NIKOLIĆ REKAO BAROZU: Ne slažemo se sa EU u mnogo stvari

NIKOLIĆ REKAO BAROZU: Ne slažemo se sa EU u mnogo stvari

30 juna 2014

SRBIJA BAROZO PREDSEDNISTVOPredsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik EK Žoze Manuel Barozom konstatovali da je procenat neslaganja stavova Srbije i EU o svetskim
dešavanjima oko 50%.

Nikolić je rekao da je tokom razgovora sa Barozom objasnio našu poziciju i izneo naše stavove i precizirao da je Barozo rekao da je „procenat neslaganja oko 50 odsto“.

Predsednik je na zajedničkoj konferenciji za novinare ponovio da je objasnio Barozu poziciju Srbije o svakoj konkretnoj tački neslaganja, čak i tamo gde imamo sporazum o zajedničkoj politici.

„Mi ćemo razmotriti da li smo negde možda propustili da imamo istovetne stavove“… Srbija je zemlja koja ima svoju politiku u tu politiku želimo da uklopimo u ineterese svih gradjana Srbje i u jednu mnogo širu politiku“, rekao je on na zajedničkoj pres konferenciji sa Barozom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Prema njegovim rečima, razgovor sa Barozom je bio otvoren, konstatovani su stavovi koji su jedinstveni, ali i stavovi koji bi mogli biti predmet razgovora kako bismo pronašli zajednički put.

Srbija, kako je naznačio, ima svoju politiku koju treba da vodi u skladu sa interesima gradjana, ima prijatelje i na severu, i na istoku i na zapadu i na jugu, ali je dodao i da je potrebno da tu politiku uklopimo u „jednu širu politiku“.

Barozo je istakao da veruje da, ukoliko bude političke volje na obe strane, Srbija može da udje u EU.

Nikolić se zahvalio predsedniku Evropske komisije na naporima i podršci koju daje Srbiji na njenom putu ka EU i poručio da je Barozo došao u posetu Srbiji – sledećem članu EU.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Srbija neće u EU. A svi koji žele da odu, neka ih Barozo vodi odmah.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *