НИКОЛИЋ: Албанцима ћемо отворено рећи…

NIKOLIĆ: Albancima ćemo otvoreno reći…

22 januara 2017

nikolic-2453t54

Srbija će insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju.

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

– Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost svih stanovnika Kosova i Metohije – rekao je Nikolić.

On je to izjavio komentarišući najavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će na pregovorima sa Prištinom u Briselu u utorak Beograd predstavljati i predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da Srbija želi da nastavi dijalog i da ga neće prva prekinuti.

– Želimo mir i mi ga nećemo prvi ugroziti – zaključio je srpski predsednik, prenosi Sputnjik.

Premijer Vučić najavio je ranije na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da će u utorak u večernjim časovima biti nastavljen dijalog s Prištinom u Briselu.

Na sastanak će ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić, dodao je premijer, navodeći da veruje da će prištinska strana dovesti svoje najviše predstavnike.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Garavi Srbin says:

    Olosu Srbski, u ime Srbije netrebaju ti razgovori jer Kosovo i Metohija opet ce biti u sastavu Srbije. A ako vi zelite da ga date Scipetarima nece moci ... Pregovori i price su suvisne !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *