Nikolić: Klečim zbog Srebrenice (VIDEO)

Nikolić: Klečim zbog Srebrenice (VIDEO)

25 aprila 2013

nikolic-tomislavPredsednik Srbije rekao u intervjuu bosanskoj TV BHT da se izvinjava zbog svih zločina koje je u BiH u ime naše države i naroda učinio bilo koji pojedinac, prenosi B92.

U kratkom izvodu iz emisije „Intervju 20“, koji je objavljen na Jutjubu i koji prenosi portal Klix.ba, Tomislav Nikolić je na pitanje novinarke o genocidu u Srebrenici, najpre rekao da on mora da se dokaže, ali i dodao da on „kleči i traži pomilovanje za Srbiju zbog tog zločina“.

Na opasku da sve ono što se događalo oko Srebrenice ukazuje da se zaista radilo o genocidu, on je odgovorio da i sve ono što se dešavalo u ratovima u bivšoj Jugoslaviji ima karakteristike genocida.

Na insistiranje novinarke da Srebrenica ipak nosi neku težinu, predsednik Srbije je odgovorio: „Ja klečim zbog toga. Evo klečim. I tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je počinjen u Srebrenici….Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda počinio bilo koji pojedinac iz našeg naroda“, kazao je on.

Između ostalog, navodi Klix.ba, Nikolić je rekao da su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, iako neki od njih ne vole da ih tako zovu. Taj portal prenosi i da je predsednik Srbije rekao da će uskoro posetiti Srebrenicu, mada se taj deo ne čuje u izvodu iz emisije.

Emitovanje intervjua na televiziji BHT najavljeno je za 7. maj.

Klix.ba podseća da su članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ove sedmice boravili u službenoj poseti Srbiji gde su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba da bude nesuglasica i nerazumevanja i da dve države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. veka ne smeju više nikada da se ponove.

„Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvek kada zatreba i ako postoji potreba pružiće pomoć. Ali, mi bismo želeli da dva entiteta sami rešavaju svoje probleme i da sarađuju“, rekao je Nkolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić odbio je da otputuje u Srbiju, a Nikolić je kazao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.

KOMENTARI3 komentara

  1. jeremija says:

    Da Bog da nikad ne ustao.

  2. dejan says:

    cast i bruka zive doveka

  3. Svedok says:

    Ima il ko da uhapsi ovu budalu da nas vise ne stramoti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *