НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ РУСКИ НАПАД

NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI RUSKI NAPAD

6 februara 2021

U slučaju vojnog sukoba, oružane snage Rusije sposobne su da obrišu apsolutno svaku zemlju sa lica zemlje. Članak na ovu temu objavio je kineski portal Baijiahao.

Za rusku vojsku ne možemo reći da je najbrojnija. U pogledu ovog pokazatelja, inferiorna je u odnosu na Kinu, Indiju, Sjedinjene Države, pa čak i Severnu Koreju, a poređenje sa NATO-om nema smisla.Ipak, čak i ovakvo stanje stvari ne sprečava da se ruska vojska s pravom smatra jednom od najjačih na svetu, a u slučaju izbijanja neprijateljstava, ruske oružane snage imaju šta da pokažu neprijatelju.

Kao što je primetio autor članka, Rusija ima veliko iskustvo u razvoju i proizvodnji naprednog oružja. Konkretno, prva je počela da oprema svoju avijaciju i mornaricu hipersoničnim raketama koje niko drugi na svetu nema.

Pored toga, za razliku od mnogih stranih kolega, ruski vojnici su više puta učestvovali u vojnim sukobima, što im daje prednost u slučaju rata.

Najveća teritorija omogućava Rusiji da kontroliše razvoj situacije u Evropi, da obuzda SAD na Istoku i da dominira na Arktiku.

A ogromna ležišta, gotovo svih prirodnih resursa, minimalizuju zavisnost od ponude stranih proizvoda. Analitičar je kao treći ruski adut naveo nuklearno oružje, koje će odmah biti pušteno u rad u slučaju pretnje po opstanak države.

„Nuklearni arsenal Rusije je Damoklov mač, koji svakog trenutka može pasti na neprijatelja. Čak i zemlja sa tako snažnim protivraketnim sistemom kao što su Sjedinjene Države ne može da zaustavi ruski napad. Stoga, nijedna zemlja na svetu neće imati nikakvu korist od rata sa Rusijom“, zaključuje kineski analitičar.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Archelay says:

  Podatke sto je pomenuti analiticar naveo oko naoruzanja,to su podatke za javnosti a ono ostalo-ispod stola je,i glavno.Tako da neprijatelj Rusa nema nikakvih prilika za bilo kakav uspeh.Da su organizatori drugog svetskog rata(Engleska i Amerika)znali sta bi ih snaslo napadom Rusije nikada ne bi pomislili da to urade.Kacuse,kao iznenadzenje oterale neprijatelje u takvim coskom sto danas ne pada im na pamet da spominju taj rat.Prema tome,sa Rusima covecanstvo je na dobrom putu ka opstanku.

 2. pravda says:

  ZIVELA RUSIJA

 3. M says:

  A što ako Rusija uopće nema svoju nezavisnost,nego pleše kako joj se svira,i popušiti će kako joj se gurne?!?Ili što ako se Rusija ipak otrgne kontroli i odigra svoju igru,sama ili u nekom Savezu?!?A što ako osim USA-Zapada i Rusije,i Kina odigra svoju ulogu ili ulogu zajedničkih šefova koji su je zato i stvorili ovakvom?!?Što je u svijetu uopće sigurno onako kako vidimo,pogotovo kako nam prezentiraju?!?Ni oni koji svime time upravljaju,ne znaju kako će to sve završiti,imaju samo uzde u svojim rukama i svoj plan,ali to nije dovoljno,to zna svaki kočijaš i taxist,da konačno rješenje leži negdje dalje,puno dalje!Ako ne znaju,saznati će!

 4. M says:

  ...i budalama će uskoro postati jasno da svi kraljevi(države)svijeta,počinju ići,pače već idu,u istom smjeru!I to bez svih,nismo svi pozvani,uskoro će mo mi ostali biti višak,smetnja,dalje će ka tom cilju moći ići samo oni i njihovi odabrani!Ali,to ni objektivno nije loše,nego dobro,ta separacija,jer kad iznenada i nepredviđeno nalete mutne vode,a naletjeti će,lako će i pošteno odnijeti jedne,a ostaviti druge,i to po svom pravilu!

 5. Ivke says:

  Rusija neka se cuva napada iznutra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *