NIKOLIĆ: Nemam nameru da dam ostavku

NIKOLIĆ: Nemam nameru da dam ostavku

12 marta 2014

Tomislav NikolicPredsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže, povodom izjave lidera SPS Ivice Dačića da su Srbiji potrebni i predsednički izbori, da nema nameru da podnese ostavku.

On je, u emisiji „Upitnik“ RTS-a, ocenio da je Dačić, kada je to izjavio, bio „malo neozbiljan ili iritiran“.

Nikolić je podsetio da je raspustio Narodnu skupštinu kada je Dač;ić kao premijer rekao da nije zadovoljan svojim radom, te dodao da je od njega zavisilo hoće li biti vanrednih izbora.

U slučaju predsednika, podsetio je Nikolić, raspisivanje izbora zavisi od samog predsednika i njegovog ponašanja.

Naime, Skupština treba najpre da proceni da li je povredio Ustav, pa to mora da potvrdi Ustavni sud jer je on poslednja instanca, ukazao je on.

„Ja nisam povredio Ustav i smatram da odlično vršim svoju funkciju“, naveo je Nikolić dodajući da izuzev kritika na njegov izgled niko ne može imati primedbu na to kako obavlja dužnost.

Nikolić je kazao da širom sveta predstavlja Srbiju, ideje koje Vlada zastupa, i vraća se sa saznanjem da nas izuzetno cene, što je dokaz šta je Srbija uradila u protekle dve i po godine.

On je podvukao da postoji utvrđeni sistem po kojem treba ići na izbore, a to je da se predsednici biraju svakih pet godina, a skupština četiri.

„Po ugledu na prethodnike trebalo bi neprestano da budem u medijima, da vodim stranku, razgovaram o postavljenjima“, rekao je Nikolić dodajući da se „po predsedniku poznaje država“.

„Želim da pobedi Srbija o kojoj maštam i Vučić da bude premijer“

Nikolić je izjavio je da ne vidi ko bi drugi mogao da pobedi na izborima osim Srpska napredna stranka i dodao da prvi čovek nove vlade treba i formalno da bude Aleksandar Vučić, jer je i do sada dominantno vodio zemlju.

Predsednik Nikolić je rekao da želi da na prevremenim parlamentarnim izborima pobede ideje i Srbija o kojoj mašta od početka bavljenjem politikom.

Nikolić je istakao da je njegova procena da su se stekli uslovi za to, da je narod željan prava, pravde i novih radnih mesta.

On je stavio do znanja da očekuje da će najjača snaga posle izbora biti Srpska napredna stranka (SNS), rekavši da će sebi postaviti pitanje da li je dostojan predsednik ako ne može da predvidi situaciju.

Na izborima dosta toga je jasno, rekao je on i naglasio da očekuje da će „sve što govore stranke“ biti ostvareno posle izbora.

„Da sam birač, ja bih imao lak posao na ovim izborima. Poznajem ljude koji će voditi Srbiju posle izbora, sa mnogima sam politički odrastao, a neki su pored mene politički odrasli“, rekao je Nikolić.

On je istovremeno istakao da je predsednik svih građana, ocenivši da je jedini od svih dosadašnjih predsednika koji se tako ponaša.

Takođe je kazao da partija koju je predvodio zaslužuje da sprovede ideje na kojima je do sada radila.

„Ja sam se na svim izborima na kojima sam učestvovao kladio, jer su kladionice grešile koliki procenat će moja stranka ili ja osvojiti. Uvek sam dobijao jer sam bivao potcenjen. Današnja analiza jedne velike kladionice govori da će SNS osvojiti 43 odsto“, rekao je on objašnjavajući zašto misli da će SNS pobediti, a Vučić biti na čelu nove vlade.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *