НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО: Хашим Тачи се позвао на ВУКА ЈЕРЕМИЋА

NIKO NIJE PRIMETIO: Hašim Tači se pozvao na VUKA JEREMIĆA

18 decembra 2018

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači naveo je kao argument za formiranje „Vojske Kosova“ odluku Međunarodnog suda pravde u Hagu što je tražio Vuk Jeremić.

– To je zahtevala Srbija, to je zahtevao Vuk Jeremić! Na osnovu toga imamo pravo na vojsku – rekao je Tači.

Podsetimo, mišljenje MSP tražila je vlast Demokratske stranke čiji je ministar spoljnih poslova bio Vuk Jeremić, a prema mišljenju suda, Albanci su imali pravo da proglase nezavisnost. Ova odluka na štetu Srbije, gotovo je u potpunosti diskreditovala našu poziciju u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.Na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o formiranju nelegalne „Vojske Kosova“, predsednik ove tzv. države Hašim Tači posle uvodne reči gde je pokušao da opravda formiranje oružanih snaga.

Najpre je predsednik lažne države pokušao da Albance predstavi kao žrtve, po starom dobrom oprbanom receptu.

– Mi nikada nismo proizvodili konflikt već smo stalno bili žrtve! Zbog toga je zadatak naše generacije da ostavimo region u miru i stabilnosti gde će Srbija i Kosovo da imaju evropsku budućnost. Mir je naša obaveza i obaveza prema našoj deci. Njima duguijemo, Kosovo je spremno za dijalog i teške odluke koje će biti pobedničke za obe zemlje – zaključio je on i naglasio da će u suprotnom biti teško.

Kompromisi nisu popularni, ali su neophodni, dodao je Tači.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vesko says:

  Jeremic jeste veleizdajincko dubre, medutim ta odluka Medunarodnog Suda nije protumacena pravilno!! Sud je doslovce rekao da samoproglasenje nezavisnosti nije protivno medunardnom pravu, niti Rezoluciji 1244 sto je tacno, ali Rezolucija 1244 IZRICITO PROPISUJE da se konacno rijesenje moze postici ISKLJUCIVO SPORAZUMOM sa Srbijom, sto znaci da jednostrane odluke bile one samoprglasenje ili prekid pregovora KRSE REZOLUCIJU 1244!! Molim sve odgovorne da shvate i obrate paznju na ove detalje i da prouce tu odluku detlajno jer ti nasi neprijatelji koriste sve trikove jezika kako bi nas psiholoski nadmudrili i porazili i kada nemaju argumente na svojoj strani. Ono sto je bitno da se zapamti u vezi te odluke, koja je NEOBAVEZUJUCA izmedu ostalog, je da bilo kakvo rijesenje mora biti postignuto SPORAZUMNO sa Srbijom, i da do tog momenta dok se ne dode do sporazumnog konacnog rijesenja Kosovo ostaje DIO SRBIJE po toj Rezoluciji.

  • Velika Metla says:

   Vesko, ko ne vidi da se od komunjara proizveo najgori demokratski i liberalni ološ njegov je problem! Ja s time nemam ama baš nikakav problem! Iz ideologije kakva je bila komunistička,nije se bolji nakot nikako mogao ni okotiti od onakvih "predaka"!

 2. Zoran says:

  Kakve veze ima Vuk sa MSP?

 3. trikornjanin says:

  Cirkus - govor drzi ratni zlocinac i prica o postenju dok njegovi verni prijatelji diluju drogu i tim parama placaju ljude koji su se okupili da kao donesu neku odluku. A mi po obicaju verujemo da nam tamo neka Evropa i tamo neki svet zeli dobro. Vise bi me obradovala vest da Srbija vise nece da uzima pare od MMF-a i da je vratila bar 15 milijardi evra duga, da smo otvorili mi sami Srpsku fabriku i da rukovodjenjem te fabrike pokaze da je postena zemlja. Da ne govorimo o planiranju skolovanja nase dece koje je organizovano prema zahtevima stranih kapitalista koji besplatno dobijaju najbolju pamet Srbije. Jedan sa jednim okom za sobom vodi nepreglednu kolonu slepaca.

  • Velika Metla says:

   Trkornj......,pa šta hoćeš? To su zapadne "vrednosti"! Dobro im je rekao onaj Rus "vi na zapadu nemate ama baš nikakvih vrednosti"! Bio čovek 1001% u pravu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *