НИКОЛИЋ: „За државу ћу радити за џабе“

НИКОЛИЋ: „За државу ћу радити за џабе“

24 маја 2017

Томислав Николић тврди да ће од 1. јуна, када му и званично истекне мандат председника Србије, за државу радити за џабе.

На питање Курира колика ће му бити месечна накнада за место директора Канцеларије Националног савета за координацију сарадње с Руском Федерацијом и Кином, коју је Влада основала прошле недеље, још увек актуелни шеф државе нам је одговорио:

– Од 1. јуна нећу имати плату.

На додатно питање да ли то значи да ће он Канцеларију водити бесплатно (?!), није дао одговор.

Иначе, још није прецизирано када ће Николић званично бити именован на ту функцију, али је чињеница да је ова канцеларија основана управо за њега.

У уредби усвојеној у Немањиној 11 наводи се да је Канцеларија Националног савета служба Владе, да њом руководи директор ког Влада поставља на пет година на предлог премијера и да он има заменика кога сам предлаже. Директор, такође, има и помоћнике, а сам доноси правилник о уређењу и систематизацији радних места у канцеларији.

Николић ће у року од 45 дана од постављења на ову функцију морати да именује најближе сараднике, а седиште Канцеларије биће у Палати Србије.

Николић је у марту  потврдио да ће по одласку с председничке функције поднети захтев за пензионисање.

– Испунио сам све услове за пензију, једино ме још функција држи. Поднећу захтев већ 31. маја, чим ми истекне мандат. Имам 65 година и 45 година стажа, цео живот радим, изузев периода служења војног рока – казао је тада Николић.

Одлазећи председник не мора много да брине за финансије – може да рачуна на месечну пензију од најмање 104.000 динара, што је 80 одсто од његове тренутне плате од око 130.000.

Да ли ће морати да се сели

Николић није желео да одговори да ли после истека мандата остаје у државној вили у Ужичкој 23 на Дедињу или ће се преселити на друго место. Он се пре неколико дана пожалио да овај објекат буквално тоне, да плочице у кући и на терасама пуцају.

Подсетимо, Томислав Николић се с породицом уселио у ову вилу 2012, када је и изабран за председника Србије.

(Курир)

 

KOMENTARI4 коментара

 1. Dragoslavic says:

  Nemoj Tomo za dzabe da radis ako Boga znas. Svi vi koji radite za dzabe nas kostate k'o svetog Petra kajgana. Radi ti lepo za pare pa svaki krvavo zaradjeni dinar ulozi u mozaik svoje crkve Pokajnice.

 2. Pero Joksimovic says:

  Прво си државу довео у пакао а сад хоћеш да за њу радиш за џабе? Куку нама ако нам ти служиш...

 3. punca says:

  NIKOLIĆ: „Za državu ću raditi za džabe“- odvratan si "

 4. Ivan says:

  Nikolic:"..za drzavu cu raditi za dzabe!"Verujem Tomice,ali trebao si da precizno kazes na koju si drzavu mislio!!😕

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u