НИКО НЕ ЗНА ШТА СЕ ДЕСИЛО: Британци беспомоћно гледали прелете РУСКИХ АВИОНА

NIKO NE ZNA ŠTA SE DESILO: Britanci bespomoćno gledali prelete RUSKIH AVIONA

2 decembra 2021

Britanski nosač aviona bio je potpuno bespomoćan protiv ruskih lovaca i bombardera.

Prolazak udarne grupe britanskog nosača aviona kroz istočni Mediteran pokazao se kao veoma ozbiljna nevolja za London.Uprkos činjenici da je nosaču aviona trebalo nešto više od jednog dana da stigne, postalo je poznato da su lovci i bombarderi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uvežbavali udare na njega najmanje 30 puta.

Podatke o ovoj temi citira UK Defence Journal, napominjući da su ruske avione stalno presretali lovci F-35.

„Ranije su ruske letelice presretane skoro svaki dan, ali sada kada se udarna grupa vratila u Mediteran, ovo se ponovo dešava.

U stvari, prijavljeno je da su F-35 sa HMS Queen Elizabeth presreli ruske avione u istočnom Mediteranu više od 30 puta kao deo udarne grupe nosača aviona.

Sada kada su se brodovi vratili u region nakon plovidbe iz Pacifika, izgleda da se interes Rusije obnovio.

U intervjuu Debori Hejns iz Skaj njuza, ministar odbrane Ben Volas rekao je da je Rusija obnovila interesovanje za HMS Queen Elizabeth i njene avione F-35 dok su se vraćali kući preko Sredozemnog mora.

„Nije tajna da su Rusi bili veoma zainteresovani za grupu nosača aviona na putu iz Ujedinjenog Kraljevstva – kada su nosač aviona i grupa koju je predvodila otplovili do Tihog okeana – a sada je ponovo u Sredozemnom moru“, – prema britanskim novinama.

Osim toga, postoje informacije da bi ruske letelice mogle da pokušaju i da uspostave mesto pada britanskog lovca F-35 južno od Kipra, pošto se, prema nezvaničnim informacijama, ovde kretala ruska podmornica.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Srbski vitez says:

    Nije mi zaista jasno kako ovim rahitičnim i pegavim englesčićima još uvek nije jasno da je današnja Ruska vojska za njih vanzemaljska sila!!? Ovi uobraženi britančići izgleda misle da je još uvek kraj 19 veka gde oni sa svojim koritima mogu da prave cirkus gde hoće i kako hoće...!? Alo degenerici, probudite se iz zombirane hibernacije zarđalog i zlog uma!!! Rusi vas mogu, ako baš hoće, potopiti za cirka 15-ak minuta sa sve tim vašim usranim ostrvom!!! Jel to jasno!??

  2. Beli Orao says:

    Po izgledu da su se pirgavi sledili i gaće napunili !

  3. ko says:

    Ha ha hahaaaa pirgavi joksiri mogu samo da rokcu i gledaju ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *