НИКО НЕ ИЗВЕШТАВА О СИТУАЦИЈИ У ЛИБИЈИ: „Панцир-С1“ срушио амерички дрон

NIKO NE IZVEŠTAVA O SITUACIJI U LIBIJI: „Pancir-S1“ srušio američki dron

27 novembra 2019

Danas se pojavila vest o obaranju jedne bespilotne letelice za koju se tvrdi da pripada američkim oružanim snagama. Prema pisanju internet portala tsn24.ru oboren je bespilotna letelica MQ-9. Ovo je potvrdila i Komanda američkih snaga koja je zadužena za Afriku, koja je tim povodom objavila i saopštenje. U njemu se govori da je iznad Tripolija oborena jedna bespilotna letelica, bez preciziranje o kojoj letelici se konkretno radi sem da nije bila naoružana.„Dana 21.novembra ove godine u rejonu grada Tripoli, izgubljen je daljinski upravljan leteći aparat. On je učestvovao u operaciji procene nivoa bezbednosti i praćenja ekstremističke aktivnosti. Ove aktivnosti imaju izuzetno veliki značaj za uspešnu borbu sa terorizmoim na teritoriji Libije“ – navodi se u saopšštenju koje je preneo izvor.

96K6 „Pancir S1” je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa. On je namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada. Efikasan je u svim meteo uslovima bez obzira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu.Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20 km/ visini 15 km, dok topovima pokriva daljinu do 5.000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

(bog.rata.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Haftar obecao masakr i pobedu pre godinu dana, a sada? Rusi srusili dron, pa to mogu i indijanci sa strelom. Opasna ta Rusija.

  • opet ja says:

   Šta lupaš ti??!! Dron je na velikoj visini, ima mali radarski i toplotni odraz, praktično je nečujan. A nisu ga Rusi oborili nego ruski sistem u rukama snaga generala Haftara. I ne mora da znači da je oboren Pancirom, možda je oboren sistemom za elektronsko ometanje.

  • Pera says:

   sido, jel se pitas kad crknes, sta ce da bidne sa tvojom dusom, ako je imas ?

   • Sasulja says:

    Pera,pusti sidu neka mlati praznu slamu,kad vec nece da se vaca varjace i kecelje.

   • persida says:

    Nadam se da ce mi dusa tamo gde nema tupavih rusofila kao sto si ti. Tvoja ce dusa u Lenjinov mauzolej. Blago tebi.

    • da da says:

     Op OP op

 2. Beli Orao says:

  Per-sida ako nemaš sidu ja bi te rado opalio!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *