Nikolić: Nisam predsednik u Prištini

Nikolić: Nisam predsednik u Prištini

31 maja 2013

Tomislav NikolicDužni smo da predočimo Srbima na Kosovu i Metohiji da je sporazum u Briselu jedino rešenje, izjavio je predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, u intervjuu za “Russia Today“. Nikolić je istakao da će sporazumom iz Brisela Srbija samo legalizovati status srpske zajednice, tako da Srbi kontrolišu ne samo sever Kosova, već imaju ingerencije i u četiri opštine na jugu.

On je kazao da je Srbija prinuđena da sarađuje sa NATO na osiguravanju bezbednosti Srba i nealbanaca na Kosovu, kao i da u briselskom sporazumu postoji tačka koja kaže da u narednih 10 godina NATO neće dozvoliti da vojska Kosova kroči na teritoriju na kojoj žive Srbi.

„Tako Srbija živi – podeljena. Znamo ko su nam najbolji prijatelji, ali takođe znamo sa kim moramo da sarađujemo da bismo dobili pomoć. Ali, mi dobro kormilarimo našim srpskim brodom i on će netaknut ući u mirne vode „, poručio je predsednik Nikolić u intervjuu za “Russia Today“.

Upitan da li može da kaže da je Srbija zauvek izgubila teritoriju Kosova kakva je bila pre bombardovanja 1999. godine, Nikolić ističe da je to veoma složeno pitanje.

„Srbija nikada neće izgubiti Kosovo, ali ja nisam predsednik u Prištini. To je ono što boli i što je, nažalost, već teško promeniti“, rekao je on.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *