НИКОЛИЋ: „За државу ћу радити за џабе“

NIKOLIĆ: „Za državu ću raditi za džabe“

24 maja 2017

Tomislav Nikolić tvrdi da će od 1. juna, kada mu i zvanično istekne mandat predsednika Srbije, za državu raditi za džabe.

Na pitanje Kurira kolika će mu biti mesečna naknada za mesto direktora Kancelarije Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i Kinom, koju je Vlada osnovala prošle nedelje, još uvek aktuelni šef države nam je odgovorio:

– Od 1. juna neću imati platu.

Na dodatno pitanje da li to znači da će on Kancelariju voditi besplatno (?!), nije dao odgovor.

Inače, još nije precizirano kada će Nikolić zvanično biti imenovan na tu funkciju, ali je činjenica da je ova kancelarija osnovana upravo za njega.

U uredbi usvojenoj u Nemanjinoj 11 navodi se da je Kancelarija Nacionalnog saveta služba Vlade, da njom rukovodi direktor kog Vlada postavlja na pet godina na predlog premijera i da on ima zamenika koga sam predlaže. Direktor, takođe, ima i pomoćnike, a sam donosi pravilnik o uređenju i sistematizaciji radnih mesta u kancelariji.

Nikolić će u roku od 45 dana od postavljenja na ovu funkciju morati da imenuje najbliže saradnike, a sedište Kancelarije biće u Palati Srbije.

Nikolić je u martu  potvrdio da će po odlasku s predsedničke funkcije podneti zahtev za penzionisanje.

– Ispunio sam sve uslove za penziju, jedino me još funkcija drži. Podneću zahtev već 31. maja, čim mi istekne mandat. Imam 65 godina i 45 godina staža, ceo život radim, izuzev perioda služenja vojnog roka – kazao je tada Nikolić.

Odlazeći predsednik ne mora mnogo da brine za finansije – može da računa na mesečnu penziju od najmanje 104.000 dinara, što je 80 odsto od njegove trenutne plate od oko 130.000.

Da li će morati da se seli

Nikolić nije želeo da odgovori da li posle isteka mandata ostaje u državnoj vili u Užičkoj 23 na Dedinju ili će se preseliti na drugo mesto. On se pre nekoliko dana požalio da ovaj objekat bukvalno tone, da pločice u kući i na terasama pucaju.

Podsetimo, Tomislav Nikolić se s porodicom uselio u ovu vilu 2012, kada je i izabran za predsednika Srbije.

(Kurir)

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragoslavic says:

  Nemoj Tomo za dzabe da radis ako Boga znas. Svi vi koji radite za dzabe nas kostate k'o svetog Petra kajgana. Radi ti lepo za pare pa svaki krvavo zaradjeni dinar ulozi u mozaik svoje crkve Pokajnice.

 2. Pero Joksimovic says:

  Prvo si državu doveo u pakao a sad hoćeš da za nju radiš za džabe? Kuku nama ako nam ti služiš...

 3. punca says:

  NIKOLIĆ: „Za državu ću raditi za džabe“- odvratan si "

 4. Ivan says:

  Nikolic:"..za drzavu cu raditi za dzabe!"Verujem Tomice,ali trebao si da precizno kazes na koju si drzavu mislio!!😕

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *