НИКИТА МИХАЛКОВ: Европа уништава саму себе!

NIKITA MIHALKOV: Evropa uništava samu sebe!

17 novembra 2015

01nikita (3)_620x0 mihalkov 2344Tolerantnost i multikulturalnost prave Evropi strašnu uslugu: u EU stižu ljudi koji ne žele da znaju evropsku istoriju, jezike i umetnost Starog kontinenta – ocenio je Nikita Mihalkov, predsednik Saveza filmskih stvaralaca Rusije.

Nastupivši pred predstavnicima ruske i italijanske kulture u ambasadi Italije u Moskvi, Mihalkov je rekao i ovo:

„Ne može se bez bola gledati kako danas Evropa sopstvenim rukama uništava samu sebe. Ljude koji sada stižu u evropske zemlje ne interesuju Dante, Igo, Balzak i Volter, niko od onih koji su stvarali kulturu Evrope”.

Mihalkov je istovremeno upozorio da su glavne nesreće našeg vremena „gluvoća i egoizam civilizovanog sveta prema drugim svetovima”:

„U prilici smo da posmatramo čemu sve to vodi. Jer, nama se čini da je nešto dobro, a nešto zlo i ne želimo ni da pomislimo da za nekog drugog i dobro i zlo mogu biti drukčiji”.

Susret u ambasadi Italije počeo je minutom ćutanja za ubijene u Parizu, a italijanski ambasador – Ćezare Marija Ragalini – rekao je da svet danas preživljava „teška i surova vremena, ponekad i krvava”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vide Daničić says:

    Potpuno je tačno, brate Nikita, Evropa zaista uništava samu sebe jer je upala u razjapljene ralje imperije zla! I sada bez novog rata iz tog beznađa joj nema izlaza. Nedavno se oglasio hazar seroš i saopštio EU da mora godišnje da primi oko milion islamskih migranata, bez obzira koliko to košta i kakve će društvene i geopolitičke posledice toga biti! A on je, u stvari, samo preneo cionističku naredbu čiji je izvršitelj cinistički SAD-izam, koji fingira slobodnu i nezavisnu državu izmišljenog američkog naroda. EU je mizerni vazal imperije zla, jer je ona na čelo svih članica postavila svoje robove i kerbere. U EU više nema slobodnih i nezavisnih država - to više nije ni Nemačka. V. Britanija je oduvek bila drugi tas na terazijama imperije zla na čelu sa cinističkim vampirima. Imperija zla je pokrenula ne migracije - nego seobu naroda iz severne Afrike i sa Bliskog istoka radi ostvarivanja svojih najvažnijih ciljeva. Glavni ciljevi prekompozicije Bliskog istoka su sledeći: stvaranje velikog Izraela poništavanjem državnosti Sirije i Libana; stvaranje države Kurdistan radi slabenja narasle moći Turske; stvaranje uslova za amerski gasni južni tok iz arabijskih izvora preko sirijske teritorije do Sredozemnog mora; dalje opkoljavanje Rusije napadom na Iran; pokretanje seobe islamskog naroda u EU radi konačnog obračuna sa ovim oglednim uzorkom novog svetsko poretka čiji je rok trajanja prošao... Međutim, umešateljstvom Rusije u vojnu situaciju u Siriji stvari su se iz osnova promenile na štetu amerskih ciljeva. Amerima odnosno njihovim cionističkim upraviteljima neophodan je sveopšti rat da izađu iz ovog bezizlaza. Jer je to država koja je narasla u najveću globalnu silu isključivo izazivanjem i dobijanjem ratova. Njima je u ovom trenutku najveća opasnost promena geopolitičkih usmerenja članica EU i eventualno priklanjanje Rusiji. Zbog toga EU mora biti srušena ratom. Rat je ponovo najlakše izazvati na srbskim etničkim prostorina na tzv. zapadnom Balkanu (u BiH, ili na KiM ili u tzv. sandžaku ili svuda odjednom). Moglo bi se reći da oni u stvari nemaju u postojećoj geopolitičkoj strategiji drugog izbora i da je svet u ovom trenutku pred najvećim iskušenjem u svojoj istoriji! Nažalost, mi Srbi smo se ponovo našli, ni krivi ni dužni, usred ovog grotla sukobljenih ratnih ciljeva i interesa i neka nam je Bog na pomoći. U stvari, ne može se reći da smo baš ni krivi, ni dužni, imajući u vidu katastrofalne greške nenarodnih veleizdajničkih vlasti u Srbiji. Da smo imali bar deo pameti npr. Južne Afrike, već bismo bili uvažena i zaštićena članica EAU, pod zaštitom bratske i pravoslavne Rusije... Pomozi Bože Srbima i podari im svest da i počni i sami sebi pomagati! Amin!

  2. Aleksandar says:

    Ovako kako je i kuda krenula, Evropa i ne treba da postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *