NIKOLIĆ: Rusi i mi – veza za budućnost

NIKOLIĆ: Rusi i mi – veza za budućnost

1 avgusta 2014

tomislav-nikolic 324d32Pedsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa delegacijom iz Ruske Federacije da je dobro što će dve zemlje vezivati budućnost.

Nikolić je rekao „da je dobro što Srbiju i Rusiju vezuje sadašnjost kao što ih je vezivala i prošlost, a da će ih, stalnim unapređenjem bilateralne saradnje, vezivati i budućnost“.

Nikolić je razgovarao sa Konstantinom Kosačovom, šefom Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju RF i sa Valerijom Rjazanskim, predsednikom Komiteta za socijalnu politiku Saveta Federacije.

Kosačov i Rjazanski su informisali Nikolića o završetku radova na uređenju ruskog nekropolja u Beogradu i zahvalili na podršci državne administracije Srbije u tom poduhvatu.

Kosačov je izrazio nadu da će predsednik Srbije, uz druge svetske lidere, prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom sledeće godine u Moskvi.

U oktobru se, na poziv predsednika Nikolića, očekuje dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, na obeležavanje 70 godina od oslobođenja glavnog grada Srbije u Drugom svetskom ratu, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *