НИКОЛИЋ: РС је на референдуму рекла шта хоће, нисам се двоумио око доласка у Бањалуку

NIKOLIĆ: RS je na referendumu rekla šta hoće, nisam se dvoumio oko dolaska u Banjaluku

9 januara 2017

dodik-nikolic-2_620x0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Banjaluci da je Republika Srpska (RS) na referendumu rekla da hoće da slavi 9. januar kao svoj Dan Republike i da za njega nije postojala dilema da li će doći na proslavu Dana RS.

„Treba pronaći ono što nas spaja, a ne razdvaja. Srpska je rekla na referendumu da hoće da slavi svoj dan“, rekao je Nikolić na svečanom prijemu povodom Dana RS.

Komentarišući poziv bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da ne dolazi u Banjaluku 9. januara, jer je Ustavni sud BiH osporio 9. januar kao Dan RS, predsednik Srbije je kazao da je Izetbegović „umislio da je predstavnik svih građana u BiH“.

Nikolić je rekao da je RS multietnička država, dodavši da je danas veliki dan za sve Srbe, jer pokazuje svoju „volju i odlučnost“.

Srbi s obe strane Drine su jedan narod, tako se osećaju i tako žive, rekao je predsedniK Srbije.

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, koji je povodom Dana RS takođe došao u Banjaluku, rekao je da je danas veliki svečani dan za Republiku Srpsku i za celi srpski narod.

„Počastvovan sam što sam ovde. Specijalni odnosi Srbije i RS su jedan od temelja Dejtona“, izjavio je Jeremić za Radio-televiziju RS.

Navodeći da se u svetu dešavaju promene i da 2017. godina neće biti ništa mirnija od prethode, on je ocenio da Srbi treba da budu „mudri da ostvare svoje interese“.

Predsednik Skupštine opštine Gračanica, na Kosovu, Vladeta Kostić čestitao je svim građanima i rukovodstvu RS Dan Republike, dodavši da je želja Srba s Kosova da RS bude još jača i snažnija.

U Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci održan je svečani prijem povodom Dana Republike kojem su prisustvovale mnogobrojne zvanice.

U Banjaluci danas boravi i princ Aleksandar Karađorđević, koji se ranije sastao s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *