НИКО НЕЋЕ ГЕБЕЛСОВУ ВИЛУ, ЧАК НИ НА ПОКЛОН

NIKO NEĆE GEBELSOVU VILU, ČAK NI NA POKLON

5 maja 2024

Nemačka savezna država Berlin saopštila je da će vila nacističkog ministra za propagandu Jozefa Gebelsa biti srušena ako se niko ne javi da bude njen vlasnik.

Ministar finansija Berlina Stefan Evers je izjavio da nudi vilu „bilo kome ko je spreman da je primi kao poklon od države Berlina“ i da je dostupna bilo kome ko je spreman da plaća njeno „skupo održavanje“.Evers je upozorio da „Berlin nema drugu opciju osim da sprovede rušenje“ u slučaju da se niko ne javi da preuzme vlasništvo.

Gebels je ovu vilu koristio za odmaranje i, pretpostavlja se, za njegove tajne ljubavne afere, piše „Dojče veče“.

Nakon što je nacistički ministar zajedno sa suprugom oduzeo život sebi i svojoj deci, vila je kratko korišćena kao vojna bolnica, pre nego što je pretvorena u omladinsko krilo komunističke partije Istočne Nemačke.

Vila je kasnije promenila nekoliko namena, do pada Berlinskog zida, posle čega je u potpunosti napuštena.

KOMENTARI6 komentara

 1. Matijas Gali says:

  Smeće od čoveka kakav je bio nacista Gebels ne zaslužuje ni to da mu se nekadašnja vila nađe na prodaji! Porušiti je do temelja i tu napraviti adekvatnu deponiju za smeće ili neki otpad! Čudi me da je toliko vremena prošlo a da se nadležni iz gradske uprave nisu udostojili da učine kako normalno razmišljanje nalaže!? Ali, kada se u današnjoj nemačkoj u vladi nađu potomci nacista poput Analne Berbok - onda čudu i nema mesta. Nemci uporno koketiraju sa zlom - traže da se temeljno denacifikuju, te će im braća Ruje konačno ovaj put ispuniti želju, za dobro čovečanstva a od njih šta ostane. Valjda i tamo ima normalnih i svesnih!?

 2. milorad5 says:

  KO BRE ŽELI DA SPAVA U KUĆI U KOJOJ JE DEMON BIO DOMAĆIN...pa jbte taj skot je na kraju svojeručno otrovo svoju ženu i petoro svoje dece i zatim se samoubio...nije da mu je žena bila fina dama,demon i fanatik kao i on,ali deca,za demone ne postoji taj termin ito je dokaz prave prirode tih nakaza i to vam je pravo ritualno satanističko samoubistvo u hitlerovom bunkeru...posle toga tu kuću su trebali DA SPALE ODMAH...ko se zajeb..ima da najeb..ako je preuzm,popa da zvu da okadi iosvešta aaod spale...nego nemci su nemci,živina bre...

  • Velika Metla says:

   milorad5, to što je otrovao decu i suprugu je odlično uradio. Da su Rusi satrli švabe onako kako su bili zaslužili nebi ove današnje švabe smele pogledati prema Rusiji, a kamoli uputiti reč ružnu prema Rusiji. Ovako su Rusi primorani, zbog svoje humanosti, da ponovo odrade ceo posao.

 3. NikolaVeliki says:

  Pa bilo bi fer da Hitlerove i Gebelsove najvernije sluge i obožavaoci - hrvati i bošnjački muslimani preuzmu brigu o toj vili, u znak ljubavi i zahvalnosti prema ovoj dvojici "velikana", koji im dadoše imena za nacije i hrvatima napraviše državu, prvu koju su ikad imali u istoriji. Balije bi radili na baušteli oko vile, a hrvatski čopor bi radio ono što je uvek i radio za voljene Nemačke gospodare - čistio bi štale, brinuo o konjima i čistio nemačko djubre iz Nemačkih gazda koji bi dolazili u posetu. A mogli bi svakog leta organizovati i muzički festival pod nazivom :"Danke Dojčland"

  • NikolaVeliki says:

   Oh, pa zaboravih i da pozdravim sve nemačke naciste i njihove konjušare i balijske sluge demokratskim pozdravom :"Sieg Hail"

 4. Velika Metla says:

  Poravnajte celo mesto da se mogu ruske Armate parkirati. Bolje tako nego da Armate prave same sebi parkinge ispred H-marketa. Će vam bidnE jeftinije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *