НИКАДА ВИШЕ „ОЛУЈА“ – опстанак српског народа је највиши приоритет

NIKADA VIŠE „OLUJA“ – opstanak srpskog naroda je najviši prioritet

5 avgusta 2018

Piše: Danijel Igrec

Uoči godišnjice najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata, kada su formacije separatističkih hrvatskih vlasti proterale preko 200 hiljada Srba sa njihovih ognjišta, srpskom narodu ponovo prete novim pogromima – ovoga puta to čine hrvatska „braća po oružju“, albanski separatisti iz Prištine.Već neko vreme uzurpatorske kosovske vlasti uz tihu saglasnost svojih zapadnih mentora pripremaju teren za novi upad na sever Kosova, kako bi nasiljem i novom epizodom etničkog čišćenja preostalih Srba sa KiM zaokružile svoju krvavu „državnost„.

Plasiranjem medijskih dezinformacija, sistematskim zastrašivanjem srpskog življa i pretnjom novim sukobima ukoliko se Beograd ne povinuje konačnom zapadnom diktatu – priznanju Kosova – Priština pokušava da slomi mogući otpor Srbije, a izmišljenim optužbama da Srbi sa severa pokrajine pokušavaju da pribegnu „jednostranom proglašenju autonomije“ kreira veštački razlog da opravda svoju intervenciju na severu Kosova i Metohije.

Više puta sam isticao da su mlitava i defanzivna politika po pitanju Kosova bili najveća hrana Albancima, jer su potpirivale njihovu drskost i uvećavale njihove apetite prema srpskoj teritoriji i srpskim resursima na KiM. Previše puta do sada nas je ta mlitava i neodlučna politika koštala strateški važnih pozicija u južnoj pokrajini; zbog nje smo iz dana u dan gubili parče po parče svoje efektivne vlasti u pokrajini i u velikoj meri doprineli tome da se srpski narod nađe u izuzetno nepovoljnoj bezbednosnoj situaciji, bez svoje vojske i bez svoje policije.

Bez obzira na trenutne okolnosti Srbija više nema pravo da odluku o sudbini Srba sa Kosova prepušta drugima jer se vrlo dobro zna kakva bi ta sudbina bila – nestanak. Država mora da pokaže da je država, a to će pokazati ako okupatoru jasno demonstrira svoju odlučnost da mu neće dozvoliti da svoje ciljeve ikada više ostvari represijom i proterivanjem srpskog stanovništva. Sigurnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zaštita njegovih životnih interesa mora biti prioritet i ideja vodilja čitave državne politike.

Ako sami ne pokažemo spremnost i odlučnost da zaštitimo svoj narod na Kosovu onda je kosovska „Oluja“ samo pitanje vremena.

http://patriot.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *