Nikolić: Srbija je nepravedno uslovljena

Nikolić: Srbija je nepravedno uslovljena

30 jula 2013
Tomislav-NikolicPredsednik Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Srbija na evropskom putu uslovljena „tendenciozno izmenjenim“ sprovodjenjem dogovora s Prštinom i brzom organizacijom izbora na Kosovu, saopštila je pres služba predsednika posle susreta Nikolića i generalnog sekretara Kancelarije UN u Beogradu Pitera Djua.

Nikolić je, kako se navodi, „podvukao značaj UN za Srbiju i izrazio žaljenje što uloga te organizacije nije snažnija na Kosovu i Metohiji“.

Predsednik Srbije je, dodaje se, „istakao veoma tešku poziciju Srbije, s obzirom na to da je na evropskom putu uslovljena tendenciozno izmenjenom implementacijom dogovora sa Prištinom i veoma brzom organizacijom izbora na Kosovu i Metohiji“.

Nikolić je takodje naglasio da je najvažniji cilj rukovodstva Srbije zaštita srpske zajednice i omogućavanje boljeg života građana u pokrajini, dodaje se u saopštenju.

Piter Dju je rekao da će se potruditi da uloga UN bude aktivnija i preneo Nikoliću „podršku generalnog sekretara Ban Ki Muna viziji i odlučnosti predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije na rešavanju najvažnijih pitanja“.

Dju je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će Srbija u veoma kratkom roku postati deo Evropske unije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *