НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ! Да ли је Федерика Могерини ово изговорила?

НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ! Да ли је Федерика Могерини ово изговорила?

18 октобра 2019

Уколико Европска унија хитно, у најкраћем могућем року не прими Србију у пуноправно чланство, постоји опасност да врло брзо избије нови, велики рат на Балкану, али и у целој Европи!

Ово драматично упозорење стиже од Федерике Могерини, одлазеће шефице европске дипломатије, која каже да Брисел мора што пре да стабилизује и уједини читав континент увођењем Западног Балкана у ЕУ. Према њеним речима, Европа ће бити озбиљна глобална сила само уколико до краја заврши посао уједињења и ако предупреди све безбедносне ризике тако да се рат никада више не догоди на нашем континенту.Важни кораци

Могеренијева истиче да је последњих година било важних корака у том правцу, али да се рад мора наставити још јаче и брже.

– Kако бисмо учинили рат на нашем континенту немогућим, потребно је да потпуно ујединимо Европу уводећи Балкан у ЕУ. Европа ће бити јака глобална сила само уколико заврши посао на стабилизацији сопственог континента и ако учини да се рат више никад не догоди у Европи. То ће се постићи једино ако се континент уједини, односно ако и Западни Балкан постане део Уније. Последњих година имали смо значајне кораке, почев од споразума Грчке и Северне Македоније, а важан напредак је и поред тешких препрека постигнут у дијалогу Београда и Приштине – нагласила је Могеринијева у свом говору ‘Улога ЕУ као глобалног играча’, који је одржала на Универзитету Оксфорд.

Kоментаришући ове наводе, историчар и аналитичар Немања Старовић каже да се ова изјава Могеренијеве само надовезује на отужни тренд ‘касног паљења’.

– Тај тренд подразумева да европски званичници тек након што им се заврши мандат напрасно стекну храброст која им је недостајала док су били у позицији да нешто учине. Било би корисније да, уместо већ изанђалих фраза, Могеренијева поштено призна да се процес проширења ЕУ налази у озбиљној кризи и да би балканским народима било боље да се ослоне једни на друге. Ако заиста желе добро људима на овим просторима, политичари из Брисела би, уместо нереалних обећања о брзом пријему у ЕУ, могли региону понудити реалистично партнерство кроз које би и Србија и друге земље убрзале економски развој – наглашава Старовић.

Празна обећања

Политиколог Јелена Вукоичић оцењује да смо овакве изјаве имали прилике да чујемо од више званичника ЕУ у протеклих двадесетак година.

– Више је него јасно да се оне користе у склопу европске политике такозваних штапа и шаргарепе. У оквиру те политике Србији се стално дају необавезујућа обећања уласка у ЕУ под условом да пристане на добро познате политичке уцене, првенствено у вези са KиМ – закључује Вукоичићева.

(Медији)

KOMENTARI25 коментара

 1. Slobodanka says:

  Mogerini: "Ukoliko Evropska unija hitno, u najkraćem mogućem roku ne primi Srbiju u punopravno članstvo, postoji opasnost da vrlo brzo izbije novi, veliki rat na Balkanu, ali i u celoj Evropi! ... Potrebno je da potpuno ujedinimo Evropu uvodeći Balkan u EU." - Nije iskrena do kraja ni sada. Ni sada nije rekla ono što je važna činjenica: EU bez Balkana u svom sastavu BIĆE NIKO I NIŠTA. Zašto je to tako? Zato što stvarno slobodan Balkan bez uticaja atlantske EU mogao bi nesmetano da sarađuje sa mnogim ekonomijama sveta a one su po pravilu NEATLANTSKE i da se ubrzano razvija. Najlepše pitanje je kako bi takav pretpostavljeni i mogući razvoj Balkana uticao na EU? Da li bi tada eu-ropski narodi konačno shvatili da su sitne životinj(k)e na Orvelovoj farmi životinja? Mislim da Mogerini ovo zna i da to ne sme da kaže naglas, a da se zapravo baš toga boji.

  • Slobodanka says:

   Када се Србија приближи уласку и кад уђе у ЕУ тада су нам лидери ЕУ дефинитивно одузели суверенитет. Они осећају своје слабљење те зато се ова похлепна глобалистанска вештица жури, да не изгуби преостало робље са Балкана. Суверенитет нам већ и сада свакодневно одузимају кроз процес отварања по(д)главља за улазак у ЕУ и на разне друге начине например распродајом свега вредног у Србији. Али кад уђемо у ЕУ онда су нас зацементирали. Она крије праву истину и као најпрефриганија вучица плаши овчице новим ратом да би их што брже ућерала у свој тор и себи за гозбу.

  • Miraš says:

   За кога се још боји или за кога се заправо боји "часна" комунистичка сестра Федерика? Нека Вам дочара овај текст: "Љубав је у ваздуху: Кад је Еди срео Федерику" од 04.03.2017. Да, да. Сада ЕУ под хитно треба да прими Србију, да би Федерика изборила последљу битку за љеног Едија и да њен Еди не буде поражен. Сумњиво ми, питам се о томе ли се сад ради? ... Из оног текста: Могеринијева и Рама су, очигледно, свој мир пронашли. Тако да кажемо. А мир на Балкану? Слика стварно говори више од хиљаду речи. Ако је неко до сад у то и сумњао — фотографија албанског премијера Едија Раме и високе представнице ЕУ за спoљну политику Федерике Могерини, која илуструје овај текст — разуверила га је. Срдачно, дирљиво, окице се цакле, осмех развучен од Тиране до Брисела… Ма, да не морамо да бирамо речи, јер је ипак реч о високим званичницима, рекли би да љубав виси у ваздуху. Напросто, дотична фотографија не дозвољава равнодушност. Поготову што је забележена током посете високе представнице ЕУ Албанији, а све у оквиру њене „балканске турнеје“. Пале ли западни медији фитиљ на Балкану? Дакле, док Балкан изгледа као испуцала цигла излепљена селотејп-траком, Федерика Могерини делује тако срећно у полузагрљају премијера Албаније као мајка која дочека повратак сина живог и здравог са ратишта. За то време Еди Рама делује једнако задовољан и као да каже: „Загрли ме ти и помози ми“,... Логично је да јој каже „помози ми“, а у себи се сети оне чувене реплике из вица: „Све ће ово једног дана бити једна вељика држава, зваће се Вељика Аљбанија“. Хоће ли?!"

   • Miraš says:

    Исправка: последњу битку за њеног Едија

 2. Slobodanka says:

  Napravili su sa Borisom Džonsonom novi dogovor o britanskom egzitu koji opet treba da odobri britanski parlament. Dakle moguće je da će EU jednom nekako izgubiti V. Britaniju,a sa druge strane EU lideri nemaju snage ni da usisaju do kraja Balkan. EU se smanjuje zbog unutrašnjih velikih slabosti. Ne može se jednim kalupom po diktatu EU voditi uspešno ekonomija 30-tak različitih ekonomija. Tamo gde nema prave slobodne ekonomije, tj. prirodne ekonomije kako su je ponekad pominjali stari ekonomisti - tamo nema ni razvoja. Na svoja kruta, diktatorska, sebična, pljačkaška i nazadna ekonomska pravila poput vrhunskih varalica oni su okačili lažni naziv najpre "liberalna" i zatim "neoliberalna" ekonomija.

  • Косовац says:

   @ Slobodanka, …..Слажем се, добро си рекла – „kruta, diktatorska, sebična, pljačkaška i nazadna ekonomska pravila“. Неки њихови партнери се труде да спроведу у пракси све економске науке, поштено, цивилизовано. Када одједном, санкције, замрзавање рачуна, бојкот, блокада. Партнери почињу да се чешају иза ушију, али и поред тога хрле, хрле, коруптисимо наставља свој победоносни поход. ……….Што се тиче Правних тековина ЕУ, оне се највише састоје у томе, да судија Добије пресуду, односно пресуди онако како је Централни комитет за истину Донео пресуду. Погледајте само какве пресуде доноси онај смешни „Суд за људска права“ Стразбур. Па Хашки Трибунал. Па и онај њихов Врховни Суд Правде, донео пресуду која забрањује Немачкој да гради гасовод Северни ток 2 кроз своју територију – од севера, Балтика, до југозападне границе са Француском. Образложење, смеју се деца у Основној школи. Када је уследила реакција, Суд повлачи пресуду, каже „Хајде, када сте навалили, можете да градите“. ……….Можда си приметила да је Суд за људска права Стразбур задња инстанца српског правосудног система. Када странка истроши све правне путеве у Србији, следи Тужба Стразбуру, Стразбур пресуди у корист странке а против државе Србије донесе пресуду да се странци плати одштета у еврима, суве паре. И судски трошкови 10.000 евра, јефтино. Како може неки суд из иностранства да пресуђује некој сувереној држави? Може, ако је та држава члан Уније. У овом случају, Србија је учлањена у Европску унију посредством регије (државе) зване Западни Балкан. III брзине, нема везе, ипак мора да слуша, ко је терао да се учлањује. Уговор о чланству и анексе још не можемо да добијемо на увид, зато што је то још Тајна.

   • RASPUCHIN says:

    У праву сте , када говорите о суду у Стразбуру , али са једним изузетком. Не доносе они пресуде само против државе Србије него и против Срба. Да ли Вам је познато да је тај е"U"ропски а при том "демократски заштитник људских права" донио пресуду по којој "лијепа њина" НИЈЕ ОБАВЕЗНА исплатити све заостатке на зарађене пензије а које нису исплаћиване Србима током деведесетих? Образложење је још погубније. У њему пише да би се евентуалном исплатом свих стечених права која се односе на пензије угрозио опстанак те монструм државе коју је управо та "U"нија и створила под водством Њемачке и Ватикана. Дакле , нама не преостаје ништа друго него да ми поставимо услове "U"нији. Треба их условити плаћањем све штете коју су нам нанијели у прошлом вијеку као и остваривање права на РСК , територије у Р. Српској тзв. Високу Крајину , повратак пуног суверенитета на КосМету и уједињење свих СРБских држава.

    • Косовац says:

     @ RASPUCHIN, …..Не само против Срба, ако си приметио има пресуда и против Руса. Објављивано је да се донела нека пресуда где се Русија обавезује да ислпати некоме толико и толико, и обавезно судске трошкове. Знам како тај Интернационални суд има извршну власт, може да заплени из „депозита“ свакоме ко одбије да исплати. Срби су ситна риба, приморани су да слушају, поготову што је српско руководство подређено Европском на неки тајанствени начин који сам објаснио у претходном коментару. Али се чудим Русима, они бар могу комотно да их отерају у п.м. ……….А тај суд у Стразбуру, тамо не раде само Французи, тамо су делегирани „међународно“ с коца и конопца. Послују као фирма, са одличним платама. И сви пресуђују по неким дивљачким Европским правним тековинама, увијено у научне обланде. Боље, чвршће и поштеније кодексе од њих имају лопови и криминалци. ……….А ти би да их условиш да плате штету коју су нама нанели. Е па неће, они ће увек донети пресуду која ће задовољавати њихове пљачкашке апетите, каже се „нашли, па зашли“. И тако, донесе се одређен број пресуда годишње, држава то некоме исплаћује из буџета, некоме као да је добио на лутрији, држава се исцрпљује, задатак се извршава. Плати, плати, плати,…..

   • Слободанка says:

    Не могу да проценим колико смо тајно упаковани у ЕУ, а колико сами оберучке срљамо у црну рупу ценећи да морамо блиско да сарађујемо са моћном ЕУ која нас са свих страна окружује. То је код нас посебно изражено након нашег горког искуства из 90-тих и гледајући шта се дешава у Ираку, Сирији, Либији, Јемену, Авганистану? Прочитајте овај текст: "Где су борци за суверене државе?" Миљана Павков "... општа природа глобалних ризика, којих има све више, такође намеће националним државама потребу за наднационалном сарадњом. Поступци једне државе често могу утицати на друге са којима се граничи, тако да је при доношењу важних одлука и промена потребно консултовати остале државе којих се то можда тиче (нпр. изградња нуклеарне електране). Осим тога, глобализација нам је донела мултинационалне компаније и интернационализацију производње, а трговина је нагло порасла због технолошких достигнућа у комуникацији и превозу. Глобални притисци на домаће привреде и културе постали су огромни, тако да је неопходно сарађивати на међународном нивоу да би се остало у економској и политичкој трци." ... "Хуманитарне интервенције спроводе се свакодневно већ деценијама, у Југославији, Сирији, Либији, где наднационалне институције ”доносе слободу ауторитарним државама”, не размишљајући притом о сувереном праву на унутрашње управљање. Овде видимо да се, поред наметања правила у међународним односима, контролише и политика унутар државе, а да је суверенитет потпуно нестао. Постоји ли излаз из ове ситуације? Ја га тренутно не видим. Мале државе немају шансе да се боре против светских војних сила, економских организација и политичких судова. Суверенитет смо најчешће добровољно предали, а ко то није урадио, њему се хуманитарно одузео (мисли на "хуманитарно бомбардовање"). Суверен данас није народ, суверен су наднационалне организације. Да ли бисте се вратили у status quo ante и живели у својој држави која се води сопственим националним интересима, иако под претњом сталних сукоба, или живели у мирном глобалном селу без државе и националног идентитета? Није питање где је нестао суверенитет (суверенитет постоји али је из некадашњих суверених држава прешао у наднационалне организације), већ где су борци за њега.

    • Косовац says:

     @ Slobodanka, …..Нисмо ми тајно упаковани у ЕУ. То паковање је толико транспарентно, да би то требало свако да види. Молим те, покушај да доказујеш да нисам у праву. Сам тај поступак ће да те доведе до својих Сазнања, и гарантујем да ће она да буду сагласна са скоро свиме што причам сада. Обрати пажљу на доношење закона, да ли неке НВО утичу на текст закона, да ли има много или мало закона, измена, допуна, колико они производе издатке код грађана, погледај да ли су при доношењу закона прихватани амандмани, поступак гласања. Доћи ћеш до сазнања да законе не доноси влада и скупштина, законе нам доноси ЕУ. Онда ћеш запазити да је последица сваког закона морално и финансијско исцрпљивање грађана. ……….Погледај шта нам ради Европска Енергетска Заједница. Казаће ти, па ми смо чланови и нормално је да нам то ради. Условљава нам енергетске капацитете, како да производимо струју, колико процента од нечега, даје нам дозволе или забране за градњу, дуне им да забране Мини електране, измисле неки биодиверзитет, шта знају сељаци шта је то, мора да је нешто много важно. Дозвољава или брани изградњу гасовода, условљава да електродистрибуција формира засебну фирму за мерење и очитавање потрошње енергије. Што је раније дистрибуција радила сама као од шале. Зашто их министар Антић слуша? Зато што мора, зато што је Члан ЕЕЗ. Па зашто се не ишчлани, шта ће му ти рекеташи? Каже Турчин, пустио бих ја њега, али неће он мене. …..Ецтра. …..Прошли пут сам те оптужио за дефетизам, и сада долазим у искушење, али нећу да те љутим. Јел' примећујеш у каквом се стању и положају налази Ердоган. Шта би ти радила када би ти Трамп запретио да ће да ти уништи привреду?. Доста је да престане да ти купује челик и уништи тај сегмент производње. Фолксваген је већ објавио да одустаје од изградње капацитета у Турској. Ко зна колико Ердоганових везира има рачуне у иностранству и на острвима. А Ердоган зависи од њих због подршке у власти. Па им Трамп, или Сорош замрзне те рачуне, пиши пропало? Можда ће Ердоган да клекне пред Русима, и да каже „Браћо помагајте“. Руси ће помоћи, али неће моћи да му изваде штету. ……………Када је Мојсије изводио Јевреје из фараоновог ропства, ишли су кроз пустињу, гладни, боси и жедни. Нека опозиција се побунила, хтела је да се врати фараону, ох како нам је било лепо тамо. Јесте да смо били трећег реда, III брзине, јесте да су нам убијали прворођено дете да се не би множили много, али било нам је, било нам је лепоооо. Мојсије није хтео ни да чује, и комплет је средио опозицију која је променила веру и почела да верује у златно теле. После избацивања тог реметилачког фактора, Јевреји су се одлично снашли, видимо из Старог Завета.

 3. Косовац says:

  Латини су стварно напредна цивилизација. Имају веома развијен језик. Могерини каже „Уколико Европска унија хитно, у најкраћем могућем року не прими Србију у пуноправно чланство, постоји опасност да врло брзо избије нови, ВЕЛИКИ РАТ НА БАЛКАНУ, али и у ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ!“. А у ствари сви је разумеју да каже „Уколико Европска унија хитно, у најкраћем могућем року не покори комплетну Србију, мораћемо да изазовемо ВЕЛИКИ РАТ НА БАЛКАНУ, а ако се ту умеша Русија, биће то рат у ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ. Уместо да задавимо Србију, може на нас да обруши Руски меда“. ……………Ови западњачки политичари, када добију шут-карту, увек дају бомбастичне изјаве, или се кају, или „признају“ да су погрешили. Онда покушавају да умање утисак да ће их историја запамтити по њиховом злочиначком деловању, неправедно, па они су били само ЕУ комунити (комунисти). ……………Ево, и ова Могерини би увела у ЕУ већ уведен Западни Балкан. Е, када би издејствовала да Западни Балкан буде бар II брзине, па човек и да поверује њеној шарлатанској изјави. То би било као када би робовласник обећао робовима слободу, само ако приђу сатанистичкој сорошоидној секти.

 4. opet ja says:

  A ko je nas, građane Srbije, pitao da li želimo da se pridružimo EU i pod kojim uslovima??!! O ulasku u NATO da i ne pišem. Da li uopšte građani Srbije i znaju šta donosi ulazak u EU, jer pored nekih prava ima i mnogo obaveza koje se kose sa našim državnim i nacionalnim interesima. Da li shvatate da u EU sve odluke donose "komesari" kao neki inokosni organi, a sam parlament EU ima veoma malog uticaja.

  • Косовац says:

   @ opet ja, …..Све схватамо, све знамо, знају и мала деца. И нико нас није питао да ли желимо да уђемо у тај комунистички евро пакао. И неће ни да нас пита. Ко је то питао окупирани народ, да ли жели да га окупирају? Верујем да си свестан да смо окупирани. Ако је то тако, онда је излишно размишљати о неком виртуелном придруживању. Чим смо окупирани, значи да смо аутоматски и придружени, анектирани, аншлусирани, свеједно. Само је ствар како званично то приказати. У нашем случају то се одвија преко реалитија названог „приступни преговори“. Уз помоћ новинара, уз заштита жандара, одвија се реалити, жабе се кувају, и не обраћају пажњу да је „приступ“ већ завршен, посредством чланства у југоносталгичној регији званој „Западни Балкан“.

  • Velika Metla says:

   ДругосрПијанци и "граЏани" Србије СИГУРНО желе у еу-рајх,али ми СРБИ не желимо. Разлика драстична.

  • persida says:

   EU je samo drugi oblik komunisticke diktature, nista drugo.

   • теоретичар says:

    Апсолутно тачно. Док нису срушили прави комунизам и претворили га у диктатуре, у својим државама су глумили милосрде сестре. Када су успели да откупе довољан број комуниста, дозволе им да држе паре на западу, као руски комунисти што су урадили, дотле нису могли ништа. Прави комунизам није успео ни да заживи од диктатора подржаних са Запада као што је био Тито, миљеник британске краљице. А после пропасти комунистичких држава, западне државе су полако увеле сличне диктатуре и напуниле затворе до пуцања или морално уништили своје народе да лакше манипулишу са људима из којих су као блато поцуриле ниске страсти. Србија је ту, уз Хрватску, најтужнији и најружнији пример на свету. Један од најнижих стандарда живота на свету и поражени народи се стровалили у шамлице и лече ране ријалитима. Таквих прљавштина није било ни у сновима чак ни у комунистичким диктатурама које су дошле главе комунизму.

    • Косовац says:

     @ теоретичар, …..Прави комунизам је трајао 10 минута. То нисам ја измислио, то су речи поштованог др.Блажо Перовић, који је такође био „комуниста“. Значи, само у почетној фази свог постојања. Не у Србији, у Русији. У Србији се комунизам укоренио 1944. године у свом већ стеченом сатанистичком облику. Па наравно да оваквих прљавштина није било ни у сновима комунистичких првака, они су ипак били примитивни. ……………Ове реалитије које спомињеш, то је интересантна појава у савременом медијумском свету. Не мислим на „Пинкове“ или „Б92“, мислим на оне праве реалитије које нам приказују Западњаци са својом врхунском мрежном кровном цивилизацијском технологијом. Задњи успешни пример реалитија је путовање мале Грете преко Атлантског океана у луксузној јахти принцезе од Монака на јебиветарски погон, јахте пуне са пластичним флашама за воду и пластичним кесама дебљине 10 микрона, е да би тамо у Палати зарозаних Уједињених Нација одржала немушти говор мулцима који загађују Животну средину. То је реалити, а не ови наши примитивни покушаји снимања праве људске природе. У добре реалитије бих могао да уврстим такође онај у коме је српско-европска Опозиција у Пионирском парку преко пута Скупштине испод шатора неколико дана гледала ону чувену емисију „Утисак Недеље“. Где је српски члан европске опозиције дошао до пуног изражаја. …..Има још…..

 5. Istina says:

  Evropska Unija mi sve više liči na SFRJ 88' godine, kada je sve bilo fino i kulturno a u pozadini šverc, mito i korupcija. Izgleda da će uskoro da shvate da duple greške prave samo evropski narodi. Kako je moguče, da se sa namerom rasturi SFRJ a da se ujedinjuje Evropska unija? Šta to ima EU što nije imala SFRJ? Da nije žalostno bilo bi smešno kad shvati čovek da ga iz veka u vek teraju u neke unije da bi imali posle šta da uništavaju, rasturavaju i pljačkaju. Bojim se da će EU da završi još gore od SFRJ kada shvatimo da nisu u pitanju samo tri vere i 6 naroda kada je EU u pitanju, nego 7 vera i 28 naroda. Znači ako je bivša SFRJ imala 4 miliona mrtvih i pobijenih i 10 miliona izeglica, koliko će EU tek da jih ima, kada budu počeli da se razkusuravaju međusobno? Uništiti jednu zajednicu da bi stvorio drugu na tudjoj nesreči, znači da je čeka još veča nesreča...

 6. namćor says:

  Ukratko, kratko, ali jebitačno: EU, nosi se, BRE u tri mesta rodjenja! NE trebaš nam! I biće bolje (i nama i vama) da smo na pristojnoj distanci! Srbija da prizna KiM, da se odrekne državnosti, da joj kapu i pravila kroje nepoznati likovi u Briselu??? Neka, hvala!

 7. Zoran says:

  Eh, Evropa sila gde se najvijaci tuku, gde Francuska i nemacka ne mogu d ase sloze oko mnogih stvari.

 8. A akoM says:

  Naravno da je u pravu!Da su uzeli Jugoslaviju u EU,ovdje rata ne bi ni bilo!Ali,zakasnili su,i opet će!Greške su nagomilali,pa će to i oni platiti u slijedećoj rundi koja će zato biti dio veće igre koju neće progutati s tekom!

 9. теоретичар says:

  ЕУ је капиталистичко-нацистичка-профитна диктатура и нема везе са комунизмом. Ово важи и за остале коментаторе који пљују на комунизам немајући појма ни шта је а потпуно га изједначују са касније распродатим "комунистима". Капиталисти су подржали старт комунизма да би га лакше рушили у самом почетку, покуповали титоистичке нацистичке главе и срушили један систем који је био далеко изнад Западног система. То је истина и комунизму а не ваша срања и дефиниције о комуизму-нацизму које вам тај исти Запад увалио после рушења комунизма. Благе везе немате о чему говорите, па чак нисте ни свесни да говорите онако како сте индоктринисани кроз западне медије и пропаганду, који су између осталог, покуповали све медије Истока и ставили их под своју контролу или делимични утицај. Знате пријатељи, ти ваши идиотлуци о комунизму су прилично широка тема, немам времена за тако нешто а поготово што је са свима вама враг однео шалу и више нисте свесни да причате само научене фразе настале после рушења комунизма. Све бивше комунистичке државе су данас инвалиди. Није их комунизам таквима направио, него Запад а ви сте то усвојили здраво за готово. Невероватно је колико људи нису ни близу да схвате шта причају а још мање одакле им ти ставови. Између осталог, и Тито је злоупотребио комунизам СФРЈ заједно са нацистима Словеније, Хрватске, Црне Горе, али ви нико тога више нисте свесни него кривите комунизам, идеју која је уносила језу у Западне државе које тек данас слободно поробљавају своје народе. За време комунизма на Истоку, на Западу су били далеко нежнији према својим народима. А бивше комунистичке државе су потонуле све и једна. Комунизам ће се вратити на ову нашу планету. Народи света сигурно неће још дуго издржати све веће притиске и пљачке капитализма, без обзира што су капиталистичке државе уништиле комунизам и данас га чак назаивају нацизмом, што само луд може да каже а идиот поверује.

 10. Gagi says:

  Lepa prica o komunizmu, verujem da to moze da bude odlican drustveni poredak, sto da ne. Takodje verujem da pametni ljudi mogu da izmisle jos neki bolji system, bolji i od komunizma i kapitalizma. Jedini je problem PRIMENA tog idealnog sistema. Ko da ga primeni i na koji nacin, da li ljudska civilizacija ima svest za tako nesto - nema. Jedino ako bi svi bili identicno programirani roboti, sa istim zivotnim karakteristikama i potrebama. Ako bi ostali ovakvi kakvi smo, "pametni i sposobni" bi odmah iskoristili sansu da pogodnosti tog sistema stave u svoju kasu. Svi sistemi kako god bili projektovani su NEPRIMENJIVI, sve dotle dok ljudi imaju svoju slobodnu volju i slobodnu misao. To pokazuju svi ovi vekovi unazad sa raznim drustvenim uredjenjima. U PRAVU SU SVI ONI koji tvrde da ce se EU raspasti, pitanje je samo KADA. Svako uredjenje ima svoj rok trajanja koje nisu mogli spasiti ni macevi, haubice, tenkovi, avioni... A nas uporno teraju da celivamo ruku uglednog pokojnika i da legnemo pored njega.

  • A akoM says:

   Komunizam kao predominantan, je ok,i opet će biti,i to kakav treba,..ali na vrhu će biti jedan Prosvjetljeni i dobar absolutističji vladar,koji će ga provoditi!Krasti za sebe neće jer će se hraniti Bogom,a zato to neće ni drugima dozvoliti,selekciju će raditi pozitivnu,pa ni drugima neće dati da je rade negativnom!

 11. Peke says:

  Prvo da se obratim doticnoj: ako ste priznali sve bivse republike Jugoslavije u Avnojevskim granicama priznacete i Srbiju jer je Kosovo i Metohija sastavni njen deo. Milom ili silom tj ratom cemo ga,povratiti a onda kad su nam vec tenkovi upaljeni da po ratimo i svij Skadar a moze biti i staru Srbiju tj Maćedoniju. Mogli bi i juznu Dalmaciju. Muka mi je od vas evropskih mrsomuda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u