НИКОЛА ШАИНОВИЋ У БЕОГРАДУ: Нисам крив, али не могу мирно да спавам!

NIKOLA ŠAINOVIĆ U BEOGRADU: Nisam kriv, ali ne mogu mirno da spavam!

27 avgusta 2015

Aerodrom-Sainovic-9-620x350Nikola Šainović sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla oko 23 sata. Tamo su ga osim brojnih novinarskih ekipa dočakale i partijske kolege Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović koji su istakli da su srećni što se njihov prijatelj vraća i što je živ i zdrav.

Odmah pri sletanju, Šainović je za medije rekao da želi svima da se zahvali jer su mu mnogo pomogli i istakao je da je veoma srećan, kao i da mu sve deluje nestvarno.

– Hteo bih da se zavhalim svima koji su mi pomogli da izdržim na optuženičkoj klupi. Pre svega, mislim na suprugu i dva sina, a onda i na prijatelje, advokate Tomu Filu i Vladana Petrovića. Takođe, izrazio bih veliku zahvalnost Pravnom fakultetu na podršci. Naravno, državi, celom društvu i prijateljima koji su pomagali mojoj porodici dok sam bio u Haškom tribunalu – rekao je u svom obraćanju nekadašnji premijer Srbije.

Veliku zahvalnost je iskazao svima koji su svedočili na sudu i posebno se zahvalio “haškim sapatnicima na pomoći i razumevanju”.

On je rekao da je robija u izganstvu prevaziđena kao kategorija i da samim tim narušava i svrhu kažnjavanja.

– Meni su sudili kao pojedincu, a za žrtve naroda još uvek nije stigla pravda. Međutim, naglasio bih da je ovim srpska država dokazala da ne štiti zločin – dodao je Šainović.

On smatra da je ovo momenat kada treba da se nađe pravo rešenje i mir, kao i da podržava sve napore Vlade u tome.

Na pitanje novinara da li se oseća krivim, Šainović je rekao da “neće da drži junačke govore i neće reći da mirno spava, jer ne može mirno da spava niko ko je bio ratu”.

– Ja sam se na sudu izjasnio da nisam kriv, ali to ne znači da mi je mirna savest. Ova presuda ima osuđujući i oslobađajući deo, a ja sam svoj prvi deo odslužio – rekao je.

Takođe, novinarima se obratio i Toma Fila.

– Ja sam danas najsrećniji čovek na svetu zato što sam ga odveo u Hag bez lisica i bez privođenja. Takođe sam srećan jer sam ga odveo živog i zdravog, a takvog sam ga i vratio – rekao je Toma Fila.

(Telegraf.rs, foto: Telegraf.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Draga says:

    Otišao ponosni usprani političar , a vratio se notorni starac , cena plaćena za šaku slave . Znam da ga peče savest ne zato što je kriv , već zato što je ispao naivčina i metuzalem , igračka u tuđim rukama , samo da bi bio predsednik nikakve države .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *