НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ! Да ли је Федерика Могерини ово изговорила?

NIKO NE MOŽE DA VERUJE! Da li je Federika Mogerini ovo izgovorila?

18 oktobra 2019

Ukoliko Evropska unija hitno, u najkraćem mogućem roku ne primi Srbiju u punopravno članstvo, postoji opasnost da vrlo brzo izbije novi, veliki rat na Balkanu, ali i u celoj Evropi!

Ovo dramatično upozorenje stiže od Federike Mogerini, odlazeće šefice evropske diplomatije, koja kaže da Brisel mora što pre da stabilizuje i ujedini čitav kontinent uvođenjem Zapadnog Balkana u EU. Prema njenim rečima, Evropa će biti ozbiljna globalna sila samo ukoliko do kraja završi posao ujedinjenja i ako predupredi sve bezbednosne rizike tako da se rat nikada više ne dogodi na našem kontinentu.Važni koraci

Mogerenijeva ističe da je poslednjih godina bilo važnih koraka u tom pravcu, ali da se rad mora nastaviti još jače i brže.

– Kako bismo učinili rat na našem kontinentu nemogućim, potrebno je da potpuno ujedinimo Evropu uvodeći Balkan u EU. Evropa će biti jaka globalna sila samo ukoliko završi posao na stabilizaciji sopstvenog kontinenta i ako učini da se rat više nikad ne dogodi u Evropi. To će se postići jedino ako se kontinent ujedini, odnosno ako i Zapadni Balkan postane deo Unije. Poslednjih godina imali smo značajne korake, počev od sporazuma Grčke i Severne Makedonije, a važan napredak je i pored teških prepreka postignut u dijalogu Beograda i Prištine – naglasila je Mogerinijeva u svom govoru ‘Uloga EU kao globalnog igrača’, koji je održala na Univerzitetu Oksford.

Komentarišući ove navode, istoričar i analitičar Nemanja Starović kaže da se ova izjava Mogerenijeve samo nadovezuje na otužni trend ‘kasnog paljenja’.

– Taj trend podrazumeva da evropski zvaničnici tek nakon što im se završi mandat naprasno steknu hrabrost koja im je nedostajala dok su bili u poziciji da nešto učine. Bilo bi korisnije da, umesto već izanđalih fraza, Mogerenijeva pošteno prizna da se proces proširenja EU nalazi u ozbiljnoj krizi i da bi balkanskim narodima bilo bolje da se oslone jedni na druge. Ako zaista žele dobro ljudima na ovim prostorima, političari iz Brisela bi, umesto nerealnih obećanja o brzom prijemu u EU, mogli regionu ponuditi realistično partnerstvo kroz koje bi i Srbija i druge zemlje ubrzale ekonomski razvoj – naglašava Starović.

Prazna obećanja

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da smo ovakve izjave imali prilike da čujemo od više zvaničnika EU u proteklih dvadesetak godina.

– Više je nego jasno da se one koriste u sklopu evropske politike takozvanih štapa i šargarepe. U okviru te politike Srbiji se stalno daju neobavezujuća obećanja ulaska u EU pod uslovom da pristane na dobro poznate političke ucene, prvenstveno u vezi sa KiM – zaključuje Vukoičićeva.

(Mediji)

KOMENTARI25 komentara

 1. Slobodanka says:

  Mogerini: "Ukoliko Evropska unija hitno, u najkraćem mogućem roku ne primi Srbiju u punopravno članstvo, postoji opasnost da vrlo brzo izbije novi, veliki rat na Balkanu, ali i u celoj Evropi! ... Potrebno je da potpuno ujedinimo Evropu uvodeći Balkan u EU." - Nije iskrena do kraja ni sada. Ni sada nije rekla ono što je važna činjenica: EU bez Balkana u svom sastavu BIĆE NIKO I NIŠTA. Zašto je to tako? Zato što stvarno slobodan Balkan bez uticaja atlantske EU mogao bi nesmetano da sarađuje sa mnogim ekonomijama sveta a one su po pravilu NEATLANTSKE i da se ubrzano razvija. Najlepše pitanje je kako bi takav pretpostavljeni i mogući razvoj Balkana uticao na EU? Da li bi tada eu-ropski narodi konačno shvatili da su sitne životinj(k)e na Orvelovoj farmi životinja? Mislim da Mogerini ovo zna i da to ne sme da kaže naglas, a da se zapravo baš toga boji.

  • Slobodanka says:

   Kada se Srbija približi ulasku i kad uđe u EU tada su nam lideri EU definitivno oduzeli suverenitet. Oni osećaju svoje slabljenje te zato se ova pohlepna globalistanska veštica žuri, da ne izgubi preostalo roblje sa Balkana. Suverenitet nam već i sada svakodnevno oduzimaju kroz proces otvaranja po(d)glavlja za ulazak u EU i na razne druge načine naprimer rasprodajom svega vrednog u Srbiji. Ali kad uđemo u EU onda su nas zacementirali. Ona krije pravu istinu i kao najprefriganija vučica plaši ovčice novim ratom da bi ih što brže ućerala u svoj tor i sebi za gozbu.

  • Miraš says:

   Za koga se još boji ili za koga se zapravo boji "časna" komunistička sestra Federika? Neka Vam dočara ovaj tekst: "Ljubav je u vazduhu: Kad je Edi sreo Federiku" od 04.03.2017. Da, da. Sada EU pod hitno treba da primi Srbiju, da bi Federika izborila posledlju bitku za ljenog Edija i da njen Edi ne bude poražen. Sumnjivo mi, pitam se o tome li se sad radi? ... Iz onog teksta: Mogerinijeva i Rama su, očigledno, svoj mir pronašli. Tako da kažemo. A mir na Balkanu? Slika stvarno govori više od hiljadu reči. Ako je neko do sad u to i sumnjao — fotografija albanskog premijera Edija Rame i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, koja ilustruje ovaj tekst — razuverila ga je. Srdačno, dirljivo, okice se cakle, osmeh razvučen od Tirane do Brisela… Ma, da ne moramo da biramo reči, jer je ipak reč o visokim zvaničnicima, rekli bi da ljubav visi u vazduhu. Naprosto, dotična fotografija ne dozvoljava ravnodušnost. Pogotovu što je zabeležena tokom posete visoke predstavnice EU Albaniji, a sve u okviru njene „balkanske turneje“. Pale li zapadni mediji fitilj na Balkanu? Dakle, dok Balkan izgleda kao ispucala cigla izlepljena selotejp-trakom, Federika Mogerini deluje tako srećno u poluzagrljaju premijera Albanije kao majka koja dočeka povratak sina živog i zdravog sa ratišta. Za to vreme Edi Rama deluje jednako zadovoljan i kao da kaže: „Zagrli me ti i pomozi mi“,... Logično je da joj kaže „pomozi mi“, a u sebi se seti one čuvene replike iz vica: „Sve će ovo jednog dana biti jedna veljika država, zvaće se Veljika Aljbanija“. Hoće li?!"

   • Miraš says:

    Ispravka: poslednju bitku za njenog Edija

 2. Slobodanka says:

  Napravili su sa Borisom Džonsonom novi dogovor o britanskom egzitu koji opet treba da odobri britanski parlament. Dakle moguće je da će EU jednom nekako izgubiti V. Britaniju,a sa druge strane EU lideri nemaju snage ni da usisaju do kraja Balkan. EU se smanjuje zbog unutrašnjih velikih slabosti. Ne može se jednim kalupom po diktatu EU voditi uspešno ekonomija 30-tak različitih ekonomija. Tamo gde nema prave slobodne ekonomije, tj. prirodne ekonomije kako su je ponekad pominjali stari ekonomisti - tamo nema ni razvoja. Na svoja kruta, diktatorska, sebična, pljačkaška i nazadna ekonomska pravila poput vrhunskih varalica oni su okačili lažni naziv najpre "liberalna" i zatim "neoliberalna" ekonomija.

  • Kosovac says:

   @ Slobodanka, …..Slažem se, dobro si rekla – „kruta, diktatorska, sebična, pljačkaška i nazadna ekonomska pravila“. Neki njihovi partneri se trude da sprovedu u praksi sve ekonomske nauke, pošteno, civilizovano. Kada odjednom, sankcije, zamrzavanje računa, bojkot, blokada. Partneri počinju da se češaju iza ušiju, ali i pored toga hrle, hrle, koruptisimo nastavlja svoj pobedonosni pohod. ……….Što se tiče Pravnih tekovina EU, one se najviše sastoje u tome, da sudija Dobije presudu, odnosno presudi onako kako je Centralni komitet za istinu Doneo presudu. Pogledajte samo kakve presude donosi onaj smešni „Sud za ljudska prava“ Strazbur. Pa Haški Tribunal. Pa i onaj njihov Vrhovni Sud Pravde, doneo presudu koja zabranjuje Nemačkoj da gradi gasovod Severni tok 2 kroz svoju teritoriju – od severa, Baltika, do jugozapadne granice sa Francuskom. Obrazloženje, smeju se deca u Osnovnoj školi. Kada je usledila reakcija, Sud povlači presudu, kaže „Hajde, kada ste navalili, možete da gradite“. ……….Možda si primetila da je Sud za ljudska prava Strazbur zadnja instanca srpskog pravosudnog sistema. Kada stranka istroši sve pravne puteve u Srbiji, sledi Tužba Strazburu, Strazbur presudi u korist stranke a protiv države Srbije donese presudu da se stranci plati odšteta u evrima, suve pare. I sudski troškovi 10.000 evra, jeftino. Kako može neki sud iz inostranstva da presuđuje nekoj suverenoj državi? Može, ako je ta država član Unije. U ovom slučaju, Srbija je učlanjena u Evropsku uniju posredstvom regije (države) zvane Zapadni Balkan. III brzine, nema veze, ipak mora da sluša, ko je terao da se učlanjuje. Ugovor o članstvu i anekse još ne možemo da dobijemo na uvid, zato što je to još Tajna.

   • RASPUCHIN says:

    U pravu ste , kada govorite o sudu u Strazburu , ali sa jednim izuzetkom. Ne donose oni presude samo protiv države Srbije nego i protiv Srba. Da li Vam je poznato da je taj e"U"ropski a pri tom "demokratski zaštitnik ljudskih prava" donio presudu po kojoj "lijepa njina" NIJE OBAVEZNA isplatiti sve zaostatke na zarađene penzije a koje nisu isplaćivane Srbima tokom devedesetih? Obrazloženje je još pogubnije. U njemu piše da bi se eventualnom isplatom svih stečenih prava koja se odnose na penzije ugrozio opstanak te monstrum države koju je upravo ta "U"nija i stvorila pod vodstvom Njemačke i Vatikana. Dakle , nama ne preostaje ništa drugo nego da mi postavimo uslove "U"niji. Treba ih usloviti plaćanjem sve štete koju su nam nanijeli u prošlom vijeku kao i ostvarivanje prava na RSK , teritorije u R. Srpskoj tzv. Visoku Krajinu , povratak punog suvereniteta na KosMetu i ujedinjenje svih SRBskih država.

    • Kosovac says:

     @ RASPUCHIN, …..Ne samo protiv Srba, ako si primetio ima presuda i protiv Rusa. Objavljivano je da se donela neka presuda gde se Rusija obavezuje da islpati nekome toliko i toliko, i obavezno sudske troškove. Znam kako taj Internacionalni sud ima izvršnu vlast, može da zapleni iz „depozita“ svakome ko odbije da isplati. Srbi su sitna riba, primorani su da slušaju, pogotovu što je srpsko rukovodstvo podređeno Evropskom na neki tajanstveni način koji sam objasnio u prethodnom komentaru. Ali se čudim Rusima, oni bar mogu komotno da ih oteraju u p.m. ……….A taj sud u Strazburu, tamo ne rade samo Francuzi, tamo su delegirani „međunarodno“ s koca i konopca. Posluju kao firma, sa odličnim platama. I svi presuđuju po nekim divljačkim Evropskim pravnim tekovinama, uvijeno u naučne oblande. Bolje, čvršće i poštenije kodekse od njih imaju lopovi i kriminalci. ……….A ti bi da ih usloviš da plate štetu koju su nama naneli. E pa neće, oni će uvek doneti presudu koja će zadovoljavati njihove pljačkaške apetite, kaže se „našli, pa zašli“. I tako, donese se određen broj presuda godišnje, država to nekome isplaćuje iz budžeta, nekome kao da je dobio na lutriji, država se iscrpljuje, zadatak se izvršava. Plati, plati, plati,…..

   • Slobodanka says:

    Ne mogu da procenim koliko smo tajno upakovani u EU, a koliko sami oberučke srljamo u crnu rupu ceneći da moramo blisko da sarađujemo sa moćnom EU koja nas sa svih strana okružuje. To je kod nas posebno izraženo nakon našeg gorkog iskustva iz 90-tih i gledajući šta se dešava u Iraku, Siriji, Libiji, Jemenu, Avganistanu? Pročitajte ovaj tekst: "Gde su borci za suverene države?" Miljana Pavkov "... opšta priroda globalnih rizika, kojih ima sve više, takođe nameće nacionalnim državama potrebu za nadnacionalnom saradnjom. Postupci jedne države često mogu uticati na druge sa kojima se graniči, tako da je pri donošenju važnih odluka i promena potrebno konsultovati ostale države kojih se to možda tiče (npr. izgradnja nuklearne elektrane). Osim toga, globalizacija nam je donela multinacionalne kompanije i internacionalizaciju proizvodnje, a trgovina je naglo porasla zbog tehnoloških dostignuća u komunikaciji i prevozu. Globalni pritisci na domaće privrede i kulture postali su ogromni, tako da je neophodno sarađivati na međunarodnom nivou da bi se ostalo u ekonomskoj i političkoj trci." ... "Humanitarne intervencije sprovode se svakodnevno već decenijama, u Jugoslaviji, Siriji, Libiji, gde nadnacionalne institucije ”donose slobodu autoritarnim državama”, ne razmišljajući pritom o suverenom pravu na unutrašnje upravljanje. Ovde vidimo da se, pored nametanja pravila u međunarodnim odnosima, kontroliše i politika unutar države, a da je suverenitet potpuno nestao. Postoji li izlaz iz ove situacije? Ja ga trenutno ne vidim. Male države nemaju šanse da se bore protiv svetskih vojnih sila, ekonomskih organizacija i političkih sudova. Suverenitet smo najčešće dobrovoljno predali, a ko to nije uradio, njemu se humanitarno oduzeo (misli na "humanitarno bombardovanje"). Suveren danas nije narod, suveren su nadnacionalne organizacije. Da li biste se vratili u status quo ante i živeli u svojoj državi koja se vodi sopstvenim nacionalnim interesima, iako pod pretnjom stalnih sukoba, ili živeli u mirnom globalnom selu bez države i nacionalnog identiteta? Nije pitanje gde je nestao suverenitet (suverenitet postoji ali je iz nekadašnjih suverenih država prešao u nadnacionalne organizacije), već gde su borci za njega.

    • Kosovac says:

     @ Slobodanka, …..Nismo mi tajno upakovani u EU. To pakovanje je toliko transparentno, da bi to trebalo svako da vidi. Molim te, pokušaj da dokazuješ da nisam u pravu. Sam taj postupak će da te dovede do svojih Saznanja, i garantujem da će ona da budu saglasna sa skoro svime što pričam sada. Obrati pažlju na donošenje zakona, da li neke NVO utiču na tekst zakona, da li ima mnogo ili malo zakona, izmena, dopuna, koliko oni proizvode izdatke kod građana, pogledaj da li su pri donošenju zakona prihvatani amandmani, postupak glasanja. Doći ćeš do saznanja da zakone ne donosi vlada i skupština, zakone nam donosi EU. Onda ćeš zapaziti da je posledica svakog zakona moralno i finansijsko iscrpljivanje građana. ……….Pogledaj šta nam radi Evropska Energetska Zajednica. Kazaće ti, pa mi smo članovi i normalno je da nam to radi. Uslovljava nam energetske kapacitete, kako da proizvodimo struju, koliko procenta od nečega, daje nam dozvole ili zabrane za gradnju, dune im da zabrane Mini elektrane, izmisle neki biodiverzitet, šta znaju seljaci šta je to, mora da je nešto mnogo važno. Dozvoljava ili brani izgradnju gasovoda, uslovljava da elektrodistribucija formira zasebnu firmu za merenje i očitavanje potrošnje energije. Što je ranije distribucija radila sama kao od šale. Zašto ih ministar Antić sluša? Zato što mora, zato što je Član EEZ. Pa zašto se ne iščlani, šta će mu ti reketaši? Kaže Turčin, pustio bih ja njega, ali neće on mene. …..Ectra. …..Prošli put sam te optužio za defetizam, i sada dolazim u iskušenje, ali neću da te ljutim. Jel' primećuješ u kakvom se stanju i položaju nalazi Erdogan. Šta bi ti radila kada bi ti Tramp zapretio da će da ti uništi privredu?. Dosta je da prestane da ti kupuje čelik i uništi taj segment proizvodnje. Folksvagen je već objavio da odustaje od izgradnje kapaciteta u Turskoj. Ko zna koliko Erdoganovih vezira ima račune u inostranstvu i na ostrvima. A Erdogan zavisi od njih zbog podrške u vlasti. Pa im Tramp, ili Soroš zamrzne te račune, piši propalo? Možda će Erdogan da klekne pred Rusima, i da kaže „Braćo pomagajte“. Rusi će pomoći, ali neće moći da mu izvade štetu. ……………Kada je Mojsije izvodio Jevreje iz faraonovog ropstva, išli su kroz pustinju, gladni, bosi i žedni. Neka opozicija se pobunila, htela je da se vrati faraonu, oh kako nam je bilo lepo tamo. Jeste da smo bili trećeg reda, III brzine, jeste da su nam ubijali prvorođeno dete da se ne bi množili mnogo, ali bilo nam je, bilo nam je lepoooo. Mojsije nije hteo ni da čuje, i komplet je sredio opoziciju koja je promenila veru i počela da veruje u zlatno tele. Posle izbacivanja tog remetilačkog faktora, Jevreji su se odlično snašli, vidimo iz Starog Zaveta.

 3. Kosovac says:

  Latini su stvarno napredna civilizacija. Imaju veoma razvijen jezik. Mogerini kaže „Ukoliko Evropska unija hitno, u najkraćem mogućem roku ne primi Srbiju u punopravno članstvo, postoji opasnost da vrlo brzo izbije novi, VELIKI RAT NA BALKANU, ali i u CELOJ EVROPI!“. A u stvari svi je razumeju da kaže „Ukoliko Evropska unija hitno, u najkraćem mogućem roku ne pokori kompletnu Srbiju, moraćemo da izazovemo VELIKI RAT NA BALKANU, a ako se tu umeša Rusija, biće to rat u CELOJ EVROPI. Umesto da zadavimo Srbiju, može na nas da obruši Ruski meda“. ……………Ovi zapadnjački političari, kada dobiju šut-kartu, uvek daju bombastične izjave, ili se kaju, ili „priznaju“ da su pogrešili. Onda pokušavaju da umanje utisak da će ih istorija zapamtiti po njihovom zločinačkom delovanju, nepravedno, pa oni su bili samo EU komuniti (komunisti). ……………Evo, i ova Mogerini bi uvela u EU već uveden Zapadni Balkan. E, kada bi izdejstvovala da Zapadni Balkan bude bar II brzine, pa čovek i da poveruje njenoj šarlatanskoj izjavi. To bi bilo kao kada bi robovlasnik obećao robovima slobodu, samo ako priđu satanističkoj sorošoidnoj sekti.

 4. opet ja says:

  A ko je nas, građane Srbije, pitao da li želimo da se pridružimo EU i pod kojim uslovima??!! O ulasku u NATO da i ne pišem. Da li uopšte građani Srbije i znaju šta donosi ulazak u EU, jer pored nekih prava ima i mnogo obaveza koje se kose sa našim državnim i nacionalnim interesima. Da li shvatate da u EU sve odluke donose "komesari" kao neki inokosni organi, a sam parlament EU ima veoma malog uticaja.

  • Kosovac says:

   @ opet ja, …..Sve shvatamo, sve znamo, znaju i mala deca. I niko nas nije pitao da li želimo da uđemo u taj komunistički evro pakao. I neće ni da nas pita. Ko je to pitao okupirani narod, da li želi da ga okupiraju? Verujem da si svestan da smo okupirani. Ako je to tako, onda je izlišno razmišljati o nekom virtuelnom pridruživanju. Čim smo okupirani, znači da smo automatski i pridruženi, anektirani, anšlusirani, svejedno. Samo je stvar kako zvanično to prikazati. U našem slučaju to se odvija preko realitija nazvanog „pristupni pregovori“. Uz pomoć novinara, uz zaštita žandara, odvija se realiti, žabe se kuvaju, i ne obraćaju pažnju da je „pristup“ već završen, posredstvom članstva u jugonostalgičnoj regiji zvanoj „Zapadni Balkan“.

  • Velika Metla says:

   DrugosrPijanci i "graDžani" Srbije SIGURNO žele u eu-rajh,ali mi SRBI ne želimo. Razlika drastična.

  • persida says:

   EU je samo drugi oblik komunisticke diktature, nista drugo.

   • teoretičar says:

    Apsolutno tačno. Dok nisu srušili pravi komunizam i pretvorili ga u diktature, u svojim državama su glumili milosrde sestre. Kada su uspeli da otkupe dovoljan broj komunista, dozvole im da drže pare na zapadu, kao ruski komunisti što su uradili, dotle nisu mogli ništa. Pravi komunizam nije uspeo ni da zaživi od diktatora podržanih sa Zapada kao što je bio Tito, miljenik britanske kraljice. A posle propasti komunističkih država, zapadne države su polako uvele slične diktature i napunile zatvore do pucanja ili moralno uništili svoje narode da lakše manipulišu sa ljudima iz kojih su kao blato pocurile niske strasti. Srbija je tu, uz Hrvatsku, najtužniji i najružniji primer na svetu. Jedan od najnižih standarda života na svetu i poraženi narodi se strovalili u šamlice i leče rane rijalitima. Takvih prljavština nije bilo ni u snovima čak ni u komunističkim diktaturama koje su došle glave komunizmu.

    • Kosovac says:

     @ teoretičar, …..Pravi komunizam je trajao 10 minuta. To nisam ja izmislio, to su reči poštovanog dr.Blažo Perović, koji je takođe bio „komunista“. Znači, samo u početnoj fazi svog postojanja. Ne u Srbiji, u Rusiji. U Srbiji se komunizam ukorenio 1944. godine u svom već stečenom satanističkom obliku. Pa naravno da ovakvih prljavština nije bilo ni u snovima komunističkih prvaka, oni su ipak bili primitivni. ……………Ove realitije koje spominješ, to je interesantna pojava u savremenom medijumskom svetu. Ne mislim na „Pinkove“ ili „B92“, mislim na one prave realitije koje nam prikazuju Zapadnjaci sa svojom vrhunskom mrežnom krovnom civilizacijskom tehnologijom. Zadnji uspešni primer realitija je putovanje male Grete preko Atlantskog okeana u luksuznoj jahti princeze od Monaka na jebivetarski pogon, jahte pune sa plastičnim flašama za vodu i plastičnim kesama debljine 10 mikrona, e da bi tamo u Palati zarozanih Ujedinjenih Nacija održala nemušti govor mulcima koji zagađuju Životnu sredinu. To je realiti, a ne ovi naši primitivni pokušaji snimanja prave ljudske prirode. U dobre realitije bih mogao da uvrstim takođe onaj u kome je srpsko-evropska Opozicija u Pionirskom parku preko puta Skupštine ispod šatora nekoliko dana gledala onu čuvenu emisiju „Utisak Nedelje“. Gde je srpski član evropske opozicije došao do punog izražaja. …..Ima još…..

 5. Istina says:

  Evropska Unija mi sve više liči na SFRJ 88' godine, kada je sve bilo fino i kulturno a u pozadini šverc, mito i korupcija. Izgleda da će uskoro da shvate da duple greške prave samo evropski narodi. Kako je moguče, da se sa namerom rasturi SFRJ a da se ujedinjuje Evropska unija? Šta to ima EU što nije imala SFRJ? Da nije žalostno bilo bi smešno kad shvati čovek da ga iz veka u vek teraju u neke unije da bi imali posle šta da uništavaju, rasturavaju i pljačkaju. Bojim se da će EU da završi još gore od SFRJ kada shvatimo da nisu u pitanju samo tri vere i 6 naroda kada je EU u pitanju, nego 7 vera i 28 naroda. Znači ako je bivša SFRJ imala 4 miliona mrtvih i pobijenih i 10 miliona izeglica, koliko će EU tek da jih ima, kada budu počeli da se razkusuravaju međusobno? Uništiti jednu zajednicu da bi stvorio drugu na tudjoj nesreči, znači da je čeka još veča nesreča...

 6. namćor says:

  Ukratko, kratko, ali jebitačno: EU, nosi se, BRE u tri mesta rodjenja! NE trebaš nam! I biće bolje (i nama i vama) da smo na pristojnoj distanci! Srbija da prizna KiM, da se odrekne državnosti, da joj kapu i pravila kroje nepoznati likovi u Briselu??? Neka, hvala!

 7. Zoran says:

  Eh, Evropa sila gde se najvijaci tuku, gde Francuska i nemacka ne mogu d ase sloze oko mnogih stvari.

 8. A akoM says:

  Naravno da je u pravu!Da su uzeli Jugoslaviju u EU,ovdje rata ne bi ni bilo!Ali,zakasnili su,i opet će!Greške su nagomilali,pa će to i oni platiti u slijedećoj rundi koja će zato biti dio veće igre koju neće progutati s tekom!

 9. teoretičar says:

  EU je kapitalističko-nacistička-profitna diktatura i nema veze sa komunizmom. Ovo važi i za ostale komentatore koji pljuju na komunizam nemajući pojma ni šta je a potpuno ga izjednačuju sa kasnije rasprodatim "komunistima". Kapitalisti su podržali start komunizma da bi ga lakše rušili u samom početku, pokupovali titoističke nacističke glave i srušili jedan sistem koji je bio daleko iznad Zapadnog sistema. To je istina i komunizmu a ne vaša sranja i definicije o komuizmu-nacizmu koje vam taj isti Zapad uvalio posle rušenja komunizma. Blage veze nemate o čemu govorite, pa čak niste ni svesni da govorite onako kako ste indoktrinisani kroz zapadne medije i propagandu, koji su između ostalog, pokupovali sve medije Istoka i stavili ih pod svoju kontrolu ili delimični uticaj. Znate prijatelji, ti vaši idiotluci o komunizmu su prilično široka tema, nemam vremena za tako nešto a pogotovo što je sa svima vama vrag odneo šalu i više niste svesni da pričate samo naučene fraze nastale posle rušenja komunizma. Sve bivše komunističke države su danas invalidi. Nije ih komunizam takvima napravio, nego Zapad a vi ste to usvojili zdravo za gotovo. Neverovatno je koliko ljudi nisu ni blizu da shvate šta pričaju a još manje odakle im ti stavovi. Između ostalog, i Tito je zloupotrebio komunizam SFRJ zajedno sa nacistima Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, ali vi niko toga više niste svesni nego krivite komunizam, ideju koja je unosila jezu u Zapadne države koje tek danas slobodno porobljavaju svoje narode. Za vreme komunizma na Istoku, na Zapadu su bili daleko nežniji prema svojim narodima. A bivše komunističke države su potonule sve i jedna. Komunizam će se vratiti na ovu našu planetu. Narodi sveta sigurno neće još dugo izdržati sve veće pritiske i pljačke kapitalizma, bez obzira što su kapitalističke države uništile komunizam i danas ga čak nazaivaju nacizmom, što samo lud može da kaže a idiot poveruje.

 10. Gagi says:

  Lepa prica o komunizmu, verujem da to moze da bude odlican drustveni poredak, sto da ne. Takodje verujem da pametni ljudi mogu da izmisle jos neki bolji system, bolji i od komunizma i kapitalizma. Jedini je problem PRIMENA tog idealnog sistema. Ko da ga primeni i na koji nacin, da li ljudska civilizacija ima svest za tako nesto - nema. Jedino ako bi svi bili identicno programirani roboti, sa istim zivotnim karakteristikama i potrebama. Ako bi ostali ovakvi kakvi smo, "pametni i sposobni" bi odmah iskoristili sansu da pogodnosti tog sistema stave u svoju kasu. Svi sistemi kako god bili projektovani su NEPRIMENJIVI, sve dotle dok ljudi imaju svoju slobodnu volju i slobodnu misao. To pokazuju svi ovi vekovi unazad sa raznim drustvenim uredjenjima. U PRAVU SU SVI ONI koji tvrde da ce se EU raspasti, pitanje je samo KADA. Svako uredjenje ima svoj rok trajanja koje nisu mogli spasiti ni macevi, haubice, tenkovi, avioni... A nas uporno teraju da celivamo ruku uglednog pokojnika i da legnemo pored njega.

  • A akoM says:

   Komunizam kao predominantan, je ok,i opet će biti,i to kakav treba,..ali na vrhu će biti jedan Prosvjetljeni i dobar absolutističji vladar,koji će ga provoditi!Krasti za sebe neće jer će se hraniti Bogom,a zato to neće ni drugima dozvoliti,selekciju će raditi pozitivnu,pa ni drugima neće dati da je rade negativnom!

 11. Peke says:

  Prvo da se obratim doticnoj: ako ste priznali sve bivse republike Jugoslavije u Avnojevskim granicama priznacete i Srbiju jer je Kosovo i Metohija sastavni njen deo. Milom ili silom tj ratom cemo ga,povratiti a onda kad su nam vec tenkovi upaljeni da po ratimo i svij Skadar a moze biti i staru Srbiju tj Maćedoniju. Mogli bi i juznu Dalmaciju. Muka mi je od vas evropskih mrsomuda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *