА НИЈЕ БИЛО ОВАKО: Руси појаснили какви су њихови односи са Kином

NIKADA NIJE BILO OVAKO: Rusi pojasnili kakvi su njihovi odnosi sa Kinom

16 jula 2021

Odnosi Rusije i Kine su na najvišem nivou ikada, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je to rekao na sastanku sa kineskim kolegom Vang Jiem na marginama međunarodne konferencije u Taškentu, prenosi ruska agencija TAS S.

– Želeo bih da se u potpunosti složim sa vašom procenom naših bilatelarnih odnosa kao najboljih ikada. Sledeći rezultate njihove video-konferencije, šefovi država usvojili su zajedničko saopštenje ističući da je Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji, čiju 20. godišnjicu slavimo, odigrao presudnu ulogu u negovanju savremenih bilateralnih odnosa, sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije – kazao je ruski diplomata.

Dodao je da veze Rusije i Kine prevazilaze formu međudržavne interakcije tokom vojno-političkih saveza iz perioda Hladnog rata.

KOMENTARI5 komentara

 1. Čist je ko Suza says:

  Kina i Rusija su za sada glavni motori antikolonijalizma i anti imperijalizma, to je nekada bila Jugoslavija, Kuba, Afrika, Indija, i mnoge nesvrstane zemlje. Kina i Rusija su Titovi naslednici miroljubive i aktivne koegzistencije među narodima. Nije fora u samom Titu već duhu antifašizma i prava ljudi i naroda na samoopredeljenje, fora je u socijaliznu gde je čovek na prvom mestu a ne novac.

  • persida says:

   Zato sto je covek na prvom mestu, komunisti su grabili novac i ziveli na Dedinju. Toliko o tome.

 2. Blade Runer says:

  Osam sati radi, osam sati odmaraj i osam sati imaj slobodne aktivnosti, zar je to bilo loše u komunističkom manifestu? Marks je bio dete industrijalca ali je želeo da učini radnicima podnošljiv život. Ima li danas takvih Marksova? U kapitalizmu to nema šansi.

  • persida says:

   Marks je bio hohstapler koji nije verovao u ono sto je propovedao, ali ti to ne znas. Ostaje ti da cekas Titovo vaskrsenje, pa da ti on objasni.

 3. M says:

  Rusija i Kina pojedinačno,ili protivna jedna drugoj,nestat će obje!A zajedno,s saveznicima,bit će Gospodari svijeta,ili bar su-gospodari s drugom stranom!Jednostavno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *