NIKOLIĆ: Dinkić neka me se okane

NIKOLIĆ: Dinkić neka me se okane

3 децембра 2013

Tomislav NikolicPredsednik Tomislav Nikolić izjavio da je za „aferu Vršački vinogradi“ odgovoran bivši ministar finansija Mlađan Dinkić i da je ta afera izmišljena.

On je objasnio da je cela afera „izmišljena“ kako bi „propala“ njegova poseta Kini, realizovana krajem avgusta ove godine.

„Mi smo to sve nekako regulisali, odložili rešavanje sa kineskim partnerom, ali, pitajte gospodina Dinkića, ako se usuđuje da govori loše o predsedniku Republike, ko je stvorio problem“, kazao je Nikolić novinarima.

On je dodao da Dinkića treba pitati i ko je izmislio uredbu „da u toku dana možete da obavite tri licitacije i da za trećinu početne cene istog dana prodate nekome,ko je to prodao kineskom partneru, ko je dao sve elemente za ugovor, i zašto se sve krilo do pred dva dana pred moju posetu da oni koji su i pravili ugovor da ga ne potpišu“.

Nikolić je kazao i da „cela Vlada zna“ kako je došlo do problema sa prodajom preduzeća Vršački vinogradi kineskom kupcu i upitao da li bi mogao da bude odbijen kupac da je kojim slučajem došao iz neke zapadne zemlje, a ne iz Kine: „Pokušavam da stvorim dobar odnos sa svim državama u svetu i neprijatno je kada imate partnere iz Kine kojima država može da kaže da neće da potpiše ono što je dogovoreno. Pitam se, da je bio partner sa Zapada, da li bi isto njemu rekli?“

Predsednik Srbije primetio je da Dinkić treba da odgovara pred „nekim drugim organima“ zbog stanja u ekonomiji, a poručio mu je – „da ga se okane“.

„Zbog svega onoga što se u Srbiji u ekonomiji dešavalo mislim da Mlađan Dinkić treba da odgovara pred nekim drugim organima. Neka se okane toga da pokušava da ‘dohvati’ izabranog predsednika Republike“, zaključio je Nikolić.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u