Nikolić odbija da primi Edija Ramu

Nikolić odbija da primi Edija Ramu

5 novembra 2014

53991-tomislav-nikolic-edi-ramaKako Srbin.info saznaje iz dobro obaveštenih izvora, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbija da primi albanskog premijera Edija Ramu koji treba da doputuje u Srbiju.

Izvor navodi da su pritisci sa Zapada ogromni da dođe do tog susreta, ali da je Nikolić za sada je izričit da ne želi da se susretne sa albanskim premijerom.

– Predsednik Nikolić ne želi da se susretne sa bilo kojim albanskim zvaničnikom u Beogradu sve dok se konstatno putem neformalnih kanala i medijskih pritisaka aktuelizuje pitanje stvaranja Velike Albanije. Takođe, Nikolić je nezadovoljan što su zahtevi sa srpske strane da albansko rukovodstvo utiče na šiptarske prištanske vlasti na Kosovu i Metohiji kako bi se rasvetlili svi motivi i počinioci svakodnevnog šiptarskog nasilja nad kosmetskim Srbima, ostali uzaludni – otkriva naš izvor.

On naglašava da je predsednik Srbije nezadovoljan što se u Tirani ponašaju kao da ne postoji ugroženost Srba na Kosmetu i što albansko rukovodstvo ne želi javno da se distancira od nasilja prema Srbima na Kosmetu.

– Principijalni stav predsednika Nikolića je da ako Tirana želi da albansko-srpski dijalog, onda albanske vlasti moraju da se javno rečima i postupcima ograde od aktivnosti koje vode stvaranju Velike Albanije na Balkanu. A slučaj „dron” je pokazao suprotno. Takođe, od tada se povećalo i nasilje nad kosmetskim Srbima. Dok se te stvari ne promene, Nikolić odbija da primi u zvaničnu posetu albanskog premijera Edija Ramu, bez obzira na to koliki bili unutrašnji i spoljni pritisci – zaključuje izvor “Srbin.info”.

(SRBIN.INFO)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ljubomir Gjurceski says:

    Bravooooooooooooo! Nekoj mora da i zastane na pat an taa banda od Amerika i Germanija koi go vratija fashizmot niz cela Evropa a posebno ovde na Balkanov. Fak e deka Albancite se najposlushni nivni slugi pa sega i nasila sakaat da gi ugostuvaat tamo kade shto ne im e mesto. No vinata e vo bandata od EU i Ameriaka koja dodeka povtorno voeno ne se porazi kako vo 1945 godina dotogash ke nema mir ne samo vo regionov tuku i poshiroko. Zamislete sega nas ne teraat da priznaeme deka fashisticka carska Bugarija vo Makedonija bila osloboditel? Istoto vazi i za fashisticka Italija koja ja okupira del od zapadna Makedonija. Pa luge moi jasno mu e na sekoj cor i slep deka Albancite i denes strogo se dvizat po granicata na okupacija od 1941 koja bila pomegu Bugarija i Italija. Pak tuka divejat bandite i kriminalot. Ete zaradi toa Nikolic e debelo vo pravo. Fakt e deka Vucic e sluga na zapadnoto zlo no toa si e problem na Srbite.

  2. Rade Bukarar says:

    bravo pravi potez ali to treba primeniti i prema onima koji vrse pritisak da primi ovog siptara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *