NIKOLIĆ: Srbija nikada neće potpisati međudržavni sporazum sa Kosovom

NIKOLIĆ: Srbija nikada neće potpisati međudržavni sporazum sa Kosovom

10 септембра 2013

Tomislav-NikolicSrbija nikada neće potpisati međudržavni sporazum sa Kosovom, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorima akreditovanim pri OEBS, saznaje Fonet u državnim izvorima.

Prema istim izvorima, Nikolić je to rekao u delu sastanka zatvorenom za javnost, odgovarajući na pitanje nemačkog ambasadora pri OEBS Rudigera Ludekinga kako vidi dalju implementaciju Briselskog sporazuma i buduće odnose Srbije i Kosova.

“Mi uređujemo odnose na Kosovu i Metohiji u skladu sa briselskim sporazumom. Sada je dogovoren deo koji se odnosi na energetiku i telekomunikacije, ali mi nikada nećemo potpisati međudržavni sporazum sa Kosovom”, napomenuo je
Nikolić.

On je podsetio da je Srbija jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i stara se za poštovanje međunarodnog prava i principa koji važe za sve članice i upozorio da nepoštovanje principa vodi u anarhiju. Srbija ne žuri sa datumom za otpočinjanje pregovora sa EU, već nastoji da uredi državu u skladu sa evropskim standardima, objasnio je Nikolić, tako da se neće desiti da potpiše nešto što je na štetu njenih interesa u poslednjem trenutku.

On se osvrnuo i na situaciju u medijima, ukazujući da određene političke opcije i dalje imaju ključni uticaj na uređivačku politiku pojedinih medija.

“Ja nikada neću uticati na novinare da pišu pozitivne tekstove o meni, i često sam predmet neosnovanih kritika, za razliku od pojedinih mojih kolega političara”, konstatovao je Nikolić.

On je pozvao ambasadore OEBS da obrate pažnju na predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji i naglasio da ta organizacija uživa veliko poverenje građana Srbije.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u