Nikezić za slobodu nudi 400.000 evra!

Nikezić za slobodu nudi 400.000 evra!

18 juna 2013

Zvonimir NikezićZvonimir Nikezić vlasnik konsultantske kuće “CES Mekon” i prijatelj bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, ponudio je jemstvo od 400.000 evra kako bi izašao iz pritvora u kojem se nalazi od 24. novembra prošle godine, tvrdi “Kurir“.

Zatvoren je inače zbog sumnje da je vršio malverzacije s regresiranim đubrivom. Nikezić je predložio, kako prenosi Kurir, da umesto u Centralnom zatvoru, dobije kućni pritvor i narukvicu, ili da mu se oduzme pasoš i zabrani napuštanje mesta boravišta.

“Sad bi sud trebalo da odluči da li će pprihvatiti jemstvo ili će odrediti neku drugu meru. Može se, takođe, desiti da budu odbijeni svi njegovi predlozi“, rekao je izvor lista.

Osim Nikezića osumnjičeni su još i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, kao i još 29 osoba. Specijalno tužilaštvo sprovodi istragu protiv njih zbog sumnje da su nezakonito prodavali regresirano đubrivo tokom 2009. i 2010. godine. Time je oštećen budžet Srbije za oko 70miliona dinara, a Azotara Pančevo za oko 400 miliona dinara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *